Tuesday, May 31, 2011

nothing much

sy xtau nk update apa dh... life is going n very well. stiap hri mkn tido tgk tv je kejenye.... bila nk blaja msk? ntahla... blm jumpa jalan ke dapur umah sy lgi. hehehe... stakat ni, sy dh mula packing blk utk pgi U. awalnya? yup. mmg sikap sy, klu blk cuti sem, keje pertama sy, sy akn packing balik utk next session kt U. bkn semangat mulakan sesi bru. supaya nanti xyah pening packing balik dgn kemungkinan bsr brng2 hilang lgi. keadaan bilik sy sgtlah teruk sampai skrng ni, sy tumpang tido bilik abng memandangkan abg tgh xam kt KL, xpun tido ats lantai je kt ruang tame [ kesiannya :-( ]

lap top buat hal. klu shut down, payah sgt2 nk on dia balik so, skrng ni, dia on 24/7.. sy dh xnk shut down dh, klu dia nk bunuh diri, bunuh diri jelah. dh serik dh. laptop lgi degil dri tuan dia....! anyway, ada stu subjek ni, yg slama ni sy pk mmg confirm sgt akn gagal tpi rupa2nya, sy dpt A!!!!!! x cy btl. berseri2 trs muka sy tgh result tu. skrng ni, just kene tunggu slip result dihantar ke rumah n kali ni, atta sy xkan tny mna A? maybe akn tny knp sikit sgt populasi A. nk buat mcm mna, nasib pelajar2 bisnes yg blajar kt UM, tgk A mmg payah! nk kene bertapa dlm gua seminggu pun, x semestinya dpt lgi. pas2 kene banding dgn bdk U lain. redha jela.... pg tny kt mna2 student bisnes UM, mreka akn merungut benda yg sama.

sy xtau nk merepek apa lgi. mak dh panggil srh tlng ptong sayur. oklah then, bye......

Monday, May 30, 2011

jalan-jalan keliling kem

sy adalah satu2nya yg terpk utk jln2 keliling kem... so, ni gmba2 yg sy tangkap

benda pertama yg menarik perhatian sy lps sampai sana. benda ni ada sblh kantin. cantik sbb byk bunga n bunga dia plak warna ungu...

ruang santai or ruang dating. seronok ddk sini sbb berangin n x panas. kerusi dia sbnrnya luas siap blh baring bergolek2 lgi...

bilik sy kt umah ni. bwh tu 1 bilik kecik yg muat 3 orng. kt ats ada 2 bilik. satu muat 3 orng(bilik bdk laki) n lgi satu muat 8 orng(bilik sy). klu ddk kt krusi2 kt luar tu sbnrnya sgtlah relaxing n best! lbh2 lgi time subuh n lps tgh mlm.

ini adalah dewan. mgkn x nmpk mcm dewan tpi mcm tulah faci kami panggil tempat ni 'dewan'... sgt terbuka n klu hujan, mmg mandilah critanya...


ini kantin. blh muat beratus orng sebenarnya. tpi memandangkan kami je satu2nya team yg wujud kt kem tu, kami lah ddk merata2 kt sana...

sy tau benda kt gamba ni nmpk mcm reban ayam kt kartun cite anak-anak sidek or upin ipin tpi sebenarnya tak

ini pun bilik utk disewa kepada peserta kem ni. cuma, time kami kt sana, xd orng lgi. kuantiti kami ramai so kami pun x dpt reban mannusia ni...

sy rasa ni maybe single room. tak pun bilik utk 2 orng je...

masa mula2 sampai sana, sy nmpk benda ni kt kantin. sy igtkan ini just hiasan plastik. masa hari kedua time tgh breakfast, sy nmpk orng yg kt blkng tu tgh siram air kt pasu tu, bru prasan tu sebenarnya tumbuhan hidup. dia pun xtau nama benda tu. dia just kata tumbuhan hutan sbb diorng jumpa kt hutan n then bw balik... dia benarkan kami sentuh benda tu n bunga tu mmg sgt wangi mcm bau bunga jasmine.

ini gamba terakhir yg sy tangka. lps msk lori n dh nk balik dh. klu x silap sy, laki tu askar n dia pengasas kem tu. sy xtau nama dia sbb kami just jumpa dia lbh krng 5 mnt sblm blk. klu korng prasan, kt blkng tu ada gamba beberapa jamban. tulah tempat membuang n mandi. dlm bilik or rumah tu xd bilik air. diorng just akan sediakan tilam n selimut, 1 fan, 1 lampu  n 1 plug. klu nk g tandas, kene jln sampai sini...

