Wednesday, March 30, 2011

wondering how...

klu stiap hri ada masala bru, bila masa sy nk selesaikan masalah yg sedia ada? sy rsa teruk sgt smlm. x prnh ada orng buat sy rsa bodoh mcm tu. mmg bengang tpi xleh nk buat apa! sy bersyukur sgt sy blaja bersabar.

smlm pgi bilik husna utk buat islamic finance dgn cik iris. lps hbs discuss, dlm 20 mnt cik iris dh nk halau sy :-(((( xmau kluar. ddk je sna syok mengutuk orng dgn cik iris. pas2 husna pun join.

balik bilik, trus baring ats katil. flash back kejap sume benda yg terjadi sepanjang sem ni. tiba2, sy rsa pelik. mcm mna sy blh survive n still go on dgn mcm2 benda yg berlaku. ada beberapa benda yg sy prnh bgtau kwn2 sampai ada yg pernah kta, klu dia jdi sy, dia dh bunuh dri. byk lgi benda yg sy x bgtau spe2 pun... sy xtau apa reaction diorng klu diorng tau.

at least, sy tau sy x salah pilih kwn. stiap kali sy geram. dh pendam sume benda n time nk meletup tu, diorng sume yg jdi mangsa n still, diorng bertahan dgn sy. yg sama group assignment dgn sy mcm cik iris, ana nur n terutamanya husna, kdng2 rsa kesian dgn diorng dpt group member mcm sy. lgi kesian ana nur, rsa mcm dia buat keje sorng2 slama ni.

buat masa skrng, sy bersyukur xd kwn yg pandai detect stiap kali sy menipu. spanjang zmn skolah n matrix, mesti ada sorng yg stiap kali sy nk menipu, orng tu akn pandang sy n kta, 'zura, awk x pandai menipu' membuat sy terdiam.

esk ada test n lngsng x mula bc lgi. blh plak ada masa nk merepek n merapu n melalut kt blog. bajet dh expert padahal tgk markah test 1 hri tu, dh plan nk bunuh dri beramai2 dh. dhla, sy nk g study ats katil (2 minit lgi dh tido)

Monday, March 28, 2011

group work!

dh hbs group work untuk ethics. mcm orng gila buat 3 hari 3 mlm. at last, bila anta pgi tdi, byk sgt masalah n mcm hampeh! sampai satu tahap tu sy dh sanggup trima markah 0%. apa nk jdi, jdi lah. x sanggup nk argue dgn lecture sy yg sorng ni.
biz ethic buat serenak dgn biz law. biz law sebenarnya dh lama sgt siap dh. semata2 nk tunggu sorng ni yg at last hampeh juga!
tinggal islamic finance dgn cik iris. stakat ni xd masalah n dia sgt memahami. (kembang semangkuk)... sy try untuk x menyusahkan dia
report treasury. sy still x fhm knp sy ambik subjek ni. xp... merepek apa pun, lecture tu ttp akn kata 'good'. but at last, dia akn bgi markah mcm hampeh!
video clip biz ethic. yg ni lngsng blm bermula n lngsng xd perancangan. nk mess up dgn benda ni weekends ni.
group work international finance. dlm beribu2 student kat fac sy, yg ambik international finance just 9 orng je termasuk sy. kecture bgi group work n satu team 2 orng. dlm lecture tu sy sorng je yg mellayu n kebetulan hri tu x dtng. lngsng x tau menahu psl group projek tu.
tiba2 lecture mention psl tu 2 minggu lps. bru sy tau keje tu diberi pada minggu ketiga n disuruh hntr pada minggu ke-14. agk sshla jugak kejenye.n skrng, memandangkan xd student yg xd group, sy disuruh buat keje tu sorng2 keje yg mengambil masa 11 minggu, sy diberi masa 4 minggu je untuk siapkan n SORNG2. malang btl nasib sy sem ni....

Sunday, March 27, 2011

a few pics



lps tgk benda ni, sy just ter'pk, bkn sy sorng je bahasa melayunya teruk. ada lagi yg jauh lbh truk dri sy!




Hadiah drp erin, mak cik! dia tmn sy pgi mid sbb sy nk bli heels utk biz night. n then sy tinggalkan dia skjp n pegi satu tempat. dlm beberapa minit tu, dia berjaya msk satu kdai ni n hbskan byk duit dia. slama ni dia kta, klu kluar dgn sy mesti dia blh b'jimat. may be dia try nk stop sy dri membebel spanjang perjalanan sbb bzrkan duit dia utk benda yg x gna so dia blikan utk sy skali. oh, dia salah, sy still membebel memanjang gak!


sy mmg xd kaitan lngsng dgn seni. lukis rumah pun blh fail! skali kt rumah sepupu sy ni, sy ternmpk byk sgt pen berwarna. ntah knp jdi excited terus. pas2 dia bgi sy satu kertas A3. itulah hasil karya seni sy! JGN GELAK!

 nk buka aircond pun nk kene ada schedule ke? pelik la manusia. sy jumpa ni kt surau yg sgt kecik n x selesa kt hotel yg sgt bsr n kaya!

