Thursday, December 30, 2010

broken heart...

smlm dh la sakit hati dgn result sy. hri ni smkn parah jdinya...

smlm, time tgh down la ada orng yg nk menguji kesabaran sy. xp, sy dgr je sume apa benda yg dia kata. sy lngsng x respon n bgi pape sebab. biar sy disalahkan. sy trima je dgn redha... mgkn satu hri nanti dia akn tau kebenaran...
smlm mmg sy x tido. husna saksinya. dia teman sy chat sampai hmpr subuh sy rsa... lps tu, seawal pagi pukul 8 sy dh dpt call bermasalah. pagi2 dh buat sy x sedap hati. sabar lgi... pegi rounding, time tgh jalan, ntah mcm mna kain sy terkoyak. xp, sabar lagi... lps lunch, tiba2 hp sy black out. screen dia hitam... hp rosak! sabar lagi... abg sy bgi hp yg dia x gne, bila sy mskkan sim card, xd satu nombor pon dlm sim card sy!!! YaAllah, mcm mna sy nk dptkan blk nombor2 yg hilang sume. lbih krng 300 nombor sume. sy dh lost contact dgn sume orng skrng... sy x igt nombor sapepun. n sy xd back up kt mna2 pun. sabar lagi. memory card sy xleh gne, asyik kene reject... pas2, blh plak terserempak dgn someone n sempat plak dia nk sakitkan hati sy kan. still, sy x respon pape. ckpla apa yg korng nk ckp.

sy bc blog someone n dia igt sy push dia out of my life. knp dia blh t'pk mcm tu? sampai ke situ jekan dia blh pk psl sy.. teruk kan sy slama ni... klu x, takkan sampai dia blh terasa dgn benda yg xd kaitan dgn dia. i'm sorry for being a jerk, i know i'm not a good friend... sume keje projek sy tergendala skrng sbb nombor2 sume dh xd. studies pun dh trk. rsa mcm nk ckp dgn sape2 pun, xd nombor telefon spepun. kdt pun xd! terlalu byk benda lain yg sy xblh nk cerita kt sape2. rsanya x lama lgi jdi broken heart balik, dh x blh nk trima sume benda. perasaan sy skrng, sgtla teruk..! nk jerit sekuat hati, x blh. nk nangis, x blh. First time dlm hdp sy rsa mcm orng yg langsng x guna. rsa miserable dgn sume benda.

all I want to do now is SLEEP! tlng doakan sy kembali jdi normal esk. dh 2 hri sy buat muka nk kene blasah.... klu klu sy ada sakitkan hati spe2, sy minta maaf. emosi sy sgt x stabil. mmg tgh emo yg melampau...!

Wednesday, December 29, 2010

result...

klu spe2 tny result sy, mmg dia nk kene sembelih lps tu...!!!


tula status sy kt fb lps sy tgk result sy. status bdk2 lain plak sedih la, down la dan yg sama waktu dgnnya. adoi, dh mood out dh skrng. mesti lps ni mood out sampai beberapa hari. masa awal2 msk UM, dpt surat ucapan tahniah dri JPA, result yg sgt baik la kot. igt lgi muka parents sy bc surat tu. nmpk gaya x lama lgi dpt surat amaran plak dri JPA... apa sy nk jwb kt ayah sy klu dia tny knp result dh drop?


saya n husna ada attitude 'yg lps biar lps'. sbb tu kami x prnh buat muka risau lps kluar xam hall or time kami dpt result. hri ni t'pk plak, mcm mna nk biarkan benda tu lps klu mmg salah sy? tula, nk sgt busykan dri,kononnya nk lupakan byk benda, tgk result pun blh tau mcm mna 'bahagianya' sy kt cni selama ni...


result kluar je hp sy trs mula buat bising. fb pun busy. dgr luahan perasaan orng. mcm senang je diorng luahkan sume benda. ada plak yg sampai nangis2. knp la sy x mcm diorng. sume benda pendam je. xpun, mgkn diorng blh luahkan kt sy sbb sy pendam. xkshla... dh biasa mcm ni...


sy blur. sy xtau nk buat apa lps ni... sy xleh tinggalkan kerja2 sy sume tgh jln. sy bkn jns yg tinggalkan mcm tu je.n sy x blh nk trskan sume tu n pointer sy drop... xtau sma ada nk continue majoring finance, or tukar benda lain. peningnya byk benda kene pk ni... wen, dimanakah awk? i think it's time for sushi...


sy hrp jumpa wen kt mna2. x pun jumpa spe2 yg blh trs berborak dgn sy, walaupun sy x byk respon or x byk ckp... mgkn minum bandung cincau bak kata husna...


sorry klu spe2 ada terasa dgn sy, orngnya tgh x stabil buat masa skrng..

Tuesday, December 28, 2010

tentang saya!!!

husna tny kt formspringape perkara plg pntng yg org perlu thu tntang kmu?”

sy rsa dia tny soalan tu tepat pda masanya. Memandangkan sy mmg merancang nk bgtau someone, so, sy pk nk jwb skali gus utk orng lain gak. So sy jwb srh bc post blog sy mlm ni (salah satu cra nk mempublisitikan blog) hehehe

ada beberapa benda yg orng perlu tau psl sy. Walaupun first impression sy sgt teruk, seperti muka sombong, belagak n sebagainya, tapi, ntah kenapa, bila orng dh mula knl dgn sy, diorng akn rapat dgn sy sampai satu point, dimana sy rsa diorng dh xkan tahan dgn sy. Sbb tula di awal perkenalan, sy slalu berpesan, klu korng rsa mcm dh x suka sy, sila tinggalkan sy n sy akan hormat keputusan anda...(ntah dh brape ribu kali ulang ayt yg sama)

1.      degil
yup, sy sgt degil. Tnyla wen, sy prnh buat dia bls dendam kt sy. J. Sy rsa sikap ni dtng dri ayah sy. Tapi mgkn sy versi yg lgi power kedegilan dia. Kwn2 sy kene pandai handle kedegilan sy. May b kadang2 terpaksa akur dgn sy. X taula klu sy prnh buat husna naik angin dgn sy. Dia pun x prnh tunjuk. But recently, sy buat kwn sy panas hati...

2.      menjawab soalan
ramai yg akn tny sy soalan pelik2 dgn hrpn sy akn jwb dgn jujur, mmgla sy akn jwb dgn jujur, Cuma sy memilih utk jwb secara tersirat. Sy krng bgi orng jwpn yg diorng nk dgr. Kdng2, sy xkan m’jwb soalan pun. Sy akn tny soalan blk n memanipulasikan keadaan.

3.      Ego
Stakat ni sy prnh come over 2 orng je yg blh mematahkan ego sy. Sorng tu, ntah la. Kami sgt rapat dlu. Tapi xtau apa yg dh berlaku skrng. Dh krng sgt dgn dia. Xtau nk salahkan spe. N sorng lgi, mmg sy dh push that person out of my life. I don’t think i deserve that kind of person. Still, i never stop feeling guilty about that. Sy xkan minta maaf  senang2 pun. Bgi sy perkataan sorry tu, agk tinggi value dia. Sy just akn minta maaf bila sy rsa benda tu mmg salah sy. Kpd dia yg marah ego sy tinggi tdi, sy minta maaf, mmg itu dri sy.