Saturday, May 28, 2011

board of director camp part 2

dh hbs aktiviti team building tu, mkn n rehat2 jap. pantang dpt masa free sikit, msng2 pg tido. aktiviti ptng tu, dipanggil obstacles. tgk tempat dia je sy dh sakit jantung. sy ni dhla homely. srh lari pun sy xkan lari. ni plak, sia nk srh sy panjat sana n lompat sini. adoi, mmg hbsla sy kali ni... ada 8 stesen sumenye...

ni stesen pertama, kene jln kt jambatan tali tu. nmpk x tali tu? agk tinggi jugakla. klu jatuh tu xtaula klu terluka kt mna2, lbh2 lgi laki...

stesen kedua benda2 tayar ni. xkan x tau, kene lari2 kt dlm tayar tu...

ni stesen ke-3. dia mcm ada buaian n kene seberang benda tu. ni plng best. naik sana main buaian, bkn seberang benda tu. bila xd orng kt stesen tu, msng2 pgi ddk tangkap gamba or main buaian,

ni stesen ke-4. satu2nya stesen yg sy xblh nk complete. ntah knp payah sgt sy nk panjat benda mcm jalan ni. nmpk mcm senang je tgk bdk2 lain panjat. at last, sy give up trs...  skip n pegi ke stesen seterusnya...

stesen ke-5. balancing apa ntah nama dia. klu x dpt balance time jln ats kayu tu, mmg sah jatuh dlm kolam tu yg sgt kotor n byk ikan yg plik dlm tu. masa jln ats tu, sy terbayang ikan kt dlm tu ikan piranha. kwn2 sy sume gelak!

stesen ke-6, mcm biasa, kene merangkak kt bwh tu. klu badan kene kt dawai tu, repeat! oh, tak tak tak, sy x kene repeat. 

stesen ke-7, sepatutnya, kt stesen ni, kene jump2... sy x kisah, bdk kt stesen seterusnya lmbt sgt. sementara tunggu dia clearkan stesen tu, sy ddk bersantai jap kt sna. faci tu tgk sy dgn muka plik pas2 gelak. ish!

ni stesen ke-8, stesen last n stesen plng ssh. weh, hujung wall tu pun sy xleh nk capai, mcm mna plak sy nk panjat wall tu. at last, dgn bantuan sorng junior n sorng floor mate sy, sy berjaya jugak naik sampai ats, part yg plng srnk nk lompat ke bwh tu. sy dh kata sy blh lompat, masalah sy naik ats je. ramai plak yg nk sambut sy kt bwh tu. adoi....


lps hbs sume tu, tgh ddk kt tepi tunggu team lain plak hbskan stesen tu, tiba2 dgr bunyi mcm orng jatuh. sume pandang kt stesen ke-4 tu, takut ada spe2 yg jatuh time tgh panjat. tpi xd plak. faci kami dh gelak2... pas2 ada sorng bdk ni jerit DURIAN!!!!!!! hura hara sekejap. msng2 berlari mcm kene bom. lgi galak faci kami gelak. yela, sume bdk bandar. gaya mcm kambing lps kandang je...

pas2 bru faci kami crite pokok2 kt ats tu sume pokok durian. dia kta xyah risau sbb x ksh brape rtys orng pun berdiri kt bwh pokok, durian xkan prnh jatuh ats kepala orng. baru lega sikit, ok, back to business....


dh hbs sume tu, blk bilik n tido. faci kata, klu x hujan, mlm ni pgi jungle tracking. msng berdoa hujan. penat SGT! kot.....

mlm2 ada steamboat. mkn mcm orng x prnh nmpk makanan. tgh sibuk mkn tiba2.......... HUJAN!!!!!!!!!!!! YEAY!!!!!!!!!!!!! lgi seronok kami mkn. yes! jungle tracking x jdi.

ni mangkuk sy. prasan satu benda tak?? cuba tgk! cba tgk lagi!! yes! WEN!!!!! sy mkn gna chopstick!!! walaupun agk kekok at first, lama2 dh ok... lbh2 lgi bila kwn cina sy sume encourage sy gna chopstick gak. hehehehe :-)))))) seronok!