Chocolate! my fav! ni time celebration birthday wen! still hutang celebration untuk wani. 

ni sy akn kata salah satu kebodohan tahunan yg dilakukan oleh student UM. time pilihan raya! sy xnk cite apa yg berlaku. cuma, MEMALUKAN!!


wen berdiri kt tempat ni n dia kata dia sgt sukakan pemandangan kt sini. statement dia membuatkan sy rsa sgt plik sbb ni salah satu tempat yg sy plng x ska n pemandangan yg sgt annoying! sila berhenti bunyikan hon!!!

wani plak kata dia suka tempat ni semata2 blh nmpk klcc dri sna. tu, sy dh bulatkan mana klcc tu. yup, nmpk hujung dia yg tanduk mcm teletubies tu. tu je yg nmpk. sy xtau apa yg terjadi pda kwn2 sy...



sila abaikan makhluk sy sedang sembunyi blkng mickey mouse tu. mickey mouse ni, mak cik (erin) yg lukis utk hias dwn prog MAYS. sy nk kt mickey mouse tu ypi ema marhan buat vandalisma kt mickey mouse tu untuk tangkap gamba sampai dia terbelah dua :(((


SUSHI TIME!!! really miss those moments. skrng sy yg dh busy sampai wen ajk beberapa kali pun, sy asyik tolak je. wen! lps minggu ni, kita SUSHI TIME!!! ye...

Friday, March 25, 2011

our fight!

sy xtau knp tiba2 ramai plak nk bc blog sy pda pagi jumaat, lps sy merepek lpskan geram yg terkumpul sy kt junior2 sy mlm tdi dgn wen n husna n erin n zai jdi mangsa kegeraman sy. tiba2, pagi2 diserbu dgn mcm2 soalan apa yg berlaku mlm tdi time group discussion. meh, sy nk cite kisah pergaduhan kami.

kami janji nk buat ethics kt dwn malam jumaat tu. semasa sy trn zai sememangnya dh ada. lps sy sampai, husna sampai n then erin pun sampai. time tgh discuss, tiba2 husna bertukar jdi zombi n cuba serang sy yg ddk kt sebelah dia, sy menjerit ketakutan. erin terkejut n tiba2 bertukar jdi vampire plak. erin try gigit husna n sy tolak  erin. bahaya! kang husna jdi vampire plak...! sy sempat msg wen srh dia trn. erin yg ke bengangan terus bgn n mula membelasah sy, husna yg sememangnya dh zombi kejar zai plak. zai lari2 keliling dwn sampai terlanggar sy n kami terjatuh. husna n erin gigit zai n zai bertukar jdi vambi (vampire + zombi). tepat pda masanya wen sampai n dia yg nmpk mereka bertiga try serang sy terus kluarkan keris n mula bersilat. zai, husna n erin yg x tahan tgk wen bersilat trs jatuh pengsan n sy berjaya kluar dri dwn dgn wen sebagai seorng manusia.

kami siapkan discussion part 1 kami n dh bahagi2kan tugas sume. pas2 msng2 blk bilik. xd papepun yg berlaku. yg sy marah sgt tu tindakan bodoh seorng junior yg senang2 pgi serang orng. dia cite kt saya dri pukul sy pgi study corner dgn wen sampai pukul 2:30.! begitu panjang pergadohan diorng. ntah mcm mna sy pun terlibat dlm kes ni plak. klu nk gado, antara korng jela. nk bertumbuk ke bertikam ke, suka hati korng, sy x halang. jgn sshkan hidup sy je....

sedih!!!! bengang!!!! kecewa!!!!! n then comes marah

ayah sy call tiba2. n sy xtau knp. dia tny psl hujan, psl cafe, n apa ntah. sy rsa pelik sgt. satu2nya benda masuk akal yg dia tny, bila sy cuti... pas2 ayah sy kta nk ltk telefon tpi x letak. kami senyap je utk masa yg lama. tiba2 ayah sy tny if everything is alright. YaAllah, perasaan sy time tu sy sorng je yg tau. sy nk bgtau ayah yg sy x suka kt sini. sy igt bila projek2 sy dh hbs, sy akn tenang sikit n i'll get back to my assignments and i was soooo wrong. saya harap projek sy x hbs lgi. walaupun sy serabut n busy, tp sy tau sy buat benda yg sy suka n sy tau i'm not alone. ada je orng yg akn jga sy utk setiap projek. sedih :(((

sy hbskan discussion sy yg sy xtau knp sy rsa mcm sy sorng je yg buat padahal seigt sy sume orng bc case study. benda yg sama berlaku time presentation. sy mmg menyesal ambik ethics sem ni. dgn lecture2 skali sy bermasalah. sy msg wen srh dia trn n cri sy kt dwn. lps hbs discussion, dia pun komen psl benda yg sama...