4.      Tipu n memanipulasi
Bila sy rsa sy dh capai tahap kritikal n sy xd pilihan lain. sy akn mula menipu n memanipulasikan sume benda. Tapi sy akn pastikan xd orng lain yg terjejas. Klu xd situation pun, i’ll create one. And surprisingly, orng akn percaya n sy x prnh kantoi. Dan sy pandai kantoikan orng. Nk tipu mcm mna pun, klu sy t’pk nk tau apa yg berlaku, sy akn korek sume sampai sy dpt tau benda yg sy nk tau(kesan drpd cita2 sy yg nk jdi detektif dlu)

5.      Hak!
Parents sy x prnh PUKUL sy. Seriously.... marah pun agk jarang. Diorng x paksa sy. Sy x dikongkong. Cuma mereka dh tegaskan benda2 yg diorng xnk. So, sy x suka klu orng pukul sy(even main2), marah sy, paksa sy n sebagainya. stakat ni, prnh ada sorng kwn je yg lempang sy n itu pun sbb sy suruh. sy bgtau dia sy xkan lupa dia sampai bila2 sbb dia orng pertama yg lempang sy. sy hrp dia igt lgi benda tu sbb dia ni cpt lupa. Klu korng nk buat benda2 ni, pastikan korng ada hak lebih dri parents sy! Kecuali yg buat2 benda2 diats utk kebaikan sy or dlm percubaan untuk mengubah sy kpd yg lbih baik. But still, sy degil remember? Bkn senang nk ubah sy...

dear husna,

ini dia jwpn panjang lebar kpd soalan anda.
sekian, terima kasih

regards,
siti lavender

bad words

sy xtau knp ada orng tny sy soalan yg blh dikategorikan soalan x msk akal. dia tny
"y the hell do u hate bad words so much. everyone is using it anyway..."

hmm.. sy tergelak dgr soalan dia n sy just jwb
"because they are bad words u idiot! n i don't use them"

so sy mrh orng gne apa? perkataan biasa sy guna "hantu btl" "x gne" "rsa mcm nk blasah je" n lgi satu perkataan plng famous n di ciplak oleh kwn2 sy ialah "tembak kang!"


let me make this clear. sy x kta korng lngsng x leh gne bad words dpn sy, ada yg terbiasa gne perkataan mcm tu sama mcm hantu yg tny soalan tu kt sy tdi...  klu korng tgh ddk dpn sy n tgh sembang dgn spepun n korng guna perkataan apa pun, sy x ksh nk dgr tu sume. it's just that, time korng nk sembang dgn sy, sy xnk mna2 perkataan yg sy x suka ditujukan kt sy. klu tak, itulah last sy ddk dpn korng dgn suka rela. lps tu sy akn mengelak korng... x cy cubalah. tpi jgn menyesal lps tu...


even wen yg blh kluarkan mcm2 perkataan yg blh buat sy terbeliak pun x prnh use bad words kt sy. klu dia blh respect sy, sy x rsa orng lain x blh... or if u really can't let me suggest u a very simple solution. just stop talking to me!


kpd dia yg x fhm psl post sy yg lps, klu nk tau sgt, dtng JUMPA sy...

Monday, December 27, 2010

rindu?

btl ke klu kita rindukan someone, kita akn buat dia pening kpala?


mcm mna dgn sy plak? klu sy rindukan someone, sy xkan bgtau, just akn contact orng tu, klu sy x dpt respon, sy just akn ddk diam2 n bila sampai masa, sy akn sakitkan hati dia... x mainla stakat nk peningkan kpala orng kan...


sy cri nset sy smlm n sy jumpa kt pensel box sy. ntah mcm mna benda tu melayang msk sana. n ada miscall yg byk dri orng yg sama. rindu ke??? ;))) dia kta hri tu, kita tgk spe yg rindu spe dlu... hahaha tpi dia rindu sy sehari je, hari kedua n ketiga dh lupa kt sy dh... xpun mgkn dh give up dlm sehari. sorry x contact awk... fb pun x buka... sy tau awk bc blog sy, klu awk rasa awk dh t'igt kt sy balik, silalah call lah sy, sy xd kdt. hehehe


satu2nya orng yg sy rindu buat masa skrng ialah baby cayang. slalu sgt dgr suara dia, sembang dgn dia, main2 n kacau2. bila dia dh blk KL, n sy kt sabak, rsa sunyi smcm je.... dh xd orng utk tmn sy mlm2 mcm burung hantu. rumah sy sume tido awal kecuali sy n abg sy. abg sy keje kt Kl, tinggal sy jela yg x tido mlm kt umah ni.... baby cyng, i miss u like crazy...!!!!!


prnh dgr x? klu kita mimpikan someone, maksudnya orng tu rindu kt kita? sy mimpi someone yg kene sumpahan dia akn jatuh katil pda stiap hti yg dia lupa kat sy. dlm mimpi sy, dia mengelak sy n srh sy jgn kacau dia. bkn sehari, beberapa hari berturut2 sy mimpi mcm tu. memandangkan mimpi sy byk yg jdi kenyataan, so, sy tarik balik sumpahan sy... sy benci bila sy bermimpi...

Sunday, December 26, 2010

jangan nk paksa sy buat benda yg sy x suka!!!!! untuk maklumat lanjut, sila rujuk link berkenaan ----> overnight




wen tls kt blog dia:

this question is always asked by many stupid person.

"which one is important. Friends or Lover?"

come and ask me this question and listen to a loud, sarcastic laugh i'll give you. most people will answer "friends".
i will answer "none"
why? friends can backstab you, love can hurts you. both can lie, both can cheat. both can be hypocrites.

mgkn wen akn gelak kuat kt sy sbb mmg jwpn sy FRIENDS. may be because i don't believe them. or maybe i don't love them just like i don't love u wen. but i care bout them.

oh ye, maybe because sy xd lover :)))

Saturday, December 25, 2010

menyendiri

soalan formspring, " kaw nie pelik laa, dah laa suka menyendiri, haha". kt formspring tu sy jwb, "supaya bila suatu hari sume orng tinggalkan sy, sy xkan rsa sunyi... :)))" sy x knl spe yg tny soalan ni tpi, yup mmg btl...
ada soalan bru lps sy jwb soalan tdi "baik, jangan takot pada kehilangan" n sy jwb "sy dh x takut pda kehilangan..." :)))


Pemandangan dri ats sana...
kdng2 sy mmg suka sorng2. x perlu ksh psl orng lain. lyn dri n perasaan je. sy blk wangsa maju pgi jumaat lps., sy target sampai umah sepupu sy pukul 1 tpi sy sampai stgh jam awal. so sy ddk sorng kt ats, tempat menunggu tren di lrt stesen wangsa maju utk stgh jam. sy mkn snickers yg sy bli mlm hri khamis tu. keseorangan x bermaksud kesunyian kan?sbnrnya tu salah satu tempat favorite sy. lbih2 lgi waktu mlm. klu ada orng ajk sy lepak sana, sy sanggup ddk berjam2 dgn dia sambil just bersembang n tgk orng yg lalu-lalang kluar msk lrt tu.


spe kata sy mahal? nk buat sy rsa happy mmg senang sgt2 cuma ramai yg lngsng xtau n have no idea at all. pekara2 (sprti fmly sy) slalu buat orng anggap sy ni lain.. husna taula slh satu cra nk tgk sy excited mcm b'laku time last day xam hri tu... mgkn dia pun plik mula2 pas2 dia dh blh trima dh. hahaha


oh, yg soalan kedua tu, takut kehilangan. sy rsa sy dh melepasi stage tu sume. sy dh x takut kehilangan. mgkn sbb tu sy slalu psn kt kwn2 sy, bila diorng rsa diorng dh x suka or x selesa dgn sy, sila tinggalkan sy, sy pun xkan kacau mereka lps tu n hormat kptsn mereka. ntahla, mgkn sbb pengalaman yg lampau sering membuatkan orng rsa yg sy push mereka out of my life. but as i always say, klu btl the person love me, then the person xkan tinggalkan sy...
rite???


