Monday, February 28, 2011

27/2/2011

hri terakhir prog MAYS. bgn awal n dh trn dlm pukul 7. ada senam robik n explorace. lps mkn, bgi sejam, srh bdk2 pgi pack brng2 sbb ada majlis penutupan n trs blk. time gap sejam tu, ada bdk ni kta nk buat persembahan. dh bdk tu minta, takkan nk tolak kan, sume orng serabut cri lagu yg bdk tu minta. dhla xd internet. akhirnya ntah mcm mna diorng dptkan.

majlis pun dh bermula n sblm hbs tu, mc jemput bdk2 ni. bdk2 teknikal play lgu english apa ntah n bdk2 start menari shuffle! mreka dh la kecik n diorng menari shufflr COMEL SGT! tgk bdk2 laki ni menari, tiba2 ada sorng bdk prmpn ni bgn n lari kedepan n smbng ber'shuffle. sume terkejut gila. tgh bdk prmpn tu shuffle, adik angkat yg plng kecik ni, tiba2 lari ke depan n dia pun shuffle. wah! x berkelip lngsng tgk diorng. srnk sgt2.

pas shuffle tu, ada bdk2 ni naik pentas n nyanyi stu lgu ni. sy x tau lgu apa tpi lagu perpisahan. sy dhla berdiri plng dpn, sy terlalu asyik tgk diorng sampai xtau apa yg tgh berlaku kt belakang. skali pandang, blh dikatakan semua tgh nangis!!!! sy sorng je tgh senyum mcm orng gila. majoriti nangis n yg x nangis tu, muka dh muram gila2. n still sy sorng je yg tgh senyum kt sana. yg tu xp lgi. lps nyanyi2 sume, nk hntr bdk2 blk pgi umah diorng. sy pun ikt beberapa ajk publisiti n pengarah n fotografer anta bdk2 ni blk. sy dhl berdiri kt tempat msk bas tu, dgn jls trng n nyata blh nmpk kakak2 angkat ni sume tgh berpeluk n menangis. adik2 angkat skali menangis. muka yg lain mmg x blh blah. dan lgi skali sy sorng je yg plik kt sana. sy sgt2 terkejut bila nmpk ada seorng laki ni, sampai dia pun nangis. bdk2 laki yg selama ni jns yg sgt2 maskulin pun, sy nmpk diorng sgt2 muram sampai hmpt nangis. knp sy sorng je xd perasaan? mcm tu teruk ke keras hati sy? benda yg blh melembutkan hati seorng laki, x blh nk sentuh pun hti sy. sy rsa sgt abnormal.

dh sampai umah diorng, pas dh hntr sume, time nk blk, adik angkat roommate erin ni tiba2 nangis. sy berdiri sblh dia. involuntarily sy peluk dia. pujuk dia jgn nangis. ntah, sy sendiri rsa pelik time tu. org rumah tu pandang je kt sy. bdk tu x berhenti nangis n ajk2 lain dh mula trn tangga. dgn berat htinya sy just biarkan dia n keluar tanpa pandang belakang pun. dh naik bas tu, rsa mcm kosong sgt2. selama satu jam ddk kt bas tu, punyalah bdk2 tu buat bising, nyanyi sepanjang jln, gado, baling2 selipar, lari dlm bas. tiba2, kami ajk je kt dlm bas tu, rsa lain sgt2.

blk kolej tu, pegi brshkan dwn. ntah knp sy still rsa kosong sgt. selama tiga hri pening lyn bdk2, serabut n berkejaran, tiba2, kosong mcm tu je. rsa mcm sy dh mula rindukan bdk2 tu. agk pelik.bkn agk, sgt pelik. sy cite kat husna n dia kta, walaupun sy berkeliaran mcm manusia x prnh wujud hati, at least, sy ada perasaan mcm kasih sayng kt bdk2 kecik, ntah, lbih krng mcm tula ayt dia...

sy rsa bersyukur sgt2 sy join project ni. sy mcm release tension dgn bdk2 ni walaupun x ckp tido n diorng serabutkan sy. ntah, ada rsa kepuasan. rsa puas hati sgt n klu blh, sy nk join lgi projek ni thn dpn, klu sy still ddk kt kolej la. k, MAYS dh hbs, mulakan menyeksa diri dgn MBC plak.

26/2/2011

hri ni ada sabtu, septutnya sy blk r kluar dgn sape2. tpi hri ni pun, sy terpacak awl kt fac. ada rehearsal, ada presentation yg dh kene reject. pas2 jln sampai kk12 semata2 nk lunch! pas2 adilla, kwn indonesia sy tu, memperkenalkan sy lontong. sedap la gak... on the way balik tu, sy terpk knp sy rsa rsa pelik kaki sy. lps renung lama2 bru sy sedar, YA ALLAH! bengong nye.....

boleh plak sy pakai selipar sebelah2 yg x sama. dh teruk sampai ke tahap mcm tu. lps ni tinggal pakai kain n baju yg lain2 je. yg peliknya, sy pgi rehearsal, presentation n jln jauh sampai kk12 pun, xd spepun prasan. sy sendiri x prasan!

hari kedua MAYS, adik2 sume pegi zoo negara pgi tdi. sy x pegi sbb ada hal sampai ptng. mlm tu ada birthday party n beberapa games. kali ni x ddk kt bilik kaca dh.ada orng bgi sy camera. sy terlalu ecxited lps dpt camera, jln keliling n sibuk tangkap gamba. sejak kebelakangan ni, sy prasan, sy jdi ecxited bila dpt camera. sy akn merayau keliling mcm kambing lps kandang.

ini eira. keje dia dri smlm sampai hri ni asyik suap sy je. klu x, dia tau sy x mkn. dia suapkan sy kek sampai hbs. smlm dia suap biskut time tgh busy membebel keje sy x siap. dh hbs tu, kembali tangkap gamba, pas2 erin plak ambik turn suap ayam kfc. hahaha, srnk makan kene suap sebenarnya.... slama ni, suap orng...

lps hbs birthday party, main music chair. ini part paling best! sbb yg main sume adik2 angkat bersama dgn abang n kakak angkat masing2. seronok. ini first project yg buat sy release tension. asalnya sy join dgm niat nk buat charity je. mmg berbaloi sy join project ni...

dh hbs sume, hntr adik abng kakak sume balik n mulalah sesi ajk sume. gila2 tangkap gamba mcm apa ntah. nk buat aksi lompat sampai sy rsa sikit lgi pentas dwn kami nk roboh. lps briefing utk the next day, ajk yg lain sume blk, kami bdk2 publisiti sume berkampung kt bilik kaca. gaya mcm nk tido kt dwn je mlm tu. sume serabut edit2 gamba. sy sorng je yg serabut update blog. hehehe last sy tgk jam pukul 2. time tu bru diorng hbs keje n sorng2 tertido ats sofa. sy sorng jela yg x tido, jga diorng sume. at last, dlm pukul 3, sume blk bilik jugak.