on the way nk pgi cafe nmpk wani tgh buat ethics dia plak kt study corner. singgah sana. bru mula nk release tension, ada junior ni nk jumpa sy. dia critakan kt sy smthng yg lngsng x msk akal n btl2 buat sy terkejut n sgt serabut. skrng keadaan dh jdi mcm sy patut berada kt tempat yg betul n ksnnya skrng, mcm sy sorng je yg blh selesaikan satu masalaha yg sgt bsr n tak disangka blh wujud. sume orng dh buntu, ada yg dh sakit hati n ada yg dh give up. sgt kecewa n sgt terkilan dgn sume benda yg berlaku.

dh hbs tu, pgi study corner n wen dh xd. dia dh pgi skype dgn bf dia. n then sy angkut brng2 sy sume n balik bilik dgn otak yg sgt sarat dgn mcm2 benda. sy buka laptop sy n sy prasan google crome sgt sgtla buruk. sy xtau knp sy naik marah trs lps nmpk benda tu. n then sy bka blog sy and ada benda merepek yg di'post. menambahkan lgi kemarahan. timing wen buat kacau sgt x btl. sy x blh pk pape n trs post status kt fb marah dia. masalahnya skrng, sy x reti nk tukar balik google crome tu. sy x tau brape lama sy bzr masa cri benda tu. nsb baik kebetulan ada burung hantu seekor ni online fb n sy tny dia mcm mna nk tkr balik ke google crome asal. sy xnk jumpa wen utk seminggu lgi... n lps ni, sy mmg xkan bgi dia sentuh pun laptop sy.

sepanjang sy balik bilik n tido, sy menyumpah je sume orng dlm hati. roommates sy mcm biasa, just pandang je sy. mreka lngsng x bersuara dlm bilik n x brani tegur sy. slalunya bila dh bgn tido, sy akn jdi neutral balik tpi hri ni lain. sy still rsa mcm nk cekik orng.

sy pk, klu orng blh ada alsn yg plng bodoh dlm hidup diorng utk bergado n menyakitkan hti orng lain, then sy rsa sy ada alsn yg sgt munasabah utk lempang sume orng n xd sorng pun yg blh salahkan or soal sy. klu dh mmg bodoh tu, ddk diam2. jgn membuatkan dri awk bertambah bodoh n lgi teruk, orng lain blh nmpk yg awk bertambah bodoh. better bunuh dri berbanding hidup mcm orng x berguna kt dunia ni.

Thursday, March 24, 2011

Broken heart again...

berikut adalah status2 maher zain....


Feeling very blessed today. Alhamdolillah, all praise is to Allah :)
Monday at 9:03pm 


time ni rsa biasa je. biasala kan, maher zain, post2 dia mmg islamic skit.


Alhamdolillah, I'm a father now, an amazing feeling.... Alhamdolillah..
posted Yesterday at 9:07am 


i'm happy for him. ingatkan wife dia dh pregnant. yela, laki mna x gembira bila tau dia kan jdi ayah. kecuali laki yg x gna.


Assalamo Aleykom, alhamdolillah now my little girl is 2 days old and the feeling of being a father is indescribable :) we named her Aya coz she's definitely a miracle from Allah. Now I would like to use this opportunity to ask my 2 million brothers and sisters on Facebook to pray for her and for us ;) May Allah protect her and make her from the righteous ones. Ameen :)
2 hours ago


bru sy tau sebenarnya wife dia dh melahirkan ank! anak perempuan. mmg sy tumpang gembira utk dia. tapi....


sy patut dgr nasihat wen, jgn jatuh cinta dgn laki yg dh kawen. yelah wen, sy dh insaf skrng... :(((

Wednesday, March 23, 2011

balik bilik, smkn lama rsa smkn down. n then end up sdih. knp? xtau...

sy dgr lagu ni byk kali...
video\
lagu show me the meaning of being lonely.... sy mula kenal lagu ni kt matrix n trus jdi fav.

tgh melayan perasaan sambil merayau kt fb, tiba2 G tegur. eh, G ONLINE!!! wifi poli dia sgtla sengal sampai kami sempat ber'hai n tny khabar jee... tapikan, itupun dh ckp. chat dgn dia smthng like u reminding urself that someone will be there for u no matter what happens. feels a bit better then. n then call umah, mcm xd papepun utk disembangkan. byk berdiam je n still xnk ltk telefon!

an ugly truth
it's never too late for anything. but how if the people realised it but they can't change. aren't they a big waste for this world?

Tuesday, March 22, 2011

EEEEEEEE

rsa mcm nk gila menambah baik blog ni!!!!!! semkn menambah baik, smkn buruk jdinya....!!!!! dh! sy nk g tido!