P/S- ntah mna sy ltk HP sy, x jumpa dri pagi tdi. actually bkn x jumpa, x cari pun. ada dlm beg pakaian kot.  fb pun mcm mls nk lyn. so, mcm mna nk contact sy? :))) pkla sendiri...

bengong...

ada orng ckp sy bengong. bkn sekali tapi byk kali. gara2, sblm sy nk l mkn unch, sy anta msg "jom lunch" n dia yg terkejut plus mcm ecxited tu trs call n tny, "serious ke?". adoi, x t'pk plak dia xtau sgt psl sy. sy biasanya bkn jns mengajak, sy jns yg kene diajak. n then dia pun kluarkan teori, oleh kerana dia tu kasar/ganas skit, so kata2 diapun agk kasar/ganas. memandangkan kwn2 sy x panggil sy mcmn tu, so may b sy rsa kekok, memandangkan dia mcm tu, so sy kene terima.,...


n skrng sy plak yg nk buat teori, memandangkan kwn2 dia slalu saling memanggil mcm tu, so may b dia rsa terbiasa dgn mcm tu tpi memandangkan sy ni bkn mcm tu, so dia kene berlembut n terima sy..... err... ada fhm ke?


tapi, klu mmg dia mcm tu, sy x ksh terima dia yg mmg kasar/ganas mcm tu. sama mcm sy trima wen sbgai orng yg sememangnya corrupted. smthng which is not like my kind of friends at all! but i enjoy jdi kwn mreka... pas2 t'pk nk cri makna bengong... mengikut kamus, makna bengong adalah terdiam setelah mengalami sesuatu kejadian... hmm... hahaha


smlm time perasmian, tiba2 slh sorng senoir sy kata,  nasi xd senduk. sy pun tanpa pk panjang trs lari msk dapur blkng dwn tu sorng2. dh msk tgh berdiri kt tgh2 dapur yg bsr gedabak tu, bru sy t'pk, oh oh...! sy teremosional skit tdi. sy satutnya bw sape2 msk sbb skrng sy berdiri sorng2 di kwsn hot spot benda2 yg spooky. sy rsa utk beberapa saat tu, sy jdi bengong di sana....


oh, yg terbaru adalah gila! sbb sy jdi pekak time dia call sy n dia ckp lain n sy jwblain. sy pun x fhm, dgn orng lain ok je, bila time nk ckp dgn dia je, sy akn jdi pekak n dia kene repeat benda yg sama berkali2..


lgi satu yg bru skali kene adalah bodoh! sy anti skit dgn perkataan tu sbb dlu prnh ada orng benci perkataan tu m'buatkan sy yg rapat dgn dia time tu turut jdi anti sikit dgn perkataan tu.


knp sy igt benda2 ni? sbb bru first time sy kene mcm ni, mestila sy igt, klu time sy mula2 kenal wen sy ada blog, mesti penuh blog sy dgn ksh sy n dia, memandangkan sy create blog bila dh lama knl dgn dia, rsa mcm xd benda yg blh dikatakan "first time kene"...

Friday, December 24, 2010

ini adalah post kedua utk hri ni. hehehe.

pagi2 pukul 11 dh kluar bilik n stay luar bilik sampai pukul 12 mlm. balik bilik pun utk solat n mandi sahaja. trn pagi tu uruskan banner n tentative. lps lunch, rehearsal n susun meja. lps asar buat bbq n susun pingang magkuk n lps maghrib persiapan terakhir n trs majlis bermula.... penat mmg penat. tapi enjoy. ada yg ajar sy cra nk lipat napkin gaya nenas kot, pas2 cra2 ssn makanan n benda2 lain secara profesional. hahaha mesti dh sparuh gila nk ajar sy... ada yg terkejut bila tau sy sebenarnya setiausaha FESENI sbb slama ni diorng igt sy ajk makanan je. makan lps hbs event pukul 11 tdi. spatutnya mula awl n hbs awal tapi master dtng sejam lambat, so event pun hbs sejam lambat.memandangkan byk lagi makanan lebih, apa lagi, x baik bazirkan. hehehe...


lps hbs event n brshkan dwn, benda pertama yg sy buat adalah jln pgi esso n bli snickers walaupun tgh penat n rsa mcm nk baring je kt tgh jln tu... YEAY! sampai bli 2. ni sume gara2 sy minta snickers kt someone smlm n hri ni da buat2 lupa plak. xpla... terpaksa sy bli sendiri.








ini wani dgn ice-cream paddle pop rainbow yg sy belikan. dia dh lama minta benda tu kt sy, dh sy nmpk hri ni, trskan blikan utk dia...


Time tgh byr tu adalah sorng foreigner dtng nk bli sikat. abg kaunter x reti english, so sy tlng translate kan. abg kaunter mcm mrh2 dia srh sy bgtau foreigner tu, ingat rumah, ingat tuhan, ingat bini n anak2, bgtau dia tu dh tua suruh sedar skit. ntah pape ntah. sy trs kluar sbb x suka situasi mcm tu, time sy kluar foreigner tu pun kluar skali. time tgh jln dgn wani, dia tny "sister?"tergelak sy, dhla tgh mkn ice cream, pas2 bdn kecik2 mcm tu, sy jwb "no, my mother"

jln lgi tu foreigner tu kata kt sy. " u sutibul", plik, x prnh dgr perkataan tu, sy igtkan dia nk kata suitable, mcm kononnya wani mmg suitable jdi mother sy. tpi bukan, tangan n reaksi muka dia lain. sy tny lgi apa yg dia kata, last, lps beberapa cubaan, dia berjaya menyebut perkataan tu dgn btl. klu nk tau apa dia kta, sila message sy. sy just tergelak n jln cpt2. mmg patut abg kaunter tu mrh laki tu.