pas hbs mkn, tanent bgtau, faci tu dtng, dia just bgtau jungle trekking batal sbb hujan n trs balik. dia srh kami buat aktiviti kami sendiri. time kami sume tgh blur xtau nk buat apa, mak cik yg jga kantin tu kta, kami blh merayau sekitar kem ni ikut suka hati kami, pas2 dia pg msk umah dia n ttp lampu.


apa lagi satu kem yg bsr boleh muat beratus2 orng tu di conquer oleh kami sume. sbb xd orng lain kt kem tu, kami je. mula2 kami just ddk kt kantin tu, bersembang, gelak2, kutuk dan bergosip.


pastu mula main game yg dlm game show hong kong apa ntah. mula2 bdk2 laki je yg main. pas2 diorng ajar sy cra main. pas2 adalah bdk2 ni join skali. last2, semua skali main.


mula dri kantin meleret sampai ke dewan kem. pas2 hbs sesi bermain2 sesi berserious dgn para junior. sesi luahan perasaan n motivasi. sy x sangka sy blh nmpk board of director sy, sume skali menangis n menyebabkan junior2 sy skali menangis. adalah sy n lgi 3 orng yg x menangis (orng xd perasaan lah katakan)... sume berakhir lbh krng lps tgh mlm. sume pgi tido, keesokkannya, sume bgn, mkn, packing n BALIK!!!!!!!!!!!! bdan sume sakit mcm kene blasah. sampaikan angkat tangan pun dh x boleh. dh lah kene packing bersihkan 1 bilik sbb nk check out hostel n balik umah. mmg seksa nk bersihkan sume mlm tu...

Friday, May 27, 2011

my kind of boy

lgi skali sy d'tag kt satu note. tpi kali ni kt facebook. memandangkan sy dh x blh nk post benda2 merepek kt fb, sy post kt sini je... soo... post 'board of director camp part 2', esk jelah ye...


Now, here's what you're supposed to do, and please do not spoil the fun. Copy and paste this into your notes, delete my answers, type in your answers and tag 15 of your friends here in facebook to answer this. Then see what happens.



if you a guy- post this as my kind of girl.
if your a girl- post it as my kind of boy.

1. Do you need him/her to be good looking??
- not exactly...

2. Smart?
- of course.

3. Preferred age?
- not older than 5 years, not younger than 2 years

4. Preferred height?
- taller than me but not too tall. i hate tall ppl (i know it sounds kind'da weird)

5. How about sense of humor?
- I never wanted to laugh alone on something n of course, i want someone to make me laugh (at least, smile).

6. How about piercings?
- STRICTLY! NO PIERCING!!!!!!!

7. Accepts you for who you are?
-No, i want him to slowly change me to a better person. i need too many changes in my life!

8. Pink hair?
- What? seriously? is that a real question? OMG!!! sure NOT!

9. Mushy or no?
- hmm... maybe...

10.Thin or fat?
- L size!.

11. Black, Brown or White (skin color)?
- Brown! human looks less attractive n white. but, i'm not very sure about black... 

12. Long hair or short hair?
-Short. so that he can play with my hair(shy)

13. Plastic or metal?
- i don't know what is that suppose to mean but i choose metal as it is more environment friendly :-)))

14. Smells good?
- I love the FRESH smell. something like the smell of  soaps or shampoo.

15. Smoker?
- i don't mind if he WAS. but if he wants me, then he HAVE to QUIT smoking.

16. Drinker?
- A big NO.

17. Girl/Boy-next-door type?
- i love new experiences like wen gave me. she is a whole new experience for me. i want my boy to be a new experience for me... err... got it?

18. Musically inclined?
- I don't mind but if he is, thats an advantage.

19. Plays piano?
- plays any music instrument is a SUPER advantage

20. Plays bass and/or acoustic guitar?
-  plays any music instrument is a SUPER advantage(no loud music, i hate them)

21. Plays violin?
- plays any music instrument is a SUPER advantage

22. Sings very good?
- i don't really mind. if he can play a song for me, then y not singing? hehehe.

23. Vain?
- well... i hope no.

24. With glasses?
- i don't mind, err... may b yes! but i really don't mind (shy again) 

25. With braces?
- No. 

26. Shy type?
- not really. i'm afraid he can't mingle with my naughty annoying monkey cousins.

27. Rebel or good boy/girl?
- I'm a very egoistic person, so he should be rebel in SOME things.

28. Active or passive?
- Active.. but not hyperactive

29. Tight or bomb?
- Ordinary.

30. Singer or dancer?
- Dancing while singing. i don't mind duet with him... hehehe

31.Stunner?
- May be not.