Monday, March 21, 2011

nightmare

Sy menangis. Sy x biasa nangis dpn orng but this time i  just can’t bear it anymore. And she was standing in front of me, doing nothing, just looking at me crying. Muka dia sgt neutral. Xd reaksi sedih or gembira. Sy xtau apa yg dia pkkan. Tapi, muka dia menunjukkan dia xkan menyesal dgn keputusan yg dia buat.
Sy peluk dia. Sy tau itu peluk terakhir sy kpd dia. N dia just berdiri x buat pape. Sy just tinggalkan dia dan beredar dri situ. Langsung x pandang blkng or pandang muka dia walaupun saya tau itu kali terakhir sy jumpa dia.
Saya tak tau kalau sy menyesal dgn sume benda yg prnh berlaku. And saya keliru kalau saya yg bersalah and penyebab kpd sume perkara. Mgkn sy terlalu ego untuk mengaku sy percykan dia. Tak pun terlalu ego untuk mengaku selama ni sy rindu kt dia. Sy membiarkan jurang yg sgt bsr antara kami sampai dia dh x perlukan sy. Dia dh ada orng lain.

Nset b’bunyi, maxis hntr mms ‘Monday blues’. Tgk jam, masih terlalu awal. Termenung ats katil, mcm orng kene rasuk. Otak rsa serabut, hati smkn risau. Kdng2 mimpi sy jdi kenyataan.  Sy risau n takut kalau mimpi sy kali ni btl2 b’laku. Ntah knp air mata mengalir. Otak kta ‘MIMPI JE KOT! X yahla buat scene’ hati tny, ‘mcm mna klu btl2 b’laku?’ time otak n hati saling argue, dgr azan subuh. Trs g solat. Ntah brape lama sy termenung ats sejadah. Class pukul  2, mesti jdi gila klu pkkan benda ni je...

At last, dlm pukul 1, sy decide anta mms kt dia. Sy tau dia xkan reply sy. Sy tau sy xkan dpt pape respon. Ntah knp, demi kepuasan hati kot. 

Sunday, March 20, 2011

~ Everlasting Romance ~ ; A night To Remember

Biz Night!!!!! Baby can i hold you tonight..... Theme: Wedding



pagi2, kami dh bertolak n berkampung kt ballroom. sume busy sgt buat keje. sy, Adilla and informal emcee dua juniors je yg xd keje. at last, kami pegi ddk kt blkng n bersembang spanjang hri... dh pukul 2 tu, pegi mkn department by department. pukul 3 sume dh mula nk make-up. sampai pukul 5! sy dh bleh pengsan tgk orng make-up n adilla sempat tido lagi... kami jdi orng last yg make-up sbb sy rsa, sy igtkan xkan ambik masa yg lama utk sy. oh, tidak! sy salah. prmpn yg make-up sy tu, ambik masa berjam2 nk settlekan part mata sy je.


tgh serabut buat preparation, tiba2 bdk2 kt registration table menjerit2 n bersorak. menyibuk kt sana jap. adalah director sorng ni, joo nama dia, bf dia kt sabah. dia xleh nk dtng biz night, so, dia hntr bouquet kt hotel. joo time tgh tandatangan sblm terima bunga tu, dia dh nk nangis dh. muka dia terus berubah. tgk muka dia bahagia sgt. sape yg nmpk muka dia, blh rsa perasaan dia. wah! romantik btl laki tu... junior sy sorng ni tny, mcm mna dia blh ddk diam2, klu junior sy yg dpt bunga, dia dh ddk menangis sepanjang hri dh. joo jwb, "i keep all inside"... tiba2 rsa nk ada boyfriend plak :-((((




dh hbs make-up tu, g pakai selendang. first time sy pakai selendang, hari tu 'mak cik kesayangan' dh ajr dh cra2 pakai n siap pinjamkan sy selendang dia lagi. time tgh pakai, tiba2 sesat tgh jln. dh x reti dh! adoi, lenguh tangan nk settlekan selendang tu. time tgh pakai, bdk program msk, pandang kiri kanan, pas2 tgk saya n ckp 'oh sorry'. n then dia kluar pas2 msk blk n tgk sy n hampir jerit 'zura!' ok2, relax ye kawan2. xyah excited sgt.

ok, bdk program tadi cari sy untuk rehearsal. time rehearsal, jarum peniti yg sy gne utk selendang sy jatuh! n sy dh x jumpa dh jarum tu. ALAMAK! blur... dh xtau mcm mna nk adjust selendang dh. last2, pakai ikut suka hati je. lantak la!



board of director yg lama and baru
sepanjang event tu srnk sgt. sy ddk meja board of director n yup, meja plng bising. dh x ksh dh ddk sebelah VIP or apa, sume benda nk menjerit! yela, bila lagi. ni projek last n mlm tu, kami sume dh retire dri board of director n lantik board yg baru.










ini seniors kami, board of directors tahun sebelum kami. tak sangka diorng sume datang. gembira sgt2. walaupun msng2 dh sibuk berpraktikal, tapi diorng still dtng n bgi support kt kami. seniors yg dh graduate pun dtng. itu lgi mengejutkan. wah!!!! terharu...