Thursday, December 23, 2010

malam yg warna warni

entri ni sy nk ltk byk gamba!!!!!

ptng rabu, kami buat pertandingan banner antara team yg menyertai FESENI. mmg warna warni sume. hbs dewan dikerjakan. cat sume, satu botol bsr yg spatutnya blh guna utk 3 thn, hbs kt sana je....


tu dia mereka sume sedang membinasakan dewan....










sementara tunggu diorng siapkan, pengarah kta kami pun kene buat banner feseni kami... apa lagi, dwn dh penuh, kami naik ats pentasla, satu2nya tempat yg masih elok. xp, lps ni samala keadaan dia dgn dewan.

oleh kerana sy xd skill kesenian dan pape yg sewaktu dengannya, just serahkan kepada pakar untuk buat design n lakaran. bkn main hebat lompat sana lompat sini buat lakaran kat kain sepanjang 2 meter x silap sy...













sementara menunggu para pakar menyiapkan kerja mereka, sy n wani duduk tercongok mcm tu kt tepi banner tu. buat muka kesian. x sempat hbskan lakaran tiba2 dinner time! aish, dh la satu pun blm diwarnakan lagi. xp2, kita mkn dulu... sblm naik, diorng pesan srh trn pukul 9 sbb ada meeting psl majlis perasmian mlm esk(khamis).  YEAY! lps majlis itu, CUTI!!!!!!!

trn pukul 9 tu, lps hbs meeting, bru dibgtau nk warna banner tu. 










itu dia, sy bersama ajk2 sy. n sperti dlm gamba tu, sy sorng je prmpn kt sna sbb wani tinggalkan sy. dia kta nk tolong balut hamper tapi sebenarnya dia nk ngorat si comel. semasa tgh mewarna, bdk2 teknikal pun tiba2 naik nk tolong warnakan skali.. adoi.....! tangan sy jadi warna warni...dh la pakai tudung putih. nasib baik x kene....








ini adegen kene kacau. yg sblh sy tu bkn tgh paint sebenarnya, dia cuma bgi post mcm tu... utk dimuatkan dalam slide show. xpla, biarla.... bagi dia chance. hahaha








dh pukul 12 lbh n rsanya baru hbs buat first layer. nk kene buat second layer lgi. sementara tgh paint tu, tgk bdk2 tarian practice utk majlis esk.akhirnya lbh kurg pukul 1, hbs jugak mewarna banner tu.

then bru teringat kat wani









itu dia wani. dia balut 3 hamper je, tapi dh pukul 1 pun dia x hbs2 balut lgi. tu mesti sengaja nk lmbt2 sbb nk ngorat si comel lama2. tapi nk buat mcm mna, si comel dtng sembang kt sy je time tgh warna banner, tula, srh stay dgn sy warna banner, dia xnk. tgk skrng, dia yg terlps chance nk smbng dgn si comel...





sementara tunggu diorng siapkan hamper, minum teh O panas sambil menikmati tarian melayu asli di malam yg sejuk. wah! mmg srnk. ramai plak terpengaruh dgn sy. sy yg ambik teh O dulu sbb dia dh lama terbiar kt blkng tu. lama2 sume ikut ambik skali. last sy tgk jam pukul 2. ntah pukul brape sy blk bilik n tido... mmg penat sgt sampai baring je trs black out.

Wednesday, December 22, 2010

sy mengalami keboringan yg melampau disebabkan sy buat super saver sbb sy igtkan sy akn bergado dgn best friend sy sampai kami berbaik semula tpi last2 kami bergado sampai dia mrjk dgn sy. sy end up call wen emmalin richardson. wen, sy bgtau awk yg sy xkan buat super saver lps ni sampai sy dh ada bf yg gne maxis. tpi nmpk gyanya sy kene tarik balik kata2 sy... hehehe


oh ye, kem feseni akn hbs dlm 2 hri. x sabar nk blk umah n jumpa baby cyng sy. sy nk off hp n fb, buat2 x sdr dri, n bergembira tanpa pk pape utk seminggu. kononnya la... rsanya, x sampai 2 hari, keje dh bertimbun... adoi...


the song if the day is... Hurt-Aguilera, Christina...


Oh, I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you

Some days I feel broke inside but I won't admit
Sometimes I just wanna hide 'cause it's you I miss
And it's so hard to say goodbye when it comes to this, ooh

Would you tell me I was wrong? Would you help me understand?
Are you looking down upon me? Are you proud of who I am?
There's nothing I wouldn't do to have just one more chance
To look into your eyes and see you looking back



semoga ada orng akn jatuh katil pda stiap hri yg dia lupa kat sy...




sejarah berulang kembali, ada orng mula main dengan formspring sy... cuma still x boleh nak detect sape yg tanya tu. xp, tny je nk tny apepun, sy akn jwb... x marah pon...


by the way, wen, i think u should marry orng thailand



Tuesday, December 21, 2010

kene marah... :(

campur hri ni dh genap 5 hri sy xd selera. maksudnya dh 5 hari jugak la sy x mkn... pgi tdi time kemas almari termpk baju sy yg saiz plng kecik. x prnh pakai baju tu sbb x brani. tpi hri ni ntah mcm mna t'pk nk try pakai.

JENG! JENG! JENG! muatla!!!!!!!! ok, sy bkn berdiet, seriously x. tpi ntah knp xd selera.

sy kene marah kaw2 smlm dgn best friend sy... dia satu2nya kwn yg brani marah sy n yg brani buat mcm2 benda n keputusan mengenai sy tanpa tny sy. sbbnya dia kata "sy x perlu nk tny awk sbb sy kwn awk".. dia slalu ambik hak ats sy... dia buat super saver n bila sejam dia dh hbs, dia srh sy plak buat super saver sbb dia nk smbng marah.

of course alasn pertama n yg plng utama x mkn 5 hari. lps kene marah dgn dia, sy buat maggie n mkn. klu x makan, sy takut dia dtng kolej n heret sy pgi mna2
alsn kedua sbb bdk yg msg sy smlm. dia mrh sbb ego sy terlalu tinggi. hri ni sy bc blog dia, dia tls psl sy n sy xtau nk ckp apa. x sangka dia still bc blog sy. 
yg terakhir n plng panjang kene bebel sbb sy jga sgt sume orng. sy ada byk projek n ramai ajk sy. sy xtau knp sy jdi tempat luahan perasaan sume orng. Klu diorng terbuat salah or ada prob, sume akn dtng cri sy x kisah apa jwtn sy dlm projek tu. Mestila sy tolong diorng dh diorng dtng cri sy. Sampai satu tahap bila sy ada prob dlm projek, sy dh xtau nk cri sape...

memandangkan super saver sy x hbs smlm, sy call kwn baru sy tu sbb dia tgh down.  Sikap dia, dia xkan ckp dgn sape2 klu dia tgh bad mood. So, smlm, secara jujur n directnye dia kata dia nk sy letak telefon. Ok, sy pun ltk telefon. What a day....