32. Hiphop?
- err... thats really up to him. 

33. Earrings?
- Not.

34. Mr/Ms. count-my-ex-girlfriends-until-you-drop?
- err....

35. Dimples?
- i REALLY love dimples. it s a DOUBLE SUPER advantage + BONUS. hehehe.

36. Bookworm?
- Don't mind. but more attention n time on me more than those books!. (jealous of books!)

37. Mr/Ms. love letter?
- hahaha.

38. Playful?
- Yeah..

39. Flirt
-Only flirting me!

40. Poem writer?
- hahahahahahaha.

41. Serious?
- When needed.

42. Campus crush?
- err...

43. Painter
- y not?

44. Religious?
- Yes

45. Someone who likes to tease people?
- well, he'll become a teaser after joining my family anyway...

46. Computer games geek? Or internet ?
- may be internet.

47. Speaks 20 languages?
- It sounds nice but i don't want him to fight with me n using a language that i don't understand. THATS NOT FAIR!.

48. Loyal or faithful?
- both..

49. Good kisser
- hahahahaha.

50. Loves children??
- i LOVE babies n children but i'm not going to form a football team!

Thursday, May 26, 2011

board of director camp part 1

camp kami 11 sampai 12 mei. actually activity kami 11 mei je, 12 tu pgi2 dh bertolak dri sana...


sblm tu, 10 mei, kami ada perjumpaan nk tgk sejauh mna progress junior kami handle biz club yg kami dh tinggalkan tu. agk mengecewakan jugak. tpi xp, kami dh berjaya bgi menaikkan nama biz club ke peringkat kebangsaan n kami dh tunjukkan jalan utk mereka jdikan biz club kami ke peringkat asia n antarabangsa. skrng tinggal diorng buat kptsn sama ada nk menyahut cabaran yg kami dh sediakan dpn mata diorng.

apapun, kami sedar kami dh xleh nk masuk capur sgt dlm hal2 ni. kami ada life kami sendiri skrng. msng2 dh mula nk practical n pgi exchange program n yg lain


ok2... back to the topic. kami bergerak dri kk9 pukul 4:30 pgi. sgtla MENGANTUK sbb mlm tu sy tido pukul 2 mlm, ada bdk ni buat hal n terpaksa nk melayan dia. tgh mlm pukul 2 tulah dia nk dtng burn cd. adoi, mengacau btl! msk bas je, rsanya x sampai 5 minit bas gerak, hampir sume dh tido. hebatnya diorng! at last, sy bw beg sy pgi seat plng belakang yg kerusi dia bercantuk tu, baring kt sana n tido trs. seronok! nasib baik xd bdk2 yg nakal2 tu yg tangkap gamba.

sampai sana pukul 8 pagi. bas tu berhenti kt tgh jln n tinggalkan kami. tanent, ex-president kesayangan kami tu ckp kami akn naik trak sbb kene msk dlm hutan nk pgi kem n jln ke sana tu, bas or keta xleh lalu. tunggu punya tunggu, last2 ada 2 lori kecik sampai. eh, tanent kata trak, yg sampai nya lori. dhla kotor. pas2 dia angkut kami mcm angkut kambing n kami trskan perjalanana. malu kot, ramai yg pandang.. ada sorng pak cik tu jerit2 'pendatang haram!' adoi.... =.=" pak cik, kami student UM!!!!!!













sepanjang pgi sana, pemandangan dia cantik sgt. kampungla katakan. ayam n itik sume merata2 kt jln. ada perkampungan kt dlm sana. tpi umah papan sume n byk motor n basikal je... bukit bukau n hutan merata2


pgi sana je. ada 4 facilitator yg jemput kami. check in n msk bilik masing2. buka je pintu bilik, sume terkejut!




diorng just sediakan tilam n selimut dlm bilik tu. kami sume dh buat muka blur. sy xp lgi, tu hah! bdk2 cina tu. nk tergelak je tgk gelagat diorng.


pas dh settle sume, kami trn utk aktiviti pertama, team building. diorng srh berkumpul kt dwn masalahnya kami x jumpa dwn kt sana, at last....



bangunan terbuka ini adalah dewan namanya.... aktiviti team building best. penat gelak. ada aktiviti yg perlukan fizikal, ada aktiviti yg perlukan gnakan otak.