Sunday, February 27, 2011

25/2/2011

first of all, hri jumaat, sy x sepatutnya pegi fac. sy patut ddk kt bilik n tido sepanjang hri. xpe2. dugaan... pagi2 lgi dh terpacak kt fac. sparuh hari merayau dgn adilla, student dri indonesia. sy try ajar dia bahasa melayu n sy ambil lebih dri stengah jam utk terangkan kt dia apa maksud mencemar duli. Adoi, may be sy patut ambik kursus jangka masa pendek bahasa melayu dgn dia time cuti sem nanti.

terserempak yana ali kat fac, dia tgh buat discussion FM kt za'ba. tiba2 je hujan, kilat sambung menymbung n petir mengganas. kami sama2 lari msk dk4. at last kami blk kolej sama2. TERIMA KASIH YANA ALI kerana sanggup angkut beban sy sampai dpn blok sy. saaaaaaayaaaaaaaaaaaaaaang awk!!!!!!! may b sy akn syng awk lbih lgi klu awk hntr sampai dpn bilik sy. lebih2 plak dh kan


pas naik biik, ltk beg, angkut lap top n charger menggelabah trn bwh igtkan ank2 yatim sume dh sampai. rupa2nya tak, diorng stuck kt traffic jam. sementara tunggu diorng, sy pgi ambik trophy. sy ada msk satu projek ni Masih Ada Yang Sayang (MAYS), projek ni, dia ambik kanak2 yatim n tinggal kat kolej, kt bilik students yg sanggup ambik diorng sebagai adik angkat. program 3 hari.

ini erin, sy panggil dia mak cik n dia panggil sy acik. sy rsa dia orng kedua yg plng fhm keadaan sy selepas husna. time sy terpaksa pegi sorng2 nk bli trophy, dia sanggup offer dri utk teman walaupun dia kene balik. SAAAAAAAAYANG ERIN!!!!! eh, SAAAAAAAAAAAAAYANG MAK CIK!. dia tau sy blm siap keje presentation sy n tgh serabut n penat!, so, dia just srh sy ddk kt bilik kaca, siapkan keje sy, sementara ank2 yatim sampai n majlis perasmian bermula. diorng tgh sibuk siapkan dewan. bilik kaca tu, dri dlm blh nmpk luar n dri luar blh nmpk dlm,so, blh bayangkan bilik kaca? sy nmpk anak2 yatim sume dh sampai n start lari keliling dwn, naik pentas, kacau microphone, kacau backdrop n mcm2 la. bdk2 dh la lbih krang 30. ajk yg trn mlm tu dlm 20 orng je. keje gelak sormg2 je bilik kaca tu. pas2 ada ajk masuk n terus mengadu, "Ya Allah, x tahan! bdk2 tu x takut kami, kami yg takut diorng". hahaha, bersyukur sy berada kt tempat yg sgt selamat. dia menggelabah ambik barang n keluar balik. kelakar tgk gelagat ajk sume. time majlis perasmian, kami sume tgk UPIN DAN IPIN! mak cik ni yg terlebih ecxited. bdk2 kecik pun sume biasa2 je...

dh hbs sume tu, preview FESENI utk tarian asli, koir n kompang plak. dh sy rsa kompang best sgt. enjoy! buat kecoh je ddk ats pentas dgn geng kompang, buat muka kompang. time sy blk bilik, rsa rommate sy pun dh tido dh.. baring je trs tido, esk kene bgn awal!

hri ni, time tgh ddk n gelak2, sy dgr lgu pesanan buat kekasih-spring. pas2 smbng lgu hampa-TO'KI. time tgh blk tu, kwn sy tegur knp dgn sy. dia kta lps lgu tu, sy jdi diam trs n lyn nset je. sy just senyum je, x bgi pape alsn. dia pandang sy n kta, "everything is gonna be alright". dia xtau pun pape psl sy, tpi dia ckp mcm tu, sy rsa relief sgt time tu....

Thursday, February 24, 2011

24/2/2011

sy rsa serabut sgt. sy buat presentation n blaja utk kuiz dlm lecture corporate finance. pas2 meeting PRIMASH n pihak sponsr ni lgi menyerabutkan. n dgn rehearsal MBC yg x dpt nk tempah dewan kuliah tu.hmm... tdi balik kolej jalan kaki. dgn bw file sy n laptop sy n kain2 utk ajk sy, sgtla berat. dlm hati sy dh terlalu marah n sdih. tpi xtau sy marahkan apa n x tau sy sedih psl apa. sy jumpa kwn sy sorng kt bus stop dpn kolej. dia berada dlm keadaan yg sy x ign tgk. sejak kebelakangan ni, slalu muncul tepat pda masa dia mcm tu. semoga dia akn pulih mcm dlu...

balik bilik sy dh lngsng x larat. trs baring ats katil. dgr azan maghrib pun buat pekak lgi... pas2 dpt msg n then teringat ada byk lgi keje mlm ni. klu berdri pening sgt, sy rsa sy hampir pengsan kt shower tdi. balik bilik tu, ddk termenung. xtau nk mengadu kt spe. msng2 ada masalah msng2. sabar jela. tinggal 3 hari je lgi. 3 hari yg bersamaan dgn 3 dekad. at least, skrng, sy dh ada kesabaran yg sgt2 tinggi. sbb sy tau, klu orng yg dlm keadaan sy, kemungkinan bsr, dia akn quit. sy memilih utk menyusahkan dri...

23/2/2011

Pgi2, b’semangat bersedia pegi class. Time tgh jln kluar kolej, t’nmpk sorng course mate ni. Dia ni spatutnya class sblm sy. Agak pelik jugakla knp ddk sorng2 kt tepi gate n x pegi class. Dh sampai fakulti tu, bru t’pk nk check jadual. YA ALLAH! Sy terawal sejam!!!! Apa lgi, trs msk surau. Time tgh ddk tu, ntah knp rsa sakit kepala sgt2. At last, sy set alarm n tido kt surau. Alarm b’bunyi. Sy bgn, hanya dlm seminit sy decide nk ponteng class, set balik alarm n sambung tido lgi 2 jam. Sgt pelik sbb sy x prnh buat keje gil mcm ni. Nmpk sgt dh x btl.... Pas2 husna msg, bru sy bgn n tgh mamai lgi, tiba2 bdk tu dh muncul kt surau. Tergelak2 bdk tu tgk muka sy...

Pas2 class tutor. Dhla msk lmbt sbb serabut dgn projek sy satu ni, kt class tu, asyik pending je... ntah lecturer tu ckp apa. Lngsng x msk otak. Dia tny satu soalan n xd orng yg jwb. Secara tiba2 n tak sengaja sy terjawab. Lecture tu srh ulang jwpn sy. N sy pun dlm minda sparuh sedar ulang jwpn tu. Seriously sy lngsng x tau apa benda yg sy jwb. Tpi dia kta jwpn yg sgt bgs n dia x jumpa lgi orng yg bgi jwpn mcm tu sepanjang tutor dia. Sy tpk lecturer ni btl ke x? Ataupun dia perli ke? Tpi gaya mcm x sbb dia explain kt orng jwpn sy. Aaaah! Malas nk pk!!!

Esk ada presentation, esk ada kuiz, esk kene pgi ambik trophy n esk ada keje kt office. Sy lngsng x prepare pape. Balik bilik dh pukul 12 mlm. Sy just t’pk utk buat2 lupakan presentation n kuiz sy, update blog, berpura2 mcm lngsng xd keje n nk tido..... tgkla pagi esk,  bgn pukul 4. Klu ada spe2 yg terlalu baik hati, silalah call n kejutkan sy. Nanti kita sama2 online YM sambil blaja J

Ntah knp minggu ni sy t’pk, sy xd orng utk jga sy mcm kt matrix dlu. Dlu ada orng jugakla nk care psl mkn mnum n tido sy sume2 skalilah, 1 pakej! Skrng, orng yg jga sy tu dh ada orng lain utk jga dia n sy, err, xnk komen, orng yg nmpk sy pun dh blh tau.... xp dh bsr badak bak kata kakak sy

Wednesday, February 23, 2011

calender sy

prnh x korng t'bc kt mna2 yg orng tu blh jdi gila klu x tido seminggu? klu x ckp tido, brape minggu ye blh jdi gila? tpi mcm dh ada tanda2 dia. sepanjang hri pending je.... bahaya!!! xp2. klu sy jdi gila, benda pertama sy akn buat. blash n gigit husna. dh lama simpan dendam.

sy dh ada habit set sume appointments kt calender nset sy. n t'pk nk kongsi sikit...