Monday, December 20, 2010

FILES!!!!!

pengarah kta nk jumpa... sy pun bersedia dgn malasnya...  slalunya, jumpa, just sembang2 skjp je. tapi kali ni lain. dia bgi sy buah tangan

ini dia... buah tangan yg bsr gedabak lagi berat dan tebal. penuh dgn kertas2 yg sgt byk sampai jadi 2 file. rsa mcm nk pengsan je.... tu baru file FESENI, ada gaya "habisla sy" utk sepanjang sem dpn. 


p/s kpd sape2 yg rsa2 mcm nk jumpa sy, sila msg sy dlm minggu ni. gaya lps ni mcm korng blh nmpk sy kt mimpi je...by the way, file tu nmpk keci kt gamba. mayb sy patut ambik dri angel lain


maher zain in black n white. wow! sy kembali gila dgn rest of my life lgi... lagu, instrumental, piano cover n sume versi merepek sy dgr. dgr sampai rsanya orng bilik dpn nk bom bilik sy dh.


erm... sy nk kawen dia blh? hehehe








ada orng contact sy. someone yg sy slalu t'igt n slalu rindu. someone yg sy percaya dh lupa kt sy n sdng bahagia. ntah mcm mna dia blh t'igt kt sy hri ni. n ntah mcm mna dia blh kata sy bahagia dgn kerja2 sy. sy mampu senyum je... mgkn mmg btl dia prnh kata, yg dia x blh nk memahami sy. xp, awk slalu dlm doa sy. semoga awk x jdi mcm sy n bahagia dgn orng yg awk syng... n, sy x prnh berubah....
sy buka tingkap n jenguk dewan, nmpk mcm meriah je....sy pun angkut sume2 n trn dwn buat keje kt sna. rsa kelainan skit berbanding berkurung dlm blik je... tgh type surat tu, adala satu geng ni dtng join ddk semeja dgn sy. diorng sembang2 n bercerita byk benda kt sy sementara tunggu trainer diorng tu. diorng slalu training sampai pukul 2. kjp tu, sorng2 bgn, ada yg nk pgi tandas n ada yg nk g ngorat apa ntah diorng tu. last2 tinggallah sy n sorng bdk ni kt meja.

setahu sy, bdk ni, x prnh nk senyum pun kt sy. pandang sy pun mcm nk blasah sy je. mgkn dia x suka sy kot. xnk cri psl, so,  sy ddk diam2 n pura2 busy buat keje sy. tapi xdla buat muka masam. senyum jugakla kat dia tu.tiba2 dia kata "patutla kwn2 awk syng kt awk". agk terkejut bila dgr dia ckp benda tu. pandang dia dgn muka blank skjp. "cra awk lyn mreka". still blur, tpi sy senyum n trskan menaip. igtkan nk tny knp ckp mcm tu tapi rsa mcm, baik xyah...

byk benda yg sy t'pk... apa maksud bdk ni ckp mcm tu? bila plak dia knl sy n kwn2 sy? xpun bdk ni menyindir ke? apa masalah dia dgn sy? knp pulak dia x suka sy? x prnh kacau dia pun....

pas2 nmpk trainer diorng msk. dia bgn n kata, "awk mmg slalu mcm ni ye" lgi skali pandang dia, t'pk bdk ni mmg anti dgn sy kot. sy just senyum n kata "may be"... dia trs blah, x ckp papepun lps tu... bdk2 yg ddk meja sblh pandang je... sy yg setia dgn muka blur campur keliru pun smbng menaip.... adoi.. ending yg plik utk hri ni...

Sunday, December 19, 2010

hri ni pgi lunch dgn girlfriend sy n 2 kwn bru. erm... sy xnk cite pape psl tu sbb ade orng dh pandai stalk  :-) cuma, seronok tgk gelagat diorg. by the time sy sampai kfc sy dh rasa mcm zombi dgn x tido mlm n kelam-kabut + rush kesana kemari n sempat plak ada yg nk gado dgn sy...


tgh sibuk berdating, dpt call psl nk lawat NCBM. kene buat lawatan ke sana n interview diorng sbb mereka collaborate dengan business club dlm satu projek yg sgt bsr n melibatkan IPTA yg lain. tidak lupa jugak CIMB bank yang sanggup berkerjasama utk mendera kami. hbsla sy lps ni.... kene prepare mcm2.



by the way, NCBM tu National Council for the Blind Malaysia. satu pertubuhan kebajikan utk orng2 buta. klu nk tau lebih, google nama tu...



oh ye, tidak lupa jugak lgi 1 call mengenai workshop biz night yg dijangka akn diadakan minggu slps kem FESENI ni, x new year la sy mcm ni... gaya mcm sah2 x blh blk minggu ni. x sabar nk tunggu sem dpn, nk serahkan segala jawatan or whatever yg berkaitan kpd junior n nk mulakan third year dgn hanya goyang kaki n gelakkan junior pulak yg akn serabut dgn mcm2 benda. sabar2 tiga bulan je lagi..

Wen Emmalin richardson, i can't wait to hang out with u... n teach me how to use chopstick again... ;-) n thank you for your post bout me except for the ugly pic.. thank for the "man, i love her.." i laughed ike crazy...

Saturday, December 18, 2010

adala sorng ni call, tgh serabut so sy srh dia straight to the point. dia tny psl kolej n blok sy sume. sy pun bagila tanpa sempat berfikir. lps ltk telefon bru menyesal. oi! awk jgn brani nk dtng buat surprise kt sy... klu sy ada keje, sy xkan lyn awk. uweeeeek! :P hahaha

tadi igtkan nk kluar jln2. tapi mendung semacam. so xjdi kluar.. tido je kt blik... rsa boring plak sabtu ahad ni. igtkan nk call G, klu ajk pgi date esk, dia mesti nk. tgkla mcm mna malam nanti....

otak pun tgh blank, xtau nk tls apa... tgkla esok2 klu ada pape cite....

Friday, December 17, 2010

brita buruk

bru dpt brita buruk. actually, bkn dpt, tpi mengada pgi cari brita buruk tu. skrng mmg tgh bad mood. sy harap xd orng yg buah hal or cri pasal hri ni. xp, biar sy je yg simpan brita tu. xnk bgtau sape2. skrng ni nk pk mcm mna nk bgi penjelasan kt ayah sy klu dlm setahun akn dtng, bila ayah sy tny knp mcm ni... for sure, sy xnk salahkan sape2. sy just mampu bgtau itu sume salah sy. kali lps pun dh tny dh, kali ni rsanya bertambah teruk...

trying to run away from reality...

Thursday, December 16, 2010

semut nyamuk cicak

mereka bertia adalah perkara yang sgt annoying buat masa skrng. membuatkan sy dh bencikan mereka.



laptop sy mmg sy biarkan on je. 24 hours. n meja sy byk makanan sbb sy puasa. sy benci bila sy tinggalkan blik skjp, semut sume dlm percubaan utk mencuri makanan sy n main laptop sy. dhla hri tu makan roti bakery sy! sy dh try bersihkan meja byk kali still sy xtau punya semut ni. nk kata makanan manis, mmg xd... nasib baik stakat ni blm gigit sy lgi...






nyamuk, teramat annoying bila tiba waktu malam. slalunya bilik sy ramai, so nyamuk ada byk pilihan. memandangkan skrng sy sorng je kt blik, sy la satu2nya pilihan dia. apa lagi, ramai2 serbu sy. ntah dh brape ribu nyamuk sy dh bunuh. klu boleh jual benda tu, dh lama kaya bli ferrari dh... dh x lena tido malam, mesti jadi mangsa nyamuk.










Ni yang paling x tahan ni. cicak. ada di mna2 stiap masa. pelbagai warna dan jenis. sy plng benci cicak yg mcm warna hitam berbintik pas2 lari laju tu. geli geli geli geli geli geli....! klu stakat nj merayap kt dinding xp lagi, ni suka bertenggek kat lantai menghalang perjalanan sy...!