aktiviti paku tu yg plng ssh. diorng bgi 12 paku n satu kayu n kata, kami kene pastikan kesemua 12 paku berada di ats papan n x blh kene lantai. clue yg diorng bgi, "pandang ats"...  at last, kami team pertama yg berjaya bina benda alah tu... YEAY!

by the 2way, ini adalah muka sy slps aktiviti team building. spe2 yg x alert or terlalu leka, akn kene cat. kt pipi sebelah lgi kene cat warna merah. x sempat nk tangkap gamba. orng tu excited sgt nk cat hidung sy lps tu n nsib baik sy x kene.

cukupla part 1, dh penat menaip... aktiviti ptng n mlm tu sy post esk ye, kt part 2... bye....

Wednesday, May 25, 2011

CUHK

23 Mei : hri first assignment sy sbgai duta pelajar


ada pelawat dri hong kong, city university hong kong student ambassadors (CUHK). mereka sume 24 orng n kami UM ambassadors 18 orng. ntah knp x rsa nervous. excited adalah... pagi2 bgn awal semata2 nk pakai selendang lilit2 sampai rsa mcm kene cekik. mmg dh di standardize sume kene pakai selendang biru dgn suit yg diorng bgi. adoi, second time sy pakai selendang lps biz night hri tu...  lenguh tangan pakai benda tu. thanks kepada mak cik kesayangan, erin, sbb ajr sy cra pakai selendang. klu x, mmg x survivelah hri tu...


diorng sampai je, bw diorng ke bilik tanjung n mkn kt sana. seronok berkenalan. kami just berkenalan utk beberapa jam n time berpisah blh berpeluk2 lgi. sy x tangkap gamba.. mereka sume gna i-phone n apa ntah hp yg canggih2. sy x brani nk kluarkan nset sy, buat malu je. so simpan elok2 dlm poket. ada bdk ni komen makanan melayu malaysia mostly manis n dia x suka sgt makanan manis2. kebetulan, kuih yg shidangkan sume mcm kek lapis n kuih2 yg manis. kesian plak dgn dia ni.


pas2 sesi berkenalan sorng2 n interaksi bersama wakil CUHK n vice canselor kami, Dr Rohana kt court room. bru hri tu tau akn kewujudan bilik tu n frst time msk bilik tu. ambassador diorng, mostly student business n UM plak, sy sorg je yg business. ramai gakla yg dtng sembang dgn sy. kami ddk berselang antara duta UM n bdk2 CUHK supaya senang nk berinteraksi. lps dh hbs interaksi n berkenalan sume, bw diorng lawat UM. asalnya just 5 je wakil drpd kami yg ikut diorng bw rounding. tpi driver bas tu kata, bas muat nk sumbat sume ambassador.


apa lgi, sume skali sumbat msk bas, ddk bersebelah dgn bdk hong kong. sy ni ddk sblh laki sorng ni, srnk ddk dgn dia. pandai berkata2. dh rounding2 tu, tibalah masa nk bye2 diorng sume. adalah bdk prmpn sorng ni, yg handle lawatan ni, tiba2 peluk. terkejut. n then x nk lps plak tu. bepeluh2 sy jdinya.


pas sume dh hbs, gather kjp kt court room n meeting skjp, n then BALIK! penat sgt. balik je trs baring ats katil. pengsan~~~~~

Sunday, May 22, 2011

adoi

ada plak orng nk tag sy kt benda2 merepek ni. slalunya x lyn, memandangkan orng yg tag tu agk rapat dgn sy, kene jugakla layan.... klu mood tgh malas nk bc benda2 panjang, baik jgn bc....


NAME: siti lavender
AGE: 20-30
BIRTHDATE: 9 (dia minta date je)
PRESENT ADDRESS: UM


Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 92 Truths about you. At the end, choose people to be tagged.

WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage -> payasam (indian food)
2. Last phone call -> kolej kediaman kesembilan, UM
3. Last text message -> maxis
4. Last song you listened to -> what hurts the most
5. Last time you cried -> last night


HAVE YOU EVER:
6. Dated someone twice -> nop
7. Been cheated on -> yup
8. Kissed someone & regretted it -> yes
9. Lost someone special -> Yes!
10. Been depressed -> Too much I guess.
11. Been drunk and threw up -> Nop


LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. Purple
13. Blue
14. Red


LAST YEAR (2010), HAVE YOU:
15. Made a new friend -> Yes
16. Fallen out of love -> Yes
17. Laughed until you cried -> YES!
18. Met someone who changed you -> Yes.
19. Found out who your true friends were -> Yes!
20. Found out someone was talking about you -> Yes.
21. Kissed anyone on your FB friend's list -> Yes.