tradisi biz night, current board of directors akn perform. so, ini pose akhir performance kami. perform on stage selepas bertahun2. mmg dh x pandang bwh dh. segan!









kami ada dance floor. akhir event tu, plan asal nk buat waltz, so kami buat sesi tarian waltz. mmg mula dgn tarian waltz, ntah mcm mna, lama2, diorng ttp lampu, muzik jdi rancak n at last jdi mcm disko. sume dh mula berjoget. x ckp kt dance floor, tambah plak ats pentas...! joo heret sy msk skali. err... sy xnk cite apa yg berlaku :p








Biz night slalu jdi smthng special for me. Biz night first year, sy dilantik jadi board of director, n sy gembira sgt2. Biz night thn ni, dh kenal senang susah sesuatu projek n dh masak dgn perangai orng n dh dpt mcm2 pengalaman jdi director. Kami retire bgi pluang kpd mereka yg kami rsa layak untuk rsa apa yg kami sume rsa selama ni. Ntah knp, berbanding berkerjasama dlm projek2 lps, mlm tu, kami blh rsa kami sume bertambah rapat. Beria tangkap gamba mcm x prnh nmpk camera. Oh, sy dh blajar x jerit bila ada orng pegang pinggang time nk tangkap gamba. hehehe

sy prnh rsa menyesal msk biz club. or semasa tgh buat projek, rsa bengang sgt. sampai hampir xd life! tapi bila stiap kali projek berjalan dgn lancar, n lps hbs projek n sume orng puji keje kita, n mlm tu sume orng dtng n ucapkan terima kasih n tahniah ats kejayaan kita, wah! mmg x terkata. rsa mcm sume berbaloi.

Saturday, March 19, 2011

i'm the unluckiest person ever :-(

beberapa minggu lps, ada sorng kwn ni post satu link ni. kt link tu tulis, mlm 19/2/2011, bulan akn kelihatan lebih biasa dri yg biasa sejak 20 thn lps. maybe akn ada perubahan warna pada bulan tu. sy ni mmg jenis yg suka tgk bulan. mmg dh set kt calender nset dh nk tgk bulan. tiba2, hri ni, kt area sy ni agk mendung. blh nmpk cahaya je, x nmpk bulan. 
:(((((


feels like unluckiest person ever!!!! walaupun tempat ampayan tu bak kata orng tempat yg sgt keras n kwn2 sy dh larang sy naik ats lps maghrib, still, sy sanggup naik n tgk kalau2 blh nmpk bulan. penat naik trn adalah :( sedih sgt2, rsa mcm nk nangis je....


teringat time kt matrix, ada satu maghrib tu, bru lps gado dgn roommate sy sorng ni. so tgh buat muka ketat, ddk diam2 ats katil tu n buat keje sendiri. tiba2 dia ni dtng n srh sy kluar. dhla baru hbs gado, mmg x lyn la, tapi dia pujuk jugak. bila tny kenapa dia xnk jwb. akhirnya keluar jugak sbb pelik. pas2 dia stay kt blkng n srh sy jln sorng2 kt satu koridor tu. sy xnk sbb sy x percaya kt dia tpi sbb curious sgt, jln jugak. dh sampai tgh2 coridor tu, dia srh sy berhenti. tpi dia still berdiri jauh kt blkng. dia tny x nmpk ke? mmg sy x dpt tangkap apa yg dia maksudkan. just terigt pergaduhan tdi je. pas2 dia tunjuk satu arah.



sy nmpk bulan smiley ni. bila pandang balik, dia dh xd kt sana. pegi bilik, xd kat bilik. pegi balik tempat yg sy nmpk bulan tdi n just berdiri kt situ sampai dia muncul. dh, xd scene pujuk memujuk, masing2 dh tersenyum. lepak kejap kt sana n balik bilik. tgk nset, ada byk msg dri sepupu n abg srh sy tgk bulan mlm ni... korng terlambat! sy dh tgk dh.


hri ni, sorng pun x msg sy srh tgk bulan :-(... sorng pun x bw sy tgk bulan :-(.... n x dpt tgk bulan! :-(

Thursday, March 17, 2011

sy baca entry blog husna, ntah kenapa sy rsa lain sgt2. bkn terasa, mcm ada smthng yg toink toink kt otak sy...


yeah, very sarcastic


sy still x sedap hati. event tadi berjaya sgt. pihak sponsor sume impressed n puji sy. diorng kta diorng hrp next year sy akn cri diorng lgi utk event yg sama. ini satu kejayaan yg bsr untuk sapepun. tapi, benda2 ni x buat sy rsa better. sy sorng je tau mcm mna teruknya sy paksa diri sy senyum hadap ajk n sponsors and VIP's dri pagi sampai malam. YaAllah, perasaan sy, sy sorng je yg tau!  bgla sy kekuatan untuk bertahan sehari lagi, esk! hri terpenting, kemuncak kepada segala usaha2 sy selama ni.