23/2 -
2p.m-saringan nyanyian bahasa inggeris
8p.m-12 a.m-muzik akustik(smlm pengarah dh tny x pgi tarian india ke, nsb baik pengarah sy sweet orngnya. dia x paksa sy, tpi nrsa bersalah la plak. hri ni mest kene pgi muzik akustik)
6-8p.m-class ganti

24/2-
12 p.m-jga booth biz night
6 p.m-meeting PRIMASH
8p.m- ambik trophy
mlm-balut hadiah MBC

25/2
9-12 rehearsal MBC
ptng-discussion money banking
mlm- projek MAYS bermula

26/2
9-12-presentation soft skill
12-3 rehearsal MBC
sampai mlm-projek MAYS bermula

27/2
2p.m-Kompang
8p.m-12a.m-tarian tradisional kebangsaan
busy dgn projek MAYS sepanjang hri(last day)

28/2
GRAND FINAL MBC kt hotel Grand Season(kemuncak segala usaha sy slame ni)
8p.m-12a.m-tarian kreatif

1/3
presentation treasury
8p.m-12a.m-koir

3/3
mid sem corporate finance
8pm-12am-nasyid

7/3
kuiz treasury
kuiz islamic finance

ni sy blm selitkan time table class n time sy buat assignments lgi. nk blaja utk kuiz lgi, nk prepare presentation lgi... so, ada gaya blh jdi gila?

fb sy dh slmt diactivatekan. sy n fb dh x sehaluan. kami perlukan masa... :))))  mayb sy akn activekan blk lps biz night. buat masa skrng, orng msg x reply, orng call x angkat. senang sikit. xyah pk byk2... oh ye, sy kene cri gaun labuh utk biz night. mmg KOSONG la duit sy kt bank lps ni... lps biz night, xd blanja spe2 dh, sume orng kene start utk blanja sy plak...

Monday, February 21, 2011

i'm sensitive

1. sy slalu x ckp tido
2. sy penat rush dri pagi sampai mlm
3. sy xd masa utk apepun
4.studies sy dh jauh lari, ada dh ada gaya nk kene warning letter dri JPA
5. sy serabut n tension sepanjang masa
6. duit sy terlalu byk hbs hanya dgn top up
7. ssh sgt nk senyum
8. assignment n presentation x complete. yg jdi partner sy sume2 kesian (sy minta maaf tirah n dayah)
9. msng2 nk sy, dh biasakan dri dgn orng yg sy x suka, knp sy yg kene bertolak ansur dlm projek, persahabatan n family?
10. n lbih dri sume2 tu, sy hrpkan sgt2 ada orng compromise dgn sy.


ye, sume benda buat sy jdi sensitive, sy sorng je yg tau sume benda yg sy face. sbb sy pendam terlalu byk benda.



  • saya sdg cuba belajar tidak menggangu org yg tanak digangu
  • org kat sini makin sombong skrg... tq...!!
  • kmi dh x pentng, buat projek ko...



seriously, ayt yg simple ni dh ckp buat sy tersinggung. xp, xksh, dh biasa... cuma, lps tu sy akn buat smthng yg skitkan hati mreka :-( n then sy akn menyesal! sehari je lgi, esk pgi, lps subuh, benda pertama, deactive fb!

finally...

i send her msg informing i'm going to 'corner'. i don't know why i send that msg. earlier, when she asked me where i am, i just replied without thinking anything. i was too busy to think of her.

then she appeared, as i thought. she don't greet me as she always do. her voice it's different. her eyes, it's 'weird'. she sits beside me and talks to me, but not looking at me. busy with the mosquito, and the mirror, and the handsome choir boy. keeps repeating not gonna tell me anything. but it bothers her a lot. not concentrating on what she is saying, her speech, it's not attractive as usual. she don't make me smile at all.

she wants to drink something. and then suddenly she leaves me, and not sure about meeting me again. i gv her clue that i might know what happened, and i don't know how she feels at the moment. she tries to ignore the word that i mention and pretend to be normal.

then we met again, coz i wanted to. she smiles and laughs, very fake one.... she is my friend, and i can differentiate her movements. i bought her the most unhealthy food at our cafe and started to walk. she started to talk. nothing surprised me. i expected some things. i asked her earlier n she denied. and now, she regrets.

she said she was afraid, may be afraid that i'll stay away from her, afraid that i won't b the same, treating her the way i used to. i don't say anything. coz i know she don't wish to hear anything. i don't know how she feels, coz i know i'll never be 'in her boat'. it's just that, i can't imagine her, facing everything alone, without a friend by her side, coz i know how much it hurts, and that was the only thing in my mind...

now she is thinking of something that don't exist anymore. imagining things. although something happened and i thought that will divert her mind for a while, but i was wrong. i can't slow down her mind... neither divert her.

Sunday, February 20, 2011

dulu dan skrng...

it is no use to fight with all stupidity in the world. each and everyone of us have our own stupidity...... zura has some.



the beautiful of life is unlimited. mine is beautiful by having small number of people in it. some others need thousands of friends to make it beautiful. zura needs her family the most. it depends on who you are.


let's just say, all of us want to start a new life. me and taufiq want to focus on our mutual goals of life. zura wants to stop being busier than a prime minister. ain and nazarul learnt the biggest lesson ever through my problem. so, yeah. we want to start a new life.

ayt2 berikut diambil dri blog wen. dia post kt wall fb sy yg dia rindu sy n sy bgi dia jwpn, sy dh blaja utk x rindukan spe2 (ye, sy tau ayt kejam)

dialog bersama kawan:

sy:knp x bgtau sy awal?
kwn:awk kan busy, mn ada masa...

kene sebijik!!!

chat bersama abng

abng:bila nk blk?
sy:tunggu projek sume hbs...
abng:ada cuti ke?
sy: balik sabtu ahd je kot
abng: 2 hari je ke... ayt td mcm seminggu. baik xyah...

lagi skali....

last time sy abaikan wen, dia berada dlm keadaan 'nk bunuh dri'. n this time sy buat kesalahan yg sama. dia dh kata dia xnk critakan kt sy apa yg berlaku, so, sy x paksa.... dlu, slalu ada yg mencari sy bila ada masalah, skrng, sume bgi ayt 'xnk kacau'... dlu, senyum melebar bila jumpa abg2 sy, skrng nk jumpa pun dh ssh. xp2... just tunggu bulan march, tunggu sume benda ni berakhir... FESENI, MBC, PRIMASH, biz night, KLSCCCI BUSINESS FORUM dan mesyuarat agong kami.... sy akn ada masa utk studies sy, kwn2 sy, fmly sy n sy akn ada masa utk blk...! still, sy x menyesal. sbb sy tau sy blajar smthng yg sgt bernilai dri kesilapan sy... :)))) 

mengantuk

Sy mengantuk…..
…….
…..
.
Ye sgt mengantuk…..
…….
…..
.
…..
…….
Motif post? Nk bgtau sy mengantuk
??????????
Hbs tu knp update blog, pg tido jela
………
….
…………
…….
…….
Klu x update nanti wen bebel.

Hehehe

=.=”

~GOOD NIGHT~

Friday, February 18, 2011

kerbau lgi dan kuda...

khamis lps sy jumpa lgi satu kerbau oren kat fakulti sy. motor jenis kerbau ni ada warna oren je ke? ataupun orng yg mnt motor jns kerbau ni orng yg minat warna oren. ntah la! ni bkn kerbau yg sy jumpa kt koperasi tu. kerbau tu jenama honda. yg ni apa ntah. n kerbau ni kurus sikit berbanding kerbau kt dpn koperasi tu... 





ni lgi satu. slalu terpacak dpn kolej. beliau agk bsr jugakla tpi x cukup saiz digelar kerbau. so sy panggil dia kuda...! kuda warna oren!penat sy asyik jumpa warna oren je... 