Tuesday, December 14, 2010

UM sweet UM

student U lain

  1. ada suara ceria call sy ckp dia dpt deen list. reaksi sy "err.. hmm.. oh... hehehe" dh x tau nk ckp apa dh
  2. dh mula memilih hadiah ats result yg bgs
  3. smgt nk mulakan sem bru
  4. status fb yg "colourful"
  5. smgt bertny psl course sem dpn
  6. azam yg membara dan berkobar2 utk thn dpn
  7. kumpul duit utk bli smthng big


student UM

  1. status fb yg dia terus mimpi pointer x elok
  2. pertanyaan procedure utk extend studies lgi 1 sem
  3. kumpul duit untuk short sem supaya x payah extend.
  4. ada yg dh buat permohonan extra kdt
  5. adoi, dh mcm berkurun blaja kt cni
  6. pokai
  7. menyesal msk UM
  8. x puas hti dgn xam paper U lain
  9. cuti x cukup!!!


kem FESENI

dgn ini, secara rasminya, bermulalah kem FESENI KK9, UM...

bgn pagi dgn bunyi kompang dan latihan vokal dikir barat. makanan sume free, mkn pun sambil tgk latihan teater..

dh mkn tu, rsa boring n jln2 keliling kolej, sampai ke tempat yg x prnh sampai. hehehe. pas2 wani ajk g esso, dia blanja sy ice-cream paddle pop dgn chups chupa strawberry. YIPPIE!!!

turun dinner lambat :( makanan mcm hbs je. sy minum air lychee jela... xp, diet!!! waktu maghrib sampai isyak adalah satu2nya waktu kolej sunyi. selain drpd tu, blh dgr mcm2 bunyi.

busy asyik bersms sana sni dri pagi sampai saat ni. bila check baki, YaAllah, mana menghilang kdt sy sume?!?!?! blh pokai klu sebulan mcm ni. nk buat mcm mna, dh jdi s/u

meeting pukul 9 mlm n sume dh start dpt keje. bru sy tau ada disediakan supper rupanya. tapi x sempat mkn, busy kutuk penyelia kolej, sistem UM n senior2 kolej kami. pukul 1 lbih bru balik bilik.

sy tgh chat dgn someone, sy t'luahkan smthng yg sy x prnh bgtau spe2. tapi, sy x rasa menyesal or mcm x selamat sprt sy rsa klu sy bgtau orng lain. may b sbb dia pun pernah lalui benda yg sama walaupun tak serupa.

Sunday, December 12, 2010

knp sy xd bf???

knp smkn ramai yg tny sy soalan ni? plik ke sy kata xd bf or xprnh ada bf... biasa je...

bknla sy demand sgt nk yg kaya n handsome n berpelajaran dgn beberapa pakej yg lain mcm mamat ni... cuma sy tak nak mcm orng lain...



(jgn pandang mamat ni lama2! x baik! trskan membaca)



asal dh couple, mesti kene bergayut stiap hari. xpun bermsg. klu sehari x contact mcm x sah. sy ni jns yg x suka bergayut. dh la smkn busy dgn mcm2 projek. klu call skali 2 bulan pas2 bergayut sejam tu xpla... nk b'msg lgila... nk b'msg pun mcm msg dgn wen, gaya msg dgn musuh, tny sepatah, jwb sepatah, pas2 reply sepatah lgi n trs hbs. hi ke bye ke apepun xd... senang je mcm tu... bzr kdt je msg lbih2. top up spe nk byr?

knp nk minta kbnrn dia klu nk kluar? bkn suami pun.. klu kata jgn, punya satu hal blh dibuat gado. pas2 buat  muncung 1 km. tambah masalah n pening kpala je. sy ni suka sgt keluar dgn abg2 sy or geng sy. x suka bila nk kene bgtau someone full detail yg nk g mna dgn spe pukul brape sume. parents sy pun x prnh tny benda2 mcm tu kt sy.. klu dh ade bf, nk ajk g dating lgi, tmbh dosa lgi, sy ada byk meeting utk attend berbanding nk kumpul dosa...

x blh rapat dgn laki lain. yg tu mmg ssh utk sy. sbb abg2 sy sume rapat dgn sy. anak buah n sepupu sepapat, kami sume mmg rapat. sampai main kejar2 keliling umah lgi. dh la kluarga sy sebsr padang bola sepak. sy xnk klu sy couple, akn menyebabkan sy krng rapat dgn diorng. no one worth for me to lose all them.

mengganggu konsentrasi. asyik nk risau dia, nk rindu dia, bila plak nk risaukan buku n rindu pelajaran. klu bergaduh punya satu hal lngsng xd mood. buat muka monyet kt sume orng.

sooo, biar sy hbs blaja dlu, bila dh rsa desperate, bru sy nk pk psl bf sume. xpun, ikt culture indianmuslim, arrange marriage, lgi senang...

Saturday, December 11, 2010

memandangkan sy tgh sakit hati n klu tls pape takut sy marahkan spe2 or terluahkan pape, sy menangguhkan post sy utk esk hari..

sekian, terima kasih...

Friday, December 10, 2010

New friend

sy sdng berkenalan dgn seorng kwn bru, perempuan... someone yg sy knl melalui sedara sy sorng ni. asalnye kami berbalas komen kt fb sedara tu, kacau n buli dia. pas2 ntah mcm mna jdi friend. tpi, sblm sy trima dia, sy stalk dia dulu. yela, sy kan x add spe2 yg sy x knl. ntah knp sy t'pk utk add dia walaupun x knl dia. semasa stalk dia, sy dh agk dia orng yg bmcm mna. still sy ambik risiko utk add dia.

at last, dia buat pengakuan kt sy. dia someone yg blh dikatakan antara yg diberi nama n dianggap tdk normal dlm masyarakat kita. dia bgtau pun sbb dia minta sy consider blk samaada sy nk kawan dia ke x. sy just mengambil masa 2 mnt utk buat kptsn. dia jujur dgn sy, smthng yg sy slalu berharap dlm mna2 perhubungan. sy trima dia...

dia sgt2 terkejut n tny sy mcm2 soalan. hahaha. orng mcm sy ni, x nmpk mcm blh dibuat kawan oleh sume orng ke? klu btl someone tu berkawan tanpa mengharapkan pape, knp mereka x blh trima orng mcm dia? dosa diorng dgn Allah je, bkn dgn kita. sy suka cra dia lyn sy. dia respect sy. dia mmg open n direct. slalu surprise sy. orng yg btl2 knl sy, or blh dikatakan klu someone tu mmg btl KAWAN sy, sy x rsa mreka akn kutuk sy berkawan dgn orng mcm dia.

xp, apepun still awal lgi. byk benda yg sy curious psl dia. i enjoy chatting with her. just wait n see apa yg akn berlaku in future...

mood



mood sy x elok. dri smlm lgi... ntah dh brape orng jdi mangsa sy. hri ni plng ramai mangsa sy...

sbb? sy xnk bgtau spe2. biar sy je yg tau... ramai yg mengingatkan sy mcm2. smthng yg sy xnk teringat. skrng, pas2, ble dh byk sgt mcm tu n sampai otak pun dh x btl, mulalah sakitkan hati orng... so, sy memilih utk mengurung dri dlm blik. x attend phone or reply sms. biarkan sy cool. sy nk tido sampai hangover dlu, pas2, cri wen esk... kene bersedia utk korbankan cuti sem demi kem feseni.