sy x boleh

orng lain blh cerita apa yg berlaku n perasaan diorng. sy x reti n sy just simpan n pendam. so sy x boleh

orng lain blh tukar kawan dgn senang, sy jns yg setia, so sy x boleh

orng lain boleh putuskan perhubungan, sy x suka mna2 perhubungan jangka pendek, so sy x boleh

orng lain boleh memilih untuk tinggalkan separuh jalan. tapi sy xkan tinggalkan apapun separuh jalan, so sy x boleh

orng lain blh sacrificekan kawan utk benda merepek, sy jns yg pntngkan kwn, so sy x blh

orng lain blh act differently dpn parents n fmly dia tpi tunjuk belang kt luar, sy terlalu syngkan fmly sy, so sy x blh.

orng lain blh just give up n ddk diam2 mcm everything dh end, sy xnk orng look down pda sy, so sy x blh

apa yg sy blh, ddk membebel sorng2 mcm skrng.....

Monday, March 14, 2011

sy teringat peristiwa2 yg lama. dri pgi sy bgn tido sampai saat ni. byk sgt benda yg cross my mind. mgkn sbb sy crita serba sedikit psl kisah lama saya kt bdk laki cina sorng ni mlm smlm. tapi sy crita lain kat dia...


xleh concentrate. kat lecture, nmpk mcm kusyuk pandang screen. sbnrnya tgh termenung terbayang mcm2 benda. esk ada kuiz, n lngsng x buka buku lgi. mmg cri nahas esk... x sedap hati sgt2. rsa mcm nk lari balik rumah je. rsa mcm nk nangis pun ada. knp ni?


sy solat sunat, berdoa minta supaya hati rsa tenang. diberi kesabaran n ketabahan yg tinggi seperti hari2 sblm ni. apapun masalah sy, sy xnk fmly sy tau. sy xnk abg2 sy tau. sy xnk kwn2 sy tau. sy nk dilayan, diperli, dibuli n dijaga mcm biasa oleh sume orng...

tgh mlm pukul 12

sy ada training sampai malam. sampai bilik dlm pukul 11 stgh. time nk msk, roommate sy tgh menyapu n mcm bersihkn bilik. pelik! slalunya diorng buat pagi weekends. maybe diorng buat skrng sbb minggu ni masing2 kluar. tapi, xkan sampai nk buat skrng? dh nk tgh  mlm dh. xpla, biarkan diorng bahagia. sy trs ddk ats katil, buat keje sy. dia ckp dlm kelantan so sy x fhm... 


at last, diorng dh settle sume n masing2 dh sibuk berfacebook. sy pgi kt meja sy, ambik botol n minum air. time tgh dongak minum air tu, ternmpk LIPAS kt dinding, ats study lamp sy. sy bgtau roommates sy ada lipas. diorng terus menjerit n lari kluar.... sy still terpacak kt tempat yg sama dgn muka pelik. kenapa diorn yg lari? rsanya sy yg patut lari sbb lipas tu kt tempat sy.


roommates sy dh slmt kt luar bilik dgn penyapu kt tangan ????? er..... hm.... knp diorng yg pegang penyapu? adoi... sy pgi ambik penyapu kt diorng n try halau lipas tu kluar. lipas tu terbang n pegi kt katil double decker roommate sy n ghaib. katil diorng penuh dgn kain, teddy bear yg bsr n mcm2 lgi brng. tgh malam pukul 12 tu, kami 1 bilik sibuk mencari lipas! adoi,sy dhla penat blk training, igtkan nk terus tido,blh plak lipas ni buat hal. time tu roommates sy bgtau mereka sememangnya tgh cri lipas tu sblm sy blk lgi.


at last, kami dh give up n buat assumption yg lipas tu dh kluar. bilik dh mcm kene masuk dgn monyet, bersepah! roommate sy pgi ambik tudung dia n tiba2 jerit n kluar. roommate yg lgi sorng pun ikt jerit n kluar. lipas tu nyorok kt bumbung katil yg bawah. kali ni, halau dia guna hanger, at last! lipas tu dh selamat kt aras 3. harap dia x naik lagi esk


dgr 2 orng ni jerit2, bilik sebelah sume dh kluar, kecoh satu aras. ntah brape ramai yg dh mrh buat bising tgh mlm.

Sunday, March 13, 2011

my pic?

sblm nk mula blaja untuk kuiz international finance, sy decide nk online 'kjp' sy tgh google image beberapa benda berkaitan dgn lavender n tiba2, sy nmpk satu gamba ni.....

tu hah! sy nmpk gamba tu... itu adalah gamba sy 2009. semasa sy sem satu n tangan kt sebelah tu tangan wani.....

bangga... hahaha

Saturday, March 12, 2011

no mood

no mood for anything.... including to update my blog...

see u next time

bye bye

Thursday, March 10, 2011

someone that i miss more than anything...!