 GENERAL:
22. How many people on your FB friends list do you know in real life -> all of them!
24. Do you have any pets -> Nop!
25. Do you want to change your name -> No
26. What did you do for your last birthday -> waiting for someone's wish
27. What time did you wake up today-> 9+ am
28. What were you doing at midnight last night -> apologising.
29. Name something you CANNOT wait for -> !GO BACK HOME!
30. Last time you saw your Mother -> Yesterday, only for a few minutes :-(
31. What is one thing you wish you could change about your life -> Stop hoping.
32. What are you listening to right now -> Fan
33. Have you ever talked to a person named Tom? -> No
34. What's getting on your nerves right now -> That person. Thanks for breaking my heart.
35. Most visited webpage -> Facebook n Blogspot.
37. Nickname -> too many
38. Relationship Status -> Single and not available.
39. Zodiac sign -> leo
40. He or She -> She..
41. Elementary -> Boring
42. High School -> Fun
43. College ->  Enjoyed!
44. Hair color -> Appropriate color
45. Long or short -> Reasonable length
46. Height -> 160 -
47. Do you have a crush on someone? -> Yes 
48. What do you like about yourself? -> I'm myself
49. Piercings -> yes
50. Tattoos -> No.
51. Righty or lefty-> Righty 


FIRSTS :
52. First surgery-> Not yet
53. First piercing -> Can't remember
54. First best friend-> Don't know. Can't believe anyone
55. First sport you joined -> err... hehehe
56. First vacation -> Can't remember
58. First pair of trainers -> err... hehehe. curi orng punya je


RIGHT NOW:
59. Eating -> everything halal
60. Drinking -> everything halal
61. I'm about to -> Sleep
62. Listening to -> Still listening to fan 
63. Waiting for -> Roshen!!!!! mana awk, nk sekeh!!!!!


YOUR FUTURE :
64. Want kids? -> Yes!!!
65. Get Married?  -> Soon
66. Career? ->  Coming Soon


WHICH IS BETTER :
67. Lips or eyes -> Eyes
68. Hugs or kisses ->  Hugs
69. Shorter or taller -> Taller
70. Older or Younger -> both!
71. Romantic or spontaneous -> Both
72. Nice stomach or nice arms -> Nice stomach
73. Sensitive or loud -> loud
74. Hook-up or relationship -> err.. BOTH?
75. Trouble maker or hesitant -> Non!


HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger -> No
77. Drank hard liquor-> No
78. Lost glasses/contacts -> No
79. Sex on first date -> No
80. Broke someone's heart -> Yes
81. Had your own heart broken -> Yes
 82. Been arrested -> No
83. Turned someone down -> Yes
84. Cried when someone died -> Yes
85. Fallen for a friend ->  Yes


DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself -> Yes
87. Miracles -> Yes
88. Love at first sight -> Yes
89. Heaven -> Yes
90. Santa Claus -> Ho ho ho No
91. Kiss on the first date -> No!
92. Angels --> Yes~

Saturday, May 21, 2011

few pics

ok.... smbng post smlm

sepupu sy ni adalah bli satu apartment kt villa wangsamas kot nama dia. dh lama. tpi bru thn ni sy pgi sana. umah tu xd orng, ntah xtau apa tujuan umah itu sebenarnya. maybe investment kot... pgi sana nk tinggal satu malam. best tinggal ramai2 bersepah satu umah. msk je umah tu, benda yg menarik minat, mencuri hati sy ialah balcony dia. sy mmg suka sgt2 umah yg ada balcony n lgi suka klu umah ada tingat ats yg terbuka mcm umah2 kt india. benda yg special kt balcony tu, view dia. ddk sana mcm blh tgk satu KL. nmpk klcc, kl tower. istana budaya, public bank, genting highland. ntah apa benda ntah yg nmpk dri sana. SERONOK! trs ambik satu krusi ddk sana sampai dkt2 pukul 1 pgi. ntah brape jam sy ddk sana. sy terpaksa msk sbb sy tgk sedara sy sorng ni takut dgn balcony tu. sy pun risau gak. klu tak, srh tido balcony tu pun sy sanggup.