xp, lupakan mereka..... wen call sy, time tgh ckp2, dia srh sy g tgk bulan sbb bulan hri ni cantik sgt. bru smlm sy sembang dgn wani psl topik bulan cantik. pas dia, ada lgi beberapa msg msk srh sy tgk bulan. bulan buat ada certain orng teringat kt sy kot. sy blh spend berjam2, tanpa bersuara or kacau spe2, just tgk bulan je. sy prnh x tido spanjang mlm semasa dlm stu perjalanan jauh just sbb sy blh nmpk bulan tepi tingkap bas. jgn tny knp suka bulan, sy mmg x reti jwb. gamba bulan kt sblh ni, ada slh sorng brother sy yg tangkap gne telescope n mms kan kt sy... tiba2  rsa lonely sgt2. kebetulan abg2 sy yg online, sume skali tegur. biasanya tegur klu ada hal je sbb diorng tau sy asyik2 nk busy je. tpi hri ni saje sembamg kosong. sy lngsng xd mood utk pape pun. n berperasaan neutral, mcm xd perasaan. mgkn sy patut tido. klu nk gne ayt advance lgi 'jiwa trasa kosong'.. 

welcoming party

time sy tgh skodeng blog orng, sy terbc statement kt post someone ni pal kene tangkap khalwat


"mungkin diorang seronok kena sergah dengan JAIS kot.. mana taknya, JAIS serbu bawak geng, polis, rela, JKM, TV3, RTM, BERNAMA, 999, bersamamu, zakiah anas, mazidul akmal sidek.. boleh jadi famous dalam sekelip mata je tau.."
LIKE!!!

smlm ada party yg sgt2 kecik kt datarab za'ba, fakulti, just antara committee members n top finalist salah satu projek sy. mreka yg kt gamba ni, 4 foreigner yg berjaya jdi top finalist n mreka team pertama yg sampai, punctual!! mmg respectla foreigners ni... bru nk sibuk bertangkap gamba, tiba2 ada orng serahkan camera yg besar n berat mcm camera profesional tu. srh sy tangkap gamba. dpt je camera tu terlebh excited. merayau keliling tangkap gamba. sume benda sy k tangkap. rsanya dlm stengah jam tu sy dh tangkap 100 gamba.  pas2 dkk sorng2 kt satu hujunh n delete gamba2 yg x ok. sy mmg photographer yg teruk. gna camera yg wow! mcm tu pun gamba sy mostly blur. at last sy salahkan camera tu yg x betul . hihihihi


kami ada music yg sgt kuat, beberapa games, junk food n coca-cola. kami committee member sume kene memperkenalkan dri n kami stick nama kami kt lengan kiri, sy gna nama lavender! senang nk ingat kaaan. lps party diorng trs pegi site visit ke penang. sy x blh nk pgi sbb ada tanggungjawab lain di sini :(((


hbs party n balik bilik lbih krng pukul 1 pagi. serabut siapkan CV n print xam result utk interview ambassador. orng tu call 11 mlm n inform pls interview pukul 8 pagi. mmg tension! mna nk cri kdai print n fotostat time2 mcm tu. nsb baik roommate sy ada printer. by the time dh pukul 2 pagi tu, sy mmg dh x larat dh. sy bangun pukul 6 pagi sampai pukul 2 mlm tulah sy berterusan keep on doing something.  PENAT! n then bru sy teringat sy kene siapkan kuiz business research by today. dhla satu pun x blaja. sy lost sgt2 kt subjek ni. n then sy dgr dri bdk2 yg kuiz dia ssh sgt. diorng yg blaja sampai nk jem otak pun kta mcm tu, sy yg lngsng x tahu menahu ni, xtaula apa nk jdi.

Wednesday, February 16, 2011

hri ni, wani tmn sy pgi tempah trophy utk salah satu projek sy.dh tempah tu, wani kta nk g koperasi. kt dpn koperasi tu, kami jumpa kerbau oren.

inilah kerbau oren yg sy maksudkan. sblm tu, sy minta maaf klu ada fanatik encik oren ini. memandangkan sy x kenal nama beliau, so sy prefer gne istilah 'kerbau'. sy xtau mcm mna orng blh terminat pda kerbau2 mcm ni. dia dengan saiz dia yg sgt bsr itu berdiri d dpn koperasi dan menakutkan orng yg lalu lalang. kalau sy nmpk benda alah ni kt jalan raya, mesti sy just terbayang ada orng menunggang kerbau.


ada orng ni, mess up dgn sy dri smlm lgi. dia ni ada masalah dgn group lgi satu. dh sy setiausaha, dua2 call sy srh settlekan. sy dh bncng baik2 dua2 pihak, dia plak blh call tgh mlm melenting mcm sy yg buat salah. sejak dh nk mula feseni ni, dh mula zmn kritikal sy. senyum pun sgt2 jarang. buat muka nk kene penampar sepanjang hri dgn kening yg kerut2. dia plak buat hal time2 mcm ni, mmg cri nahas la. skali kene dgn sy, ddk diam trs! pas2 trim msg dri pengarah srh trn dgn kedua2 yg bermasalah tu. yg mess up dgn sy tu, gya dia tersangat la baik sampai sy x caya, btl ke dia tu...  ok, xp2, yg lps biar lps, sy still try help diorng. at last, diorng berdamai. mata dia dh berair dh.. sy fhm dia ada masalah dgn trainer dia yg sgt2 annoying to the maximum point. mgkn dia tunjuk geram kt sy kot. tiba2 rsa bersallah pulak.........

Tuesday, February 15, 2011

tersenyum lebar

yana kata sy "gi pang" iaitu gila pangkat. dia kta time kt matrix, sy slalu ddk sorng2, senyap2, x lyn orng, buat keje sendiri je. tpi skrng, dot dot dot dot....... sy just bgtau dia, 'ckpla apepun awk nk ckp, sy xnk bgi pape alsn'

time sy call wen tdi dia marah kta sy 'pandai' sgt buat keje yg mayb bgi dia x patut. dia kta sbnrny sy masih mcm tu n mcm ni. sy bgtau dia, 'awk blh pk apepun awk nk pk, sy xnk bgi pape alsn'

ada sedara sy sorng ni tny, sy nk buat apa sbnrnya, knp sy mengubah dri sy. dia kta sy x berubah, sy mengubah diri sy, sampai skrng, diorng sume dh mula rsa kehilangan sy. pot pet pot pet... sy bgtau dia,' awk blh rsa apa yg awk nk rsa, sy xnk bgi pape alsn' 3 insiden dlm sehari.

time diorng tny sy rsa mcm nk nangis je. tpi at the end, hri ni, sy rsa gembira sgt. ye, sy mmg jdi gila pangkat, sy grab sume peluang projek yg ada depan mata. ye, sy mmg 'pandai' sy membuat kptsn yg salah walaupun sy tau apa yg sy tgh buat tu benda salah, ye, sy mmg mengubah dri sy, sy tanamkan sikap orng lain dlm dri sy. ni sume gara2 sy sakit hati n rsa tertipu.

tpi hri ni, sy dh tau dh sampai masa utk ltk full stop utk sume benda. last project sy, biz night SAHAJA! no mre projects. last pangkat tertinggi sy, board of director, lps ni, DAH XD... last sy nk bersikap agk kasar dri sifat sebenar sy just untuk sem ni SAHAJA!

bkn senang nk korbankan cuti, korbankan family event, korbankan studies sampai pointer jatuh dgn teruk, korbankan masa terluang supaya xd masa terluang n so on. dgn harapan sy suatu hri nanti, sy blh lalui apa yg sy lalui hri ni. sy terasa sgt2 nk call n ckp dgn G skrng jugak! tpi sy x kdt utk call, n sy xnk srh dia call...
smlm valentines. so? so, xd pape. mmg sy x sambut. time sklh dlu sambutla dgn G. stiap tahun dpt hadiah dri dia. sjk lps skolah dh x sambut dh. still, thn ni sy dpt hadiah valentine.

hadiah pertama sy dpt, bunga ros dri wen. time tu tgh blk dri bilik husna ambik nota business law. wen blikan sy bunga n wish 'happy valentines day' kuat2. yg tgh b'dri kt sna sume pandang. sy xnk pk ape yg diorng t'pk time tu. sy ambik bunga dia, n tutup dgn notes sy spanjang perjalanan balik ke bilik.