Tuesday, December 7, 2010

(post ke-100!!!) part 2

ramai kta enjoy bc post sy yg lps.lbh2 lgi orng yg terlibat dlm cite tu. patutla stat pun melonjak naik... so t'pk nk buat part 2 plak. yg ni nk cite psl diorng.

minah yg berdiri dpn sy time nk daftar tu nisa the muka baik. masa mula2 kenal dia igtkan dia jns yg mcm skema n yg sewaktu dgnnya. tpi, hm, klu diajk buat jht, dia penyokong n pengikut nombor 1. sungguh tida disangka. dia orng yg plng byk beri kami kejutan. kami hanya mampu berkata "nisa dh pandai" or "nisa dh maju". sy slalu bgtau dia, klu ayah dia jumpa sy n tny psl ank dia, sy akn kata, sy tdk bertanggungjawab ats segala perubahan pada anknya....





yg sama group dgn sy time haluansiswa ialah hanis the oldest immature. plng tua antara kami n sgt feminine orngnya. first impression dia, dia orng cina. dia tau sume tips kecantikan. tapi agak inconsistent orngnya. so, sy xkan srh dia buat mna2 kptsn. sy akn buat kptsn n tny dia ok ke x. perkataan first dia lps msk lecture pgi2 adalah, "ngantukla". lps sejam, perkataan seterusnya, "laparla". tpi x prnh hbs mkn. kdng2 sy enjot tgk gelagat dia.


bdk yg ikut kami time salin jadual sampai msk lecture n blk kolej ialah husna the ungu. "ouch" trademark dia. pink! pantang dia. dia ada lesung pipit, benda pertama yg sy prasan kt dia. sbb tu sy blh cpt igt muka dia. masa awl2 knl, slalu mcm x blh dgn dia. ade2 je benda untuk di argue dgn dia. klu dgr cute ada orng buat salah or benda pelik, sy slalu kata "itu mesti terlebih kwn dgn husna tu". mula2 dia slalu argue blk, lama2 dia dh blajar menerima n redha dgn ayt tu. 


bdk yg slalu kami nmpk sorng ialah wani the slow n steady. di nmpk mcm rajin. slalu nmpk dia buat assignment or ddk ats meja n buat smthng. dia pandai buat origami. dia prnh buatkan sy origami pasu bunga tapi hilang time nk pindah blik. :( dia  minat pada orng cina sahaja. dia minat culture cina. dia mmg tersiap lahir sbgai melayu. dia blh fhm klu orng ckp cina. minat cite korea. slalu menyemak kt blik dia tgk cite kt komputer akak senior kt blik dia.







asalnya t'pk nk tls pasal peristiwa2 yg kita sume lalui tpi mcm x dpt idea sbb kepala sarat dgn management accounting n legal aspect of banking. esk, klu dh siap xam nanti, sy try pk blk...

Monday, December 6, 2010

post ke-100!!!



ni post ke-100 sy. so sy nk cite psl smthng special for me. apa yg special, kehidupan first year sy kt UM. mereka ni, karakter utama dlm first year sy. gamba ni slh stu gamba yg slalu ada kt gamba2 desktop background sy. slalu merenung gamba ni... keadaan first year kami berubah secara mendadak hanya dlm first sem of second year.sy nk citekan mcm mna kami sume saling kenal...



daftar msk UM pda 29 jun klu x silap sy... lps puas sesat n cri kolej kediaman sembilan ni, at last jumpa la jugak! abg pgi cri parking, parents sume ddk kt tepi blok. sy dh pgi berbaris kt dwn nk daftar. dpn sy ada minah sorng ni. muka mcm familiar n MUKA BAIK. tpi buat x heran jela. tiba2 dia pandang sy smcm. eh, asal dia ni? pas2 pandang blkng blk n tny, "awk bdk kmpk kan?" sy jwb ye n sambung buat muka sombong blk. dia pusing blkng n kali ni dia senyum n tny. "awk x knl sy?". sy jwb "TAK!" dia pun citela masa sem 1 kt matrix dlu, time tgh blaja utk MUET dgn miss Ng, ada satu hri dlm seminggu tutor kami akn gabung dgn lgi satu tutor lain. dia bdk tutor yg lgi satu tu.. sy pun senyum buat2 knl. padahal x knl pon.... tapi rasa best at last ada jugak orng yg kenal sy n x rsa asing sgt. tgh elok2 berbaris tiba2 dia tertinggal smthng n kluar dri barisan. :(( sdih... tu kwn pertama UM sy tu... dh tu last jumpa dia dlm minggu haluansiswa. dh la muka pun x igt lgi..



lps dpt blik n cop katil almari sume, ptng2 tu bermula haluansiswa. kami sume dipecah kepada beberapa group. dlm group sy berbelas orng la gak. slalu diorng edarkan kertas kehadiran srh isi nama n nom matriks. stiap kali dpt krts tu kt saya, slalu nmpk satu nama yg permulaan nom matrix dia sama dgn sy. ni mesti sama course ni... seminggu haluan siswa, seminggu tula sy tertanya2 n tercari2 sape orng tu... At last, jumpa gak time hri terakhir x silap sy. lps hbs haluan siswa tu, bru mula nmpk muka2 budak yg sama aras. muka2 roommates pun bru nk kenal. sblm tu nk senyum pun xd masa. rupanya2, bdk yg sama group dgn sy n seminggu sy tercari2 tu blik sebelah sy je. ceh! buat susah badan je lbih... the next day tu, kene g KPS utk dapatkan kop kad, dia tumpangkan sy kt keta abg dia. bermulalah sesi berkenal kami....



time haluansiswa tu, bdk india yg sama group sy kenalkan sy kpd satu2nya student india intake kami. asuwini nama dia. bdk tu blik dpn. tu pun x prnh prasan sbb slalu nmpk dia kt dwn je. sblm first day nk masuk fac, bdk yg sama matrix dgn sy tu msg sy YEAY! bila dia ambik nom telefon sy pun sy x igt. dia kata esk nk gerak g fac sama2. pas2 bdk blik sebelah n asuwinni ni pun bgtau nk ikut g sama2 gak.


kami pun pgila serbu fac kami ramai2. time tgh menunggu nk msk lecture ni, adalah sorng bdk ni tgh ddk sorng2. dia sama group dgn asuwini. dia n asu tgh sembang2 n time tula akak biz club approach kami. dia ajar cra nk tgk jadual. kami pun sume pgi salin jadual. bdk yg tgh sorng2 tu pun ikut. pas2, sedar2 dia ikut kami sampai msk lecture n balik kolej. hahaha dlm seminggu kenal dia. sy xtau nama dia pun. sy igt muka dia je.... dia lbih rapat dgn bdk yg sama matrix dgn sy dlu sbb mereka sama class bi. sy lbh rapat dgn bdk blik sebelah sbb kami sama class bi.