BABY CYNG!

yaAllah, hanya dia yg tau bertapa sy rindukan nur sofia, ank buah sy! she is an angel. really she is! masa dia bru lahir, blm decide nama lgi, so sy start panggil dia baby cyng, sampai fmly member sy pun ikt panggil dia mcm tu sampai skrng. sy rsa dlm 2 minggu ni, sy dh terlalu byk kali mimpikan dia. dia lahir bulan ramadhan, beberapa hri sblm hari raya. sy jga dia since dia lahir lgi.....

Last sy jumpa di bulan 1, time cuti sem seminggu raya cina. time tu, dia dh mula mkn chocolate. skali tu dia tgh nangis lapar n kakak sy tgh buat susu. atta sy tgh dukung dia, dia ternmpk chocolate, n letak sikit kt mulut dia, dia trs terdiam. hahaha, baby cyang suka chocolate!

dia dh pandai tarik rambut! sy dhla jnis yg mmg malas nk ikat rambut, asal nk dukung dia je, mesti sy terjerit2, sbb dia tarik rambut. rsany dlm seminggu tu sy dh sparuh botak dh! dia x sihat n dlm sehari tu lngsng x senyum pun. still igt lgi benda2 gila yg kami sume buat semata2 nk tgk dia senyum.... x, dia x mengalah, dia lngsng x senyum sampai hri kedua...!

brani nk lawan mata dgn dia? klu kalah teruk nanti, jgn menangis....!
ni sesi photo shooting dgn abng sy. memandangkan umah sy xd camera yg hebat or orng yg pandai tangkap gamba, so, just gne hp sy(hp baru time tu) n iphone abg sy(hp baru gak time tu) n syla camerawoman terhebat yg tangkap gamba ni. hehehe

dia ni xdla jauh sgt, ddk ampang je. abng ipar sy pun slalu srh sy blk. cuma, sy tgh serabut n sy xnk jumpa dia dgn mood yg x seberapa elok sepanjang masa. sy xnk time tgh main dgn dia tiba2 ada msg yg spoil mood sy msk. sy xleh n offkan nset sbb sy ada tanggungjawab. so, sabarla seminggu dua ni...
selepas beberapa tahun or kurun.... akhirnya..... sy jumpa wen smlm!. dlm bas. sy sgtla penat dgn career day n class n presentation sampai sy x nmpk dia kt bas. lps ddk, dia miss call sy. sy try call blk tpi number busy... slalunya klu dh ddk kt bas tu dh x lyn mana2 benda hdp dh. lyn perasaan sendiri je.  ntah mcm mna sy tertoleh blkng, n nmpk dia tgh senyum. kt seat sebelah. adoi!!!! ok.... hmm...

dh sampai kolej tu, pgi cafe. asalnya nk tmn dia mkn je, tpi, ada CAPATI!!! x sangka ada capati kt cafe kolej sy. apa lgi, xkan nk buat x lyn, hehehe... sy x byk berckp sbb sy penat! sy biarkan dia bercerita. sy tau dia ada byk sgt2 crita utk sy sbb kami dh lama sgt x jumpa. dh lepak lama2 tu, mlm sy ada keje sikit, so terpaksa blk bilik awal... x puas lepak lgi

wen, jumaat nanti nk x lepak cafe mlm2 sampai pagi buta???

Wednesday, March 9, 2011

8/3/2011

smlm time tgh serabut dgn buat slide utk presentation tresury management yg x faham2, tiba2 husna skype n ajak sy pgi library. WAAAA!!!!!! terharu...... at last, hri ni, setelah 2 thn menetap di UM, akhirnya, husna berjaya menjejakkan kaki dia ke main library :))) cuma terkejut sekejap bila dia kata library FPP lgi better just sbb x byk novel kt main library  =.="


sy mulakan hari sy dgn meeting seawal pukul 7 pagi.... dgn class yg continues, presentation treasury yg sangat spoil! n then rehearsal career day n then yg last skali yg best n, latihan Waltz. yup, sy blaja watz untuk biz night 18 Mac nanti. sy tak tau sape partner sy n sape yg akn menari dgn sy. just sy blajar sbb bdk2 srh. tgkla klu ada prince charming yg menunggang kuda msuk ballroom kat hotel nanti n ajak sy menari...

HEHEHE

PARENTS SAYA PUN TAK MARAH SAYA... :-(
hahahaha

Tuesday, March 8, 2011

down...

mlm tdi, sgtla sakit kepala sampai x larat nk blaja treasury management. x blh concentrate lngsng. mcm biasa, sy x mkn ubat, panadol pun sy xd... klu ada pun, kene ada orng pujuk utk srh sy mkn(mengada btl!).. mmg merana sepanjang mlm. at last, sy paksa dri utk blaja gak.