ini surat cinta dri wani. sbnrnya dia dh bgi minggu lps pun. cuma, bru smlm t'jumpa dlm timbunan sampah nota2 sy. just tersenyum lebar. time dia tgh tulis benda ni utk sy, sy pun tgh tulis surat cinta utk dia kt paper yg lgi satu n selitkan dlm buku dia. sedar2, benda yg kami tls tu lbih krng sama je. :-)











hri ni? hri ni sume psl makanan. pgi2 ada photo shooting. ntah knp rsa lapar pgi tdi. so minum milo dgn slice bread n peanut chocolate. lps photo shooting, bdk2 ni nk kluar mkn. kluar dgn diorng takkan nk tgk diorng mkn jekan. mkn nasi lemak sepinggan. balik2 je, abng dh call on the way nk ambik sy. trs bersiap n pgi pekawenan. dh pgi p'kawenan, mestila makan. on the way blk dri p'kawenan, cite roshen blanja sy subway psa hri kami bertunang hri tu. tiba2 abg sy berhenti kt subway. hehehe, dia bgi sy pilih ingredient sume. yes! mkn lgi on the way nk blk kolej. balik je, tkr baju n pgi kfc, jumpa orng kt sna... harap tujela utk hri ni.... perut dh mcm xleh trima lgi dh. terlalu byk variety.


i noticed huge difference in me today. i didn't feel anything at all. no wen, i'm not 'menipu diri'. i know i'm 'genius' or 'smart' or whatever as u said earlier. somehow i know i did something right today. i'm moving on. i tend to find reasons to hide my feelings. but today, i don't care what ppl want to say or think, because that doesn't really matter to me at all after this. 


Yana, thanks for the visit. srnk jumpa atie tdi, n next time klu sy dtng uitm, sy still xkan contct awk. jgn renung sy lama2 lgi mcm tdi sbb sy still xkan pandang muka awk. n next time, klu blh nyanyi kuat2 ye... mna tau tiba2 ada artis tgh ddk kt blkng ke. oh ye, yana still kutuk bahasa melayu sy. fine! nk ckp tamil je dgn awk lps ni! seriously, sy dh lama berhenti stalk awk. jgn risau. next time, nk dtng jumpa sy, sila blikan sy coklat byk2 dri atie ye... (blink blink)...

Sunday, February 13, 2011

walaupun x ckp tido sejak beberapa hri, mlm tdi sy lngsng xleh tido. last sy tgk jam, dh pukul 3 pgi. hri ni ada seminar soft skill. mmg pgi2 dh buat muka nk kene blasah. bdk2 tgk sy je trs gelak. time tgh tunggu bdk2 lain kt bwh. ada keta putih lalu. tiba2 kwn sy jerit, ''eh, kesian kucing tu kene langgar'' ada ank kucing ni tgh nyawa2 ikan kt tgh jalan. darah mengalir dri mulut. dia tgh dlm kesakitan. lgi sorng dh ttp muka xnk tgk. yg lain sume x prasan apa reaksi diorng sbb sy berdiri blkng. just dlm 20 saat, kucing tu terus mati.

sy dh membatukan diri. sy rsa sy sorng je yg tgk proses kematian dia sepenuhnya, lnsng x tutup mta or pandang tempat lain... dan x bersuara lngsng.  sy blh terasa muka sy yg sememangnya teruk berubah lgi teruk. time kucing tu dh mati, adala geng bdk laki cina ni lalu, diorng pandang je.. blkng diorng ada 3 laki melayu. diorg terhenti tepi kucing tu. salah sorng tu dtng kt tempat kami sume tgh ddk n minta tisu. dia kata nk buang kucing tu kt tempat lain. pas2 dia angkat kucing tu n letak kt semak. time dia nk lalu kluar, sy pusing belakang sbb tdi pun dia dh prasan reaksi muka sy.

sepanjang perjalanan ke fac sy asyik terfikir, knp sy blh tgk kucing tu mati mcm tu je tanpa perasaan. sy xd rsa takut, ngeri tak pun kesian kt kucing tu walaupun ada yg t'jerit2. dh begitu keras ke hati sy ni? tiba2 rsa mcm bkn manusia normal je...

Friday, February 11, 2011

Last day interview

hri ni hampir terlajak. nsb baik jiran sblh dtng ketuk pintu bilik... berkejar pgi fac xnk terlmbt... time2 mcm nila pak cik bas pun nk ghaib trs! interview bermula n junior pertama msk. sepanjang interview dia sgt menggeletar n berpeluh n sy rsa tisu dia dh basah mcm kene celup dlm air. lps dia kluar, central committee trs gelak. dia tegur muka sy n 4 orng lgi sgt garang n menakutkan. diorng kta ime sy soal bdk tu dh mcm nk pengsan dh.


ok, sy x cukup tido dri hri rabu. sgtla busy, balik bilik tgh mlm mcm pencuri n kluar awal pagi. sy rsa roommate sy pun dh x nmpk sy dh. dgn keadaan mcm ni, nk harapkan sy senyum tanpa disuruh tu, mmg xkan la... utk junior seterusnya dh ok dh.

president ada keje so dia balik awal sblm sempat interview junior sorng ni. bdk ni, kami rsa dia sgt berpotensi so kami plan nk test dia dgn tny soalan yg lain dri yg lain n bertubi2. bdk2 sume nk sy ddk kt tempat presiden. president ddk dpn n tgh supaya junior yg msk, muka pertama yg dia nmpk, muka presiden. diorng kta sy pandai buat muka garang n sy boleh buat muka xd perasaan. sblm kluar, presiden psn suruh serang dia trk2. wah! rsa bahagia dgr pesanan dia tu.


dlm seminit lps presiden kluar, mskla bdk tu. jeng! jeng! jeng! sume ckp good morning mcm bgi warning. bdk tu dh ddk je, kami sume renung dia lama2 dlu sblm ada yg bersuara. mgkn diorng tunggu sy mulakan tpi sy ada vice president sblh sy, sy nk dia yg mulakan sbb apapun jwtn dia lgi tinggi dri sy. yup, seperti yg dijangka, dia menggeletar sampai dh xnk pandang sy. tpi seminit lps tu, dia dh steady dh. dia jwb sume soalan dgn cepat n tepat. sy bgi soalan yg salah pun, dia brani kta soalan sy x releven. bila sy bgi 2 alternatif yg salah, dia brani kta decision sy salah n dia bgtau benda betul yg patut dibuat.


sampai stu tahap sy dh jdi blank, bdk2 gne cra lain dgn kutuk dia dpn2. dia blh handle sume tanpa hurt anyone! kami xnk tunjuk kami tergamam. teruskan shoot dia dgn soalan n dia pun perang habis2an. dia junior pertama yg kami interview lbih dri stgh jam. junior lain sume dri 10-15 minit je... the moment he walk out of the door, kami sume tepuk tangan. kami jumpa someone yg better dri kami.

second day BOD interview

penuh dgn surprise. smlm sy blh dikatakan buat ramai junior blur. hri ni ramai junior buat sy tergamam!


meh sy mulakan dgn crita background dia. dalam BOD (board of director) lngsng xd melayu. sy bkn melayu n lgi sorng tu foreigner n bdk indonesia. so, sepanjang sesi ni, blh dikatakan sy sorng jela yg cover bdk2 junior melayu fac sy sbb bdk indonesia tu kene cover foreigners. persepsi orang, biz club di tangan orng cina sbb majoriti BOD adalah cina(diskriminasi).

back to the story, smlm ada bdk melayu sorng ni dtng interview, tapi dia just point out yg dia x suka diorng kdng2 ckp cina dlm meeting sbb bak kta dia "thats very rude!". n pandang sy. sy just senyum sbb bgi sy dia x brani ckp lebih dri tu.

hri ni, adala seorng junior foreigner ni, islam, dia dgn JELAS, TERANG dan NYATA bgtau diskriminasi dikalangan bdk2 cina ni sgt kuat. muka bdk2 sume berubah n sy jdi tergamam. adalah hal2 dlman yg dia point out. dia byk pandang sy n sy byk larikan mata dri dia. sy x tau mcm mna nk ckp yg benda yg dianggap tu sparuh salah. diskriminasi tu mmg ada tpi mcm x secara terang2an. dia ada point untuk membantah semua orng yg x sokong statement dia. sume jdi buntu. at last, sblm keadaan jdi teruk, sy tny dia satu soalan yg buat dia terdiam seketika. ok dh! selamat... next!!!!