bgn pagi je, benda pertama yg sy pgi tgk balcony tu. view pagi pun x krng cantik di. klu bkn sbb jerebu n asap2 kt KL i, mesti lgi cantik view dia. rsa tenang n nyaman je....

ada tak sape2 suka mandi hujan? orng KL mmg sah2 la x suka mandi hujan. takut hujan asid. org kmpng mcm sy ni, mandi hujan tu mcm satu kegembiraan. nikmat! last sy mandi hujan...... ntahla. dh berkurun dh. stlh sekian lama, smlm sy mandi hujan. n mandi hujan kt KL. kami nk sgt pgi pasar walaupun tgh hujan n memandangkan xd payung, msng2 bermandi hujan. walaupun x melompat2 or menjerit2 n ketawa mcm kt kmpng, dpt mandi hujan pun blh blah la... pas2 blah plak mcm jakun main tangkap gamba tgh2 alam mcm apa ntah. tudung sume dh basah n selekeh sgt2. tpi mcm xd yg kisah. main hantam je...
igt x smlm sy kta dpt coklat. hri ni, ada raksasa mkn coklat sy :-( dia mkn bgi hbs n bgi sy skt je.... xpla, spanjang dia mkn coklat tu, sy just t'pk benda yg sy ckp smlm. sy dh blaja kongsi benda yg buat sy gembira dgn orng lain n tgk orng lain gembira. 

Thursday, May 19, 2011

few pics

memandangkan sy dh blh online dri umah yg sy tinggal skrng ni, sy akn cuba utk menrajinkan diri utk update blog. byk sgt benda dlm draft sampai sy dh pening. so, buat masa skrng, just beberapa gamba

kat kolej saya ni, ada sorng pak cik ni, yg tengah bina 2 pondok n tempat jalan kaki refleksiologi sorng2. yg peliknya, dia dhla keje sorng2, tpi cpt je dia buat sume benda tu. lgi cpt dri kontraktor yg simpan berpuluh2 orng kuli tu.


ni gamba yg sy ambik masa last day kt kk9. pda hari check out. tgh serabut turunkan brng2 pun sempat lgi nk tangkap gamba... pak cik perasan sy ambik gamba dia tpi sy buat bodoh jela...


adalah abang sy sorng ni pgi UK, saje dia g jalan2 kt sana lawat kawan2 dia. sy lepak rumah dia rabu lepas dia blikan sy coklat cadbury dairy milk bubly (MY FAV!!!!) n satu keychain yg tertulis little miss busy. coklat tu sgtla sedap sampai rsa nk pengsan. sbb sedap sgt, hati sy terbuka utk kongsi dgn orng. honestly, sy xkan kongsi brng2 yg sy suka dgn orng tpi ada kwn matrix sy sorng ni ajar sy kongsi brng2 yg blh buat kita happy supaya orng lain pun happy. thanks sbb mengajar sy. hri ni, anak2 buah sy sume happy dpt mkn coklat ni.. thanks my dear lovely sweety dearest brother. n keychain tu "little miss busy" hehe thanks sgt2.




ada 2 lgi gamba mayb sy akn share benda tu esok kot. dh ngantuk. penat hentam ketam sampai hbs tdi. actually, kene dera srh hbskan ketam tu. memandangkan sy suka sgt keje2 menggigit ni, sy pun mknla. n skrng, sy rsa mcm ketam2 tu tgh main kejar2 kt perut sy. OVERLOAD!


bye......

Wednesday, May 18, 2011

honeymoon

eh... eh... eh... dh lama x update blog. sampai kwn sy sorng ni tegur sy smlm. stat sy pun semakin turun. x sempat la. bkn sbb malas or xd masa, sbb tgh honeymonn lgi. hehehe

sy blm blk umah, still kt KL, kt umah sepupu, tunggu isnin. sebenarnya byk cite sy nk cite psl kem board of director sy yg saya rasa sy akn buat 2 part, pas2 cite psl kondo sepupu sy kt wangsa villamas n then cite vice canselor blanja sy mkn...

 buat masa skrng, kami satu keluarga sedang bahagia mengajar buah hati kami berjalan...

sy akn start update blog lps blk umah. sy blk umah isnin nanti, lps buat tugas pertama sy sebagai duta pelajar UM, berurusan dgn orng hong kong isnin nanti. sy rsa better sy start buat draft dri skrng utk post nanti. agk byk tu.

bye..........

