Thursday, May 26, 2011

board of director camp part 1

camp kami 11 sampai 12 mei. actually activity kami 11 mei je, 12 tu pgi2 dh bertolak dri sana...


sblm tu, 10 mei, kami ada perjumpaan nk tgk sejauh mna progress junior kami handle biz club yg kami dh tinggalkan tu. agk mengecewakan jugak. tpi xp, kami dh berjaya bgi menaikkan nama biz club ke peringkat kebangsaan n kami dh tunjukkan jalan utk mereka jdikan biz club kami ke peringkat asia n antarabangsa. skrng tinggal diorng buat kptsn sama ada nk menyahut cabaran yg kami dh sediakan dpn mata diorng.

apapun, kami sedar kami dh xleh nk masuk capur sgt dlm hal2 ni. kami ada life kami sendiri skrng. msng2 dh mula nk practical n pgi exchange program n yg lain


ok2... back to the topic. kami bergerak dri kk9 pukul 4:30 pgi. sgtla MENGANTUK sbb mlm tu sy tido pukul 2 mlm, ada bdk ni buat hal n terpaksa nk melayan dia. tgh mlm pukul 2 tulah dia nk dtng burn cd. adoi, mengacau btl! msk bas je, rsanya x sampai 5 minit bas gerak, hampir sume dh tido. hebatnya diorng! at last, sy bw beg sy pgi seat plng belakang yg kerusi dia bercantuk tu, baring kt sana n tido trs. seronok! nasib baik xd bdk2 yg nakal2 tu yg tangkap gamba.

sampai sana pukul 8 pagi. bas tu berhenti kt tgh jln n tinggalkan kami. tanent, ex-president kesayangan kami tu ckp kami akn naik trak sbb kene msk dlm hutan nk pgi kem n jln ke sana tu, bas or keta xleh lalu. tunggu punya tunggu, last2 ada 2 lori kecik sampai. eh, tanent kata trak, yg sampai nya lori. dhla kotor. pas2 dia angkut kami mcm angkut kambing n kami trskan perjalanana. malu kot, ramai yg pandang.. ada sorng pak cik tu jerit2 'pendatang haram!' adoi.... =.=" pak cik, kami student UM!!!!!!













sepanjang pgi sana, pemandangan dia cantik sgt. kampungla katakan. ayam n itik sume merata2 kt jln. ada perkampungan kt dlm sana. tpi umah papan sume n byk motor n basikal je... bukit bukau n hutan merata2


pgi sana je. ada 4 facilitator yg jemput kami. check in n msk bilik masing2. buka je pintu bilik, sume terkejut!




diorng just sediakan tilam n selimut dlm bilik tu. kami sume dh buat muka blur. sy xp lgi, tu hah! bdk2 cina tu. nk tergelak je tgk gelagat diorng.


pas dh settle sume, kami trn utk aktiviti pertama, team building. diorng srh berkumpul kt dwn masalahnya kami x jumpa dwn kt sana, at last....



bangunan terbuka ini adalah dewan namanya.... aktiviti team building best. penat gelak. ada aktiviti yg perlukan fizikal, ada aktiviti yg perlukan gnakan otak.

aktiviti paku tu yg plng ssh. diorng bgi 12 paku n satu kayu n kata, kami kene pastikan kesemua 12 paku berada di ats papan n x blh kene lantai. clue yg diorng bgi, "pandang ats"...  at last, kami team pertama yg berjaya bina benda alah tu... YEAY!

by the 2way, ini adalah muka sy slps aktiviti team building. spe2 yg x alert or terlalu leka, akn kene cat. kt pipi sebelah lgi kene cat warna merah. x sempat nk tangkap gamba. orng tu excited sgt nk cat hidung sy lps tu n nsib baik sy x kene.

cukupla part 1, dh penat menaip... aktiviti ptng n mlm tu sy post esk ye, kt part 2... bye....

2 comments:

  1. awak nampak sangat cantik dengan cat biru..hahaha

    ReplyDelete