lps beberapa orng, adalah seorng bdk melayu ni msk. time interview dia, seorng BOD ni perangkap dia dgn soalan 'sensetif'. n dia jugak terus pandang sy. sy spatutnya x senyum kt spe2 time tgh interview. walaupun dia junior, kami sebaya. dgn cra dia yg cuba cover habis2an xnk sebut sesetengah benda n dia jawab dia pandang muka sy je. . sy tergelak!!! first time tergelak time interview dlm 2 hri ni.

next, ada lgi sorng ni msk, sblm BOD lain sempat perangkap dia, sy pasang perangkap dlu. nk tgk dia nk pandang spe klu sy yg psng perangkap. walaupun dia terkejut dgn soalan dia, tpi dia still pandang sy je. yup, bdk ni, hanya pandang sy sahaja! sampai sy jdi blank! terpaksa tundukkan muka...

lps hbs interview, post mortem plak, mlm ni gak sume nk decide n finalise sume benda. punyala bertambah pening. byk sgt benda utk di'argue...  lgi lmbt sy balik bilik.... esk spatutnya join erin n husna pgi times square. tpi x jdi sbb ada keje. pas2 ada lgi sorng ni ajk mkn. ntah mcm mna tiba2 dia jdi baik. ckp telefon pun lain mcm je tdi... sy rsa most probably sy xleh pgi. keje BYK SGT2!....

Thursday, February 10, 2011

first day BOD interview

hri yg sgt memenatkan. hri ni kami dh mula interview junior untuk board of director tahun depan. dh siap2 pegi class, plak terlupa blazer. apa lgi, jln balik kolej semata2 nk ambik blazer. nasib baik ada bas time kluar kolej. lps penat berkelas sejak pagi sampai petang, sambung plak interview. interview start pukul 6. kami pun buat muka garang nk telan orng stiap kali junior masuk bilik. tahan gelak! sampaila ada seorng junior ni ternangis sbb nervous sgt. last2, kami cancel jdi garang n buat muka selamba tapi x senyum. sejam yg pertama sume semangat n berlumba2 nk tny mcm2. lama2, tny soalan pun mcm nk xnk je. dh x tahan ddk tegak n sume orng class dri pgi kot!

teringat time sy msk interview masa sy first year. sy tgh serabut sbb nk kuiz QA dlm 5 minit n sempat plak sy dipanggil untuk interview. dlm otak sy just ada nombor je. ntah mcm mna sy still blh terpilih walaupun lps serang salah sorng senior sy dlm interview tu. hehehe

ada seorng junior ni, tgk muka dia blh buat orbg rsa kosong! blank! blur! bra dia jwb n sumenye. sorng ni igtkan sy kpd syazwani syafie. cra diorng buat reaksi muka sama. lgi sorng, dia msk je, first impression yg trk n sume orng dh x suka. tula padah memandai dpn senior. respect sikit blh x!!! ada sorng ni yg buat sume orng tergamam dgn sume jwpn dia. wah! mmg mcm sah2 jdi presiden thn dpn!

hbs interview n buat post mortem sume, dh lewat dh. sampai kolej pun dh nk dkt pukul 11. penat!!! sampai je trs serabut dgn surat menyurat utk FESENI plak. sy careless sampai sy kelirukan hampir semua orng.

Wednesday, February 9, 2011

Maher Zain tls kt fb dia....


"Many people are calling for me to do a song for Egypt. I will do one insha' Allah, but not now. I don't want to "use" this revolution to make business out of it or ride the wave of people who are doing songs for Egypt now. Egypt is in my heart and the Egyptian people are always in my prayers in these hard times they are facing. Dawn comes after the darkest night :)"


speechless...


p/s- sy dh kurang sgt bc blog wen sejak dia mula tls dlm bahasa melayu. bkn sbb sy rsa bahasa melayu tu boring. sebab bahasa melayu yg dia guna tu terlalu "MashaAllah"... wen, tolong switch kpd wen yg 'asal'...

a moment before u sleep

no matter how
depressed u r
scared u r
angry u r
happy u r
sleepy u r
busy u r
tired u r

u can't help thinking of someone for a moment before u sleep

Monday, February 7, 2011

tdi sy try buat post love marriage vs arrange marriage tapi still x dpt nk xplain benda yg sy try explain kt sume orng slame ni. sampai smlm ada plak sorng ni tny "awk nk kawen slh sorng dri abg2 awk?" dia x dpt nk tangkap apa yg sy try sampaikan. smkn byk sy try explain, smakin byk salah fhm. so, better sy ddk diam2 je kan... sy x tau mcm mna nk kta benda yg dikatakan 'mengonkong' sy tu sbnrnya adalah 'kasih sayang'. senang crita, ank prmpn ni maruah keluarga. ssh nk bgi fhm mentaliti 'unik' n norm orng india muslim.. papepun, buat masa skrng, sy blm bercinta n masih blm jatuh cinta. sy nk pk psl ni lps keje. so berhenti menanyakan soalan2 berkaitan.


bru hari pertama buka sem dh bertimbun msg peringatan sy kene interview orng n attend majlis n meeting. ada plak msg2 kwn yg tny setiap benda kt sy. hal kolej kt sy jugak nk tny. hal fakulti kt sy jugak nk tny. dlm ramai2 ni, tersesat nama wen kt inbox sy. n 1 je msg good morning :))). sy x reply mna2 msg. sy just bc n smbng tido. sy dh xnk reply msg yg bkn emergency. beria nk sy jugak yg jwb soalan sume orng, silalah call sy. sy akn answer klu sy bkn kt meeting or class. yela, FESENI dh mula dlm seminggu, lps ni slalula tgk sy ddk diam2 dgn muka nk mkn orng sbb naik angin.

smlm ada orng igtkan sy psl baju untuk biz night(dinner). nmpk gayanya sy kene jugakla bli gaun putih. n kpd sape2 yg nk sgt tgk sy pakai make-up, anda blh byr duit d kaunter n attend dinner kami :-D. n orng yg igtkan sy tu dia tgk sy n kta "siti, u r gaining weight. pls do something. u r losing ur shape" err, first of all, sy ada shape? mgkn untuk dia ada. n for ur info, sy rsa sy sebut psl diet ni sejak awal sem lgi. ni dia post diet sy. sy crita psl biz night n gaun pengantin. sy dh blur dh. x tau nk pk apa lgi dh.


dh 2 hari berturut2 sy pgi mid, n sy still x pgi bakery kesukaan sy tu. knp? sy pun x tau. Time pgi dgn wen, blk tu kene culik dgn abg sy. n smlm, ntah knp sy x bli. husna!!!!! jom g bakery :-)))))))))))))))) (blink blink)


sy dpt dia smlm. maaf, sy x pandai tangkap gamba. sekuntum lagi bunga sedang mati dlm bilik sy...

Sunday, February 6, 2011

wifi oh...wifi

time sy blk bilik mlm tdi, roommate sy lgi sorng tu pun dh ada. dia kta, sejak dia blk ptng n sejak kilat petang smlm, wifi dekat2 blog sy mmg xleh gna. klu nk online kene trn dwn or pgi mna2 blok perempuan sblh kiri dewan... adoi, xlehla nk onine bagaikan nk gila lps ni... skrng ni pun tgh ddk dpn mesin basuh semata2 nk online sbb nk send e-mail. sedih2...

esk class sy start pukul 7 MALAM sbb lecturer IF sy xd. YEAY!!! so xyah buat assignment lgikan. blh buat esk, ada masa lgi.. hehehe

dgr cite shayne ward dh ada album bru. of course sy xkan bli album, download je.... sy suka lgu2 dia. album pertama dia kluar time sy kt matrix so bila dgr lagu dia sy akn terigt beberapa perkara yg berlaku kt matrix. harap album kedua dia ni akn mengingatkan sy kepada UM.....