Berjaya hbs bc sejam sblm kuiz... kuiz islamic finance blh blah lgi... treasury management tu, YaAllah rsa mcm nk tuuuuuut je... sampai satu tahap tu sy rsa calculator sy yg rosak. kira apa pun x dpt jwpn lngsng!!! rsa mcm nk lempang je sume orng yg kta ''ala, zura xp, zura pandai''. perasaan sy, sy sorng je yg tau walaupun buat muka biasa. sy sensitive dlm hal mcm ni. sy dh janji sy xkan sebut sy nk tuuuuuut lgi kt someone.. klu nk tau gak tuuut tu apa, sila click link di bawah

--------------> tuuuuuuuut <------------------------


ntah knp still blh rsa sakit kepala... pening sepanjang hri. balik bilik dh nk tgh mlm. presentation n tutor utk esk blm buat lgi.... padahal pagi pukul 8 lgi dh ada meeting dh. i am sooooo messed up!!! spe2, tlng dtng n slmtkan sy dri keserabutan ni...

Sunday, March 6, 2011

6/3/2011

just a very brief update...

smlm keje argue dgn kwn sy sorng ni. dri jumpa dia ptng jumaat lps sampai mlm tdi... so, sy pk, better ddk diam2 sbb sy blh m'buatkan benda2 kecik tu jdi bsr. pengalaman lps, trauma... :(

skrng tgh diet ketat! sbb sy dh bli gaun labuh utk dinner n yup, klu nk sumbatkan dri sy dlm gaun tu, sy kene diet! so, skrng, dh 2 ari x mkn nasi. :-( sy pgi bli gaun tu dgn husna, time sy dh pakai n panggil husna utk minta komen, cra dia pandang lain sgt sampai sy rsa, 'ish! bdk ni buat muka mcm sy tgh bli gaun utk p'kawenan sy je'

esk ada 2 kuiz! n sy lngsng x blaja lgi!!!! dhla salah satu tu subjek killer! so, going to stay up sampai lewat mlm utk blaja... sape2 yg baik sgt, blhla tmn sy kt fb ye...

Saturday, March 5, 2011

the making of MAYS

weekend minggu lps sgtla colourfull dgn kehadiran bdk2 yg memeningkan kepala utk program MAYS... minggu ni rsa mcm boring plak walaupun ada presentation yg kene siapan n blaja utk 2 kuiz pda hari isnin ni. srnk jugak serabut dgn kenakalan bdk2 ni... meh kit tgk the making of MAYS....















ini mak cik(erin), sibuk melukis gamba mickey mouse. comel kaaaan. maksud sy mickey mouse dia, bkn erin tu... ini gamba 2 hari sblm MAYS, mlm tu, busy melukis n memotong n menampal untuk hias dwn... sy tolong tgk je...














yg nyorok belakang mickey mouse tu adalah husna. dia mmg xd kaitan dgn MAYS, cuma xtau knp dia slau menyemak dri mulanya MAYS sampai sehari sebelum event tu.














waktu malam adalah time sume orng jdi gila. yela, penat seharian berkejaran n berpeningan n berserabutan dgn bdk2 yg comel n nakal, bila dh malam, sume dh penat sgt sampai dh xleh nk b'pk. jdi 2 kali 5 dgn bdk2 tu. kdng, lgi teruk dri bdk2 tu. mesti ada some point yg bdk2 tu pelik dgn ajk2 yg dh 'grown up'





benda yg plng famous time2 tgh gila ialah tangkap gamba melompat. baju merah tu, dia plng smgt melompat n tangkap gamba. padahal dia bkn ajk MAYS pun, tpi dia pun enjoy gila2 n memeriahkan lgi malam tu. dia pegang speaker n mulalah conduct games sume.




itu gamba mickey mouse erin! yg 2 orng kt dpn tu, erm, xnk komen pape

ish3. apa nk jdi ni ntahla....---->



AJK SEMUA!!!!!

yg ni, lps gila2 tangkap gamba, bedal ayam kfc, ajk2 sume dh blk, kami bdk2 publisiti berkampung kt bilik kaca. diorng sume edit gamba sampai pukul 2 pagi. sy samai bilik dh nk pukul 3 dh. mmgla sy x edit gamba, tapi takkan nk biarkan department member sy mcm tu je n blk bilik n tido. so, tmn diorng ddk sana sambil update blog :)))


the next day ialah explorace... tpi yg best nye bkn explorace, benda yg selepas explorace......

ICE CREAM TIME!!!!!!!!!!!

 mcm biasa, ajk lbih excited mkn ice-cream berbanding bdk2 tu..



<----- erin curi ice-cream sy!!!!!!!!













bdk2 ni buat shuffle! ntah blaja dri mana. comel! dgn bdk prmpn skali yg buat shuffle....

ini part terakhir... hantar diorng balik. mmg lps hntr diorng blk, blh terasa kekosongan n rindu... klu diberi peluang, sy nk join lgi event ni... mmg best!!!!!