Tuesday, May 10, 2011

antara dua....

pilihan pertama:
bgtau diorng, biarkan diorng klu diorng nk pk or nk cuak or nk serabut psl benda ni selama 4 bln, tgk diorng sdih, kecewa n menyesal, salahkan diri msng2, krng bersmgt sampai frust by the time buka time, x enjoy cuti msng2, risaukan pointer, n consider psl extend n keliru dgn mcm2 decision, xtau nk jwb apa kt parents msng2 nanti...


pilihan kedua:
x bgtau diorng, biarkan sy sendiri yg tau, tgk diorng gembira n enjoy cuti msng2, n rsa bersalah stiap kali msg or chat or berkomen kt fb, biarkan diorng rsa sy menipu or x jujur dgn diorng, sedia tanggung dimarah.


bgi sy sume kwn sama je. sy xd kawan yg plng sy syng or kwn yg sy krng sikit or apa. sy dh x buat kesilapan yg sama lgi. bgi sy, sume sama n cra sy lyn diorng sama, sama mcm cra sy nk diorng lyn sy. dlm keadaan ni, sy memilih untuk tanggung sume n biarkan diorng senyum. walaupun dia plng rapat dgn sy or skadar hai hai bye bye je, sy tau effect dia lbh krng sama je kt sume orng.

so, sy membuat pilihan kedua...

Saturday, May 7, 2011

last paper!

xam sy yg last isnin ni. kwn2 sy ramai yg dh hbs xam. dh slmt sampai umah msng2 dh pun. orng yg kejam mcm husna, akn msg 'merdeka!' 'sy tgh packng brng2' n 'sy dh sampai rumah'. BENCI mereka sume!!!!


roommate sy sorng ni keje lyn movie n drama n lagu dri pagi sampai mlm! adoi.... stiap thn diorng akn hbs dlu n diorng akn tinggalkan sy sorng2 dlm bilik. diorng akn packing sume brng2 diorng sambil pasang lgu balik kampung, lgu UM n lgu Kolej kuat2, dgn muka penuh ceria berseri2 lip lap lgi, n the next day, kosongkan bilik! sy yg slalu akn jdi mangsa yg buat muka sedih :-(


itulah alkisah sedih sy stiap hujung sem. masih blm buka buku lgi. xd orng bgi smgt srh blaja. hehehe(mengada btl!) ada mood nk kemas barang je. 

Friday, May 6, 2011

lps ni tinggal satu je paper isnin nanti. xp.... ada gap 3 hari. relax2 udah... hehehe


memandangkan islamic finance kene jawab 3 soalan je walaupun dia bgi 6 soalan n memandangkan lecturer kami dh bgi buku jawapan yg 20 muka surat, ntah knp pagi ni, sy terlebih smgt, stiap soalan tulis 2 muka surat. walaupun sy xtau jwpn dia, first time sy berjaya mengarut 2 muka surat dgn kusyuk n confident. ramai jugakla bdk2 yang kluar awal n sy xtau kenapa sy memilih untuk mengarut benda yg sy xtau instead of keluar awal.


dah 2 kali berturut2 sy ddk blkng seorng ni. dia slalu membuatkan sy rsa berdebar2. mna x, dia akan tulis, n menulis n terus tulis. sy x nmpk pun dia berhenti skjp utk berfikir sampai sy rsa, sy x patut berhenti menulis untuk berfikir. x kira apapun berlaku, sy just kene menulis! n then dia akan menulis dgn relax mcm dia ada byk sgt masa tpi bila tgk kertas dia, dh nk hbs sparuh buku jawapan dia tulis...



Thursday, May 5, 2011


terjumpa gamba ni.... agk lama tergelak, teringat gelagat diorng ni. kumpulan lelaki bujang keluarga saya. berbaris tepi khemah. cuba teka apa yg diorng tengok tu...


meh sy bgtau, MENGORAT!

Tuesday, May 3, 2011

kate!!!

sy xtau diorng ada photoshop gamba ni ke tak tpi she is soooo ....... WOW!
sy admire gila2 kt kate. she is a perfect package! dia pandai, dia kaya, dia sopan, dia baik, dia cantik n etc.... sy balik rumah sedara sy sorng n dia record wedding diorng. asalnya mmg xnk tgk. ntah mcm mna sy blh ter'play. n sy...... speechless.

wedding gown dia sama cantik mcm dia. adik dia pun cantik...


cabaran pertama kate, dia kene lahirkan waris untuk keturunan diraja ni within 9 month!