Mlm tdi, time tgh tido, sy dgr bunyi roommate sy blk, tpi sy telan ubat batuk n x larat nk tengok pun. Busy tido... wen call pukul 11 n nyanyikan sy lgu selamat pgi!!!  Bdk tu mcm tau2 je sy blm bgn. Dia xd meeting hri ni n ajk sy mkn kt midvalley sbb cafe x buka. Ok then, kmi grk dri cni lbh krng pukul 2. Wen blikan sy something pepper express. Sedap jugak rsa dia. Wen slalu bgi sy merasa something new. Salah satu sebab sy suka klu kluar mkn dgn dia.

Time tgh ronda2, abg sy call n ajk tgk wayang. N then dia nk sgt dtng ambik sy. Ok... agk kepelikan tapi xp... mgkn dia blh rsa sy tgk runsing dgn byk benda ataupun ada sebab lain. Dia dtng midvalley, pick up sy n wen, hantar wen ke kolej n kami trskan perjalanan kami... Movie pukul 7 lbih tpi kami sampai caps square awal.... hmm... Seperti yg dijangka, mmg smthng wrong....  apa yg wrong? Sy xnk bgtau :p

Sy, shek(abg sy) shireen(cousin sister) n saibu(abg dia) slmt tgk wayang yg sy xtau pun apa tajuk dia. Yg sy tau ada amir khan kt cite ala2 documentary tu... cite tu sgtla kosong.... Kami hanya mampu saling senyum n gelak lps cite tu hbs. Nasib baik sy bkn dlm mood gila2 nk tgk movie.

Whats next!!!! Mestilah dinner!!! Shireen cdngkan nando’s kt bangsar village. First time sy msk nando’s. Kami pelanggan terakhir diorng. 

Mcm biasa, rsa agk jakun di sana... saibu tolong orderkan sy makanan n sy just mampu order air je...
ada perkara yg dibncngkan mengenai sy disana membuatkan sy just berdiam je...


Hot chocolate!!!!!! Sy rsa mood sy kembali biasa lps sy minum hot chocolate.

















Ayam sy n ayam saibu tertukar. Dia bgi sy aym sy n sideline saibu(kanan).  Saibu dpt ayam dia n sideline sy(kiri). So kami kongsi pinggan. Mls sgt nk tkr ayam.


abg sy(kanan) n shireen(kiri) memilih utk makan nasi. mereka kongsi iced lemon tea...





mereka masih lagi busy dgn discuss hal sy. sy plak sibuk tangkap gamba.

dh hbs 'serius' talk, apa lgi mulalah nkj berposing...




agak2 kami rsa mcm dihalau dgn menutup aircond dgn lampu, bru kami kluar dri kdai tu. ini dia keadaan meja time kami meninggalkan meja tu...





pintu dpn pun dh nk ttp dh.







Saibu jdi gentleman hri ni. Dia bukakan sy pintu kreta. Dia ltk lgu yg bak kta dia, fav sy(sbnnya fav dia, sje gna sy sbga alsn). Mgkn rsa bersalah... Antara sume2, sy igt 1 kta2 dia “i’ll be happy if u r happy” mgkn dia gnakan ayt tu utk maksudkan lain. Cuma, x prnh ada orng gna ayt tu kt sy walaupun utk mengayat. n cra dia bgtau tdi... Sy just pandang dia skjp n then senyum. abg sy sorng ni, slalu buat sy speechless. Rsanya sy x byk berkta2 hri walaupun diorng bertiga keje kacau sy je. silence is the best weapon rite...

skng dh nk pukul 1 n sy ddk kt foyer sorng2 sbb dlm bilik sy xd wifi. tdi wen trn n sy xd mood nk lyn dia sgt. bf dia call n wen dh naik bilik tinggalkan sy sorng2. balik nanti, nk hbskan ubat batuk sy n tido mati lgi mcm smlm.... hrp esk sumenya ok....

Saturday, February 5, 2011

dh blk kolej...

sy dh blk kolej... mcm biasa, sorng2 kt bilik. wen ajk tido bilik dia n sy xnk. wen dtng bilik sy n sy bru je lps halau dia. ubat batuk ada lgi. x tau nk minum ke tak sblm tido. mcm tak ngantuk so kemungkinan besar just telan je seberapa bnyk yg sy nk n g tido. wah! mcm lena je bunyi dia.

sampai kolej je, sy msg wen yg sedang setia menanti sy sbb sy bwkan dia makanan. pas2 msg lgi sorng ni yg pesan srh bgtau lps sampai sini. tpi x reply.... n terigt kt dimple, ntah dia slmt sampai pukul brape tdi. slalunya mlm2 mcm ni kecoh n busy lyn baby syng. dodoi dia tidur lgi. skrng ni, ddk dlm bilik yg senyap ni sorng2, hmm... sy dh mula rindukan baby syng :(((

wen berkali2 pesan suruh kuatkan volume nset sy. sbb dia pun tido sorng2 kt bilik dia. hahaha, opss, sy terlupa sy spatutnya x crita psl dia lgi kt blog sy. ok, cut!

esk wen kluar meeting, cafe x buka lgi, sy xnk pgi kfc, maggie xd mood, nmpk gayanya kebuluran esk :( xp, minum milo n nescafe n ovaltine byk2! oh ye, sy bli roti tdi. (sy sgt kesiankan dri sy)...

Friday, February 4, 2011

dimple

kwn sy sorng ni, blh dikatakan sy jdi kwn dia sbb lesung pipit dia sbb awl2 dlu sy x suka dia. hehehehe(mcm tu pun blh). mcm tu teruknya minat sy pda dimples. dia pun call sy smlm. yup, sy sgt terkejut sampai sy terkebil2 sblm answer phone call dia. mna tak, klu sms dia slalu xd kdt, sy kene tunggu sampai berjanggut utk dia msg sy. n lgi satu, sy kene tunggu dia balik rumah dlu, klu x dia busy dgn "wife" (mengikut status fb) dia n ntah dia pk psl sy ke tak. akaun blog bru dia pun ada nama "wife" dia kt blkng nma dia. [pandai tak sy stalk awk ;-)]


hahah, suka btl dia call. tpi orng ego kan, buat biasa je.... ckp sekejap je sbb dia gne celcom. tula, dlu ada mxs, tpi dia abaikan. skrng nk bergayut spanjang hri time birthday pun dh x blh. pas call, smbng msg skjp. YaAllah! sy rindu sgt2 kt dia.... dia bc blog sy. dia call balik tdi n blh plak dia tny knp sy x tulis psl dia...


ye syng, skrng ni sy tulis psl awk.... kita ddk dkt, tpi bru jumpa skali je. sy dh berkali2 singgah faculty awk tpi x prnh terserempak dgn awk. terserempak kwn awk tu prnhla... silalah dtng jumpa sy dgn kdr yg sgt2 segera sblm sy anta penjenayah n culik awk! kalau takut soul awk mrjk balik mcm hri tu, silalah naik bas rapid tu. xpun, biasanya, time cuti sy x balik. ktm kan dkt dgn umah awk. naikla, kita blh jumpa kt central n merayau keliling KL. awk nk tinggal bilik sy pun blh sbb xkan ada roommate.


apa lagi ye... hm... oh ye, dia kta sy dh gemuk :((( ok2, lps ni diet!(aish, slalu kta nk diet, tpi x berjaya). akhirnya, sbllm dia letak, dia bgtau smthng yg sy nk dgr. actually, sy nk dr 2 benda. tpi dia bgtau 1 je... ok, sy xnk bgtau dia ckp apa :p tpi dia tau sy jauh lbih 'tuuuuut' drpd dia. cuma x ckp sbb, ye lgi skali, ego memainkan peranannya. sejak bilalah sy mula blaja berego dgn dia ye...