lps beberapa minggu dh biasakan diri kt fac. sy n bdk blik sblh ni mula prasan seorng bdk ni yg slalu sorng2. pgi class sorng2, ddk kt lab pun sorng2. bdk blik sblh ni mulalah sembang dgn dia. sy kenal dia pun melalui bdk blik sblh ni. sy tnyla dia mcm mna dia kenal bdk yg suka sorng2 tu. dia buat muka terlalu pelik. rupa2nya, blik dia dpn blik bdk sebelah ni. YaAllah sama aras rupanya. x prnh prasan pun. lama2, sy pun mula berckp dgn dia n mula rajin pgi ke bilik dia... memandangkan subjek sume sama lagi, adalah slng berbincang n tiru jwpn sume.



msk je sem 2. kami sume dh sama lecture n sama tutor! smkn rapat. pgi luar sama2, sesat sama2. pgi jelajah tasik varsiti pun sama2. time tula mula berlaku perluasan kuasa. msng2 mula kenal orng lain n ntah smkn ramai plak yg join kami. kami x ksh. meh ramai2, sila2...jgn malu2. Layan diri.....

so skrng? msng2 dh ada majoring yg lain2. so, byk yg x sama lagi. lbh kurang berpecah ikut majoring. tapi xla berpecah sgt. blk2, jumpa jugak muka yg sama tu. still first year adalah kenangan manis...

Sunday, December 5, 2010

ntah la...

pagi tdi tgh senyum sorng2 mengenangkan peristiwa mlm tdi dgn sorng kwn yg sy bru knl ni... bdk ni lain skit... time tgh senyum2, tiba2 t'pk psl kwn sy yg sorng lgi ni. knpla tiba2 t'igt kt dia ye... ntah la...

pas2 buka profile fb dia. dlu slalu sgt stalk dia. tau je sume ape benda yg dia buat. skrng dh krng sgt. hmm... dlu slalu gak contact dia. knp skrng dh krng sgt. hmpr tak contact lnsng. ntah la....

smlm adalah bdk2 ni kluar. bdk yg pertama ni kta nk kluar dgn kwn2 skolah dia. diorng sume trn KL, sume nk g rounding kt times square... kwn2 sklh? owh, klu sy, nk kta kwn sklh, rounding dgn G jela, sementara dia tgh practical kt KL ni... x lama lps tu, bdk lgi sorng ni kluar. kta nk kluar dgn kwn2 matrik dia, smthng yg sy x prnh buat n rasa. diorng nk g tgk repunzel kt klcc, evening show pas2 nk merayap kt taman yg kt klcc tu. cantik klu mlm2 rounding kt sna... dia tny, "x kluar ke?", sy jwb "xam x hbs lagi :( "

bdk2 ni dh lama dh xam diorng hbs. tpi xnk blk umah lgi sbb nk bersuka ria kjp dgn kwn2 lama. yela, U lain dh cuti dh, so diorng sume trn KL... bdk2 ni dh sememangnya ada kt KL, apa lgi, riuh bandar KL dibuat... sy ble plak? ntah la....

Saturday, December 4, 2010

friends....






ada ke batas dlm pilih kwn? orng kta, klu nk tau sikap someone tu mcm mna, tgk pda kwn2 dia. honestly, sy x percayakan benda tu. mesti kita kene kwn dgn orng yg lbih kurang dgn kita ke? klu kwn dgn orng yg kontra mesti gado ke?


"tudung labuh, free hair, kaki masjid, kaki clubbing, kaki shopping, lain fac, lain course, lain kolej, lain U, yg x blaja, glamorous, lain bangsa, lain agama, xd agama, gay, lesbian, bisexual, tomboy, pondan, mak nyah, bapuk, corrupted, genius, late-pick-up, loud, silent, brutal, rock, feminine, hyperactive, emo, gediks, etc (x larat nk pk dh)"

sy kwn dgn sume orng klu orng tu sudi b'kwn dgn sy. cuma, mcm biasa, diala yg kene tegur sy dlu. sy akn buat muka sombong mcm biasa. hehehe bgi sy, x salah kwn dgn spe2 je, apa yg slh, kita jdi mcm mereka.  lgipun, x semestinya kita jdi mcm mreka klu kawan mreka kan....

spe yg sy x kwn?
sy xkn kwn dgn orng yg x reti respect sy. klu keje nk pandang rendah n skitkan hti orng je, baik jauhkan dri sahaja... someone who don't always tell me what to do. i'm grown up ok. i know what i'm doing. just tell me if whatever i'm doing is wrong, i'll think about it then... sy x suka orng paksa sy. klu sy dh kta TAK n sy sure sgt dgn tak sy, sampai bila2 pun sy akn tak jugak. x kirala nk pujuk mcm mna pun, sy ni degil+hati batu, x mudah cair... so just don't waste ur time... plng benting, jgn buat sy benci. klu skali dh benci, mmg sampai bila2. ssh nk ubah hati sy.

so, if korng nmpk sy dgn orng yg korng rsa smtng wrong, maksudnys dia je yg smthng wrong. sy rite lgi... 

Friday, December 3, 2010

sorry...




sorry is not an easy word. neither a cheap word. apa gnenya minta maaf klu akn mengulangi kesalahan yg sama? orng yg ego dia yg agak tinggi mcm sy je yg tau value perkataan sorry tu. sorry dh bkn lgi tanda penyesalan, dh jdi tanda nk mengelak dari rasa bersalah. bkn sume orng lyk gne perkataan tu.

Think again...

Thursday, December 2, 2010

third day exam...

2 paper hr ni. Dh la awal pgi 8:30. Sblm pgi xam, minum coffee 3 in 1.

First paper: Masuk je xam hall, nk g tandas...! bru t’igt coffee stimulate urine. Aduish, menyesal minum coffee. 1 jam xleh concentrate. Klu pgi tandas, tkut x cukup masa.. last2 mengalah, xplah, g tandas gak! Mana pembantu pemeriksa???? Oii!!!! Mna leh g tandas tanpa diorng. Lps lama2 tu, mujurla ada yg sanggup jln tepi sy. Blk dri tandas lju je siapkan sume. Duduk tepi sbb t’slh entrance. X best betul! Xp, bdk yg ddk dpn sume junior, x menyesal.

Second paper: yg ni dpt ddk dpn skit. Igtkan best mcm first day hri tu, tapi...!!!! menyesal x sudah. Sy ni klu nk b’pk biasa pandang ke dpn n toleh kiri skit. Kt c2 adalah sorg cina ni. Muka dh la garang. Pandang mcm nk telan orng plak. Tu hah! Sebiji mcm gamba kt sebelah ni. Dia serap sume idea sy! Setiap kali hampir nk dpt idea, mesti t’pndang dia. Lps pandang dia trus jdi blank n dia plak yg mula tulis. Ceh! Lps ni tkr pandang ke kanan plak. Bdk yg kt kanan ni lgi satu. Dri mula sampai akhir x sudah2 korek hidung. 2 jam kot. Menganggu konsentrasi btl! Oi! Paper sy ni, klu salah skit sume kene pangkah bsr2 tau! Penat2 je tls panjang lebar.... at last, sy pandang je ketua pengawas dgn hrpn dia akn cpt2 bgi pengumuman “students, pls stop writng!”