dia lbih syngkan nset bru sy berbanding syng kt sy. dia kta, klu ade orng nk langgar sy, srh dia berhenti kjp, ltk nset tu jauh2 n then srh orng tu smbng langgar sy :(((( sy terlupa yg sy kene sgt2 memilih perkataan time besembang dgn dia. dia berfikiran sgt jauh n lbih ngerikan dia blh byngkan benda yg dia tersalah tafsir tu. merah jdinya muka sy tdi. x kurang nakal dia tu. nsb baik bkn dpn mata, klu x sakit tangan sy pukul dia. baiknya dia nk balik awal temankan kwn sarawak dia. sy pun balik awal gak, temankan kwn kedah(wen).


sy blh tulis lbih panjang lgi cuma byk sgt benda yg sy x blh kogsi dgn orng. so sy berhenti stakat ni. klu nk tau lgi, sila dtng jumpa sy dan sy akn bgtau awk apa lgi benda2 yg sy terpk nk tulis tapi x tulis. hehehe(penat pancing dia srh dtng kt sy)


lgu untuk awk-never say goodbye...


video




p/s-nmpk gayanya sy kene berhenti tulis psl wen n husna. ramai yg dh kenal mereka gara2 blog sy.

Wednesday, February 2, 2011

wen dan blognya


someone promised to write a blog post long enough to fulfill my necessity. she didn't. so zura, you need to improve your writing skills. you have to write long enough for me! just for me!

statement kt ats ni dri blog wen. Memandangkan dia nk jugak sy post panjang2 so sy decide nk merapu merepek psl sume benda mengenai sy yg dia tulis kt blog dia. penat sy cri nama sy dlm timbunan post2 mengenai bf dia n dlm timbunan nama2 laki yg ntah spe ntah. Kps sume pelawat blog sy, klu xd keje, dipersilakan bc...

wen it's all about your blog.

bf wen tny kt dia, apa function blog. soalan yg sama wani tny kt sy beberapa hari lps. sy jwb kt wani, blog utk kita ceritakan beberapa perkara yg kita x sempat, terlupa  or x dpt peluang untuk ceritakan kt orng. wen plak tulis mcm ni kt blog dia... 

as for zura, i think the reason why she has a blog is to channel her emotions to a medium nobody can ask further. she can write about how she misses her "best friend", or her family outing. her blog is more towards the idea of sharing her moments with everyone else.

bagi wen, dia tulis blog utk bf dia. dia nk bf dia tau sume benda dlm hidup. well, skrng bkn bf dia je yg tau... wen dh beberapa kali tny sy patut x dia buat blog. n sy x prnh galakkan. mcm biasa, dia mna prnh dgr ckp orng. dia dgn teori logik dia tu. ok, seterusnya...

ini salah satu gamba kt blog dia. itu dompet sy yg wen slalu suruh tukar, itu nset sy yg wen excited sgt lps nmpk dia n poster senam seni sy sebagai als mereka berdua. yg putih sikit kt bwh tu jadual FESENI. dia kutuk psl sy smthng kt bwh pic ni n sy xnk copy paste benda tu... :p

next... 
suddenly, my instinct was running wild and i decided to take a few walk inside the bookstore and walla! i saw syazwani shafie and she mentioned she's there with zura. so i went to find zura and she was smiling seeing me. hahahaha.. god forbid me to be apart from zura.

ni komen dia time sy terserempak dia dia terserempak sy kt mph, midvalley. lngsng x sangka sy blh nmpk dia kt sna n speechless trs. time ni la dia mua pakai topi chicken little warna pink yg dia rsa cute tu n jln keliling mph melaung2 cri kwn dia, nobby. adoi, trs x ngaku kwn dh.



wen kutuk sy...

selangor
siti lavender
-yeah, siti lavender hit me hard this morning. she said she's not a secretary of anyone. sad, sad. certainly not the lavender i know. maybe it's the time of the month. so i guess, i'll keep her in the locker until she won't be mad at me, again! she's my true tamil partner. we can spend hours trying to improvise my tamil. we love cruising around the college compound just talk about anything. or we can just stay silent, and start complaining about things.



hahaha ada satu benda sama yg kami selalu tertanya. actually, dia yg buat sy tertanya. sbb dia yg tulis dlu psl ni kt blog dia...


why me and zura are very much different persons, with different point of view and everything, never ever had a fight?


yup, stakat ni kami x prnh bergaduh. lgi satu yg lbih kurang sama dgn yg lps...


this is zura. the complete opposite of me. the only thing we share in common is..hmm.. i don't think there's any. we'll get back to that later. haha..my pure tamil mentor. the only moment i understand her conversation was when some indian girl asked her why she didn't eat. haha..i don't know whether zura is still mad at me but i hope not. i hope she really misses me by now.


lbih kurang samakan dgn yg kt post sy sblm ni. mgkn kata sume orng stakat ni salah! spe kta kita perlukan persamaan klu nk berkawan dgn someone? srh orng tu dtng jumpa kami dlu, dia kan menyesal lps menghadap wen.


why i abhor myself from calling both zura and ain as my friends? well, friends can backstab u whenever they want to, friends cannot be fully trusted, it's hard to differ good friend, mutual friend or best friend and friends can easily be enemy for such a simple reason. i really hate the word BFF. coz there's no such thing as best friend forever.

they're dear to my heart. they are the keys to my soul. the title 'friend' is too filthy for them to carry.therefore, they are not my friends.



kan sy ckp, sy bkn kwn dia, tu dia buktinya, dia tulis kt blog yg dia tak nak panggil sy or ngaku sy sebagai kawan. wen is not my friend! 


p/s : zura : i really need a confession box so that i can confess my mistake and you'll be the priest who can listen to my confession.


yes, kita hanya blh mendengar je, jangan marah klu dia buat the other way around. korng x tau, dia pandai buat teori dia sendiri yg kedengaran agk logik. ini antara statement yg dia kluarkan time dia tgh down. benda yg prnh membuatkan sy rsa terlalu terkejut ialah pada zaman2 ke'down'an dia. sy ter'mengabaikan(wujud ke perkataan tu?) dia untuk beberapa hri sbb busy sgt. sy x tau apa yg berlaku n mula prasan yg dia mula post psl nk bunuh dri kt fb! sy pgi ketuk pintu bilik dia. dia nmpk sy trs peluk dgn muka yg xd perasaan. bkn ke spatutnya dia nangis?


naim ahmad, zura and syazwani shafie..

i need to do some serious talking. i am not happy. and i don't know how to be one



itu adalah tandanya, SUSHI TIME!!! wen wujudkan satu habit, bila2 rsa mcm kita tgh bersedih then SUSHI TIME!!!


she is indeed younger than me. beyonce-skinned, i like her accent. her cute accent whenever she speaks malay, her low-profile type and god, she's active, man! this club, this meeting. i can't see her if it's not yet 10 or 11 pm because she has to attend this and that meetings. thousands of meeting.
she is zura. my perfect lavender, my rare jewel. she said i'm the most corrupted person she ever met.yeah, what do u expect in me, zura? life's dull without any corruption.haha..

we love to hang out together at cafe, for hours, discussing this and that.she is willing to climb the 4th floor of cempaka and see me in my most ridiculous outfit (tank top and boxer short), and chatting until late at night. she knows my sleeping pattern, whenever i need her, she'll be there, lending her ears and ideas. she's my new sushi partner, i taught her how to choose the perfect sushi to our tastebud, and now, she can eat sushi like a pro..

sushi moment only occur whenever i have to much problems in my mind. why sushi?i dont know. how much i have to pay equals to how disturbing the problems to me.usually, after sushi moment, things tend to get better and better.
i love zura.



wen, awk dh xblh kata awk x syng sy, sy ada bukti! hahahaha nk bukti lgi 1? blh je


if i can, i want to replace the usual 'hello' to 'vannakam' and surprise most of the caller except for zura. she'll laugh. the usual laugh whenever i pick up her calls and greet "vannakam! vannakam!". man, i love her..