Thursday, September 30, 2010

dh lama dh

sy dlu suka mkn bar cadbury chocolate sorng2. xdla bar bsr, sederhana bsr. bila x larat baru nk sgare dgn orang. tapi sejak kluar matrix, sy hentikan tabiat tu. ntah knp, xnk mkn dh benda tu, pas2 abg sy knlkan snickers kt sy. sedap gak. chocolate cadbury  tu sy gantikan dgn snickers. ahad lps, 

time blk dri wangsa maju, sepupu sy bgi bar chocolate kt sy. bkn cadbury tpi dia still chocolate bar la kan. ntah knp xd hati nk mkn. bkn sbb syng nk mkn, tpi, ntah, so sy just ltk benda tu bwh meja. hri ni, t'jumpa bar chocolate tu. ltk kt tangan n renung lama2. mcm2 sy t'igt. time skolah, rajesh  slalu blikan cadbury bar chocolate. msk matrix, yana plak slalu blikan. msk U, xd spepun blikan. may b sy mmg dh tau xkan ade orng dh blikan sy chocolate sbb tu sy b'henti mkn chocolate. at last, sy decide nk bgi kt roommate n ltk benda tu ats meja, sementara tunggu diorng blk.

lama2 renung benda tu, haish, sy plak yg cair. at last, ambik 1 bar n mkn. tinggal 3 bar lgi. time mkn, dh xd nikmat mcm dlu dh. :( mkn x rasa ape pun. slalunya adela rasa teruja ke, happy ke ape ke. meyesal mkn adela...


mark n suicide


 Minta maaf lgi, sy mmg dh ade niat nk post psl benda approaching2 tu, tpi sy t’tengok markah money n banking sampai terasa macm nk bunuh dri L

 sy ni plajar bisnes, sume kene ade planning dlu, so sy plan n consider beberapa cara untuk bunuh diri.


 tv kt kolej sy x ckp bsr... ntah2, tv tu yg t'bunuh dlm p'cubaan sy m'bunuh dri. 

sooo....

NEXT!








idea yg blh jln. blh pinjam gunting potong pokok kt pak kebun kolej n melaksanakan idea ni. tapi gunting dia tumpul, takut t'sekat tgh jalan, seksala sy nanti

sooo....

NEXT!






idea yg menarik. pokok pinang keliling kolej blm tinggi lgi. tapi proses dia mengambil masa yang panjang, mcm mna tiba2 sy b'ubah hati, nanti bazir masa je.


sooo....

NEXT!!!








yup, gim kt kolej. mmg ramai laki yg suka kunjung sana, last time sy masuk sana, ada nampk benda angkat berat ni. tapi, masalahnye, xd laki kuat kt kolej untuk angkat benda seberat mcm tu. 

sooo....

NEXT!!!





 ini cara paling comel. cuma satu je, kt tgh hutan mna sy nk cari pokok klape kt KL ni? pokok pisang tu adalah















asalnye mmg give up nk hdup, skrng ni dh give up nk bunuh dri dh.

nk tenang sikit, call kwn yg slalu d hati ni, dia tgh x sihat, mcm biasa, dia x angkat... ntahla, tgh busy dgn buah hati baru dia kot, kecewa ditambah dgn kecewa. xp, hri ni bkn hri sy... tahniah kepada sume kwn2 sy. markah korng sume tinggi dri sy. lps ni jgnla srh sy ajar lgi kan....

Wednesday, September 29, 2010

Siang sy sgt berbeza dgn mlm. Kehidupan mlm sy lngsng x kene mngena dgn kehidupan siang sy. Sy ada byk sgt benda dlm hati, rsa mcm nk tls panjang2. Tpi sy xnk. Sy mmg jns xkan buka hati sy. Kecuali ada orng pandai buka hati sy, stakat ni prnh ade sorng je yg sgt2 hampir, tpi x kekal.

Lps siang yg “hari ni kita mmg plik”, tibala mlm sy yg penuh dgn projek2 ni. N ade dia ni msg nk jumpa, sy pgi blik dia lps hbs meeting, pukul 12 lbh. Dia buka pintu, nmpk sy n trs pluk. Sy rasa smthng btl2 wrong. Dia post psl suicide kt fb dia smlm. Somehow i really2 know i need to meet her. Dh sampai blik tu, sy dgr dia cite. She is broken n she is the one hurting herself. Like i used to... at least, sy divert mind sy kpada byk2 projek n assignment. Sy bkn sengaja serabutkan dri, mmg itu je cra for me stop hurting my heart n feelings.

Time tgh crita, dia mention satu benda, ade orng kata kt dia “tnyla, sy tau ade byk awk nk tny” immediately lps dia sebut benda tu, untuk beberapa saat lps tu, sy lngsng x dgr ape yg dia ckp n sy mmg lngsng x nmpk dia. Sy nmpk the turning point of my life dpn mata sy. Sy t’igt smthng... mcm brain sy bw sy ke tempat lama, sy mcm x sdr dri sampai dia tiba2 senyap, n sy mcm t’sdr lps tu. At the moment, sy t’pk nk lari trs kluar dri blik dia, tpi sy xnk tinggalkan dia dlm keadaan mcm tu. I force myself to be with her, because she needs to talk to someone...

Skrng, spanjang mlm sy x tido, byk lgi keje sy, ade presentation lagi. N sy x tido. Sy tau sume dh b’ubah. Orng yg tny soalan tu mcm dh jauh dri sy.

apepun, sy hrp sy b'jaya bgi dia pk benda lain slain dia pk benda yg blh sktkan hati dia.

sy mmg x syng kwn2 sy dh tpi sy bkn xd perasaan. sy xnk diorng rsa benda yg sy prnh rsa... at least, i'll b there for them whenever they need me..

Tuesday, September 28, 2010

penukaran nama

dengan ini, ats faktor2 seperti agak ganas dan krang manis, sy umumkan penukaran nama kepada dua orang sahabat sy iaitu :-

daripada ikan kering kepada ungu
daripada muka telan orang kepada bam bam

harap maklum

Saturday, September 25, 2010

thanks....

oh wen, lpe nk bgtau, thanks untuk sushi n for the good time. awk tau sy x sayang awk. awk tau sy dh xkan syng sape2. still awk slalu bgi sy good time. i really appreciate all those things.

thanks... :)

good time followed by bad moments

sy nk critakan apa yg b'laku this whole day!!!!

pagi2 dh jln kaki pgi fac sbb ade discussion. mcm biasa, sy punctual mcm orng ape ntah  sume dtng lmbt. dh hbs tu, jln kaki blk blk kolej. on the way, wen msg ajak lunch n ntah knp ntah sy rasa relief sgt dia ajk pgi lunch. lunch sampai pukul 2:30. sy segaja nk balik bilik awal sbb nk wen buat assignment dia. dh blk tu, trs tido sbb hujan, SERONOK!!!!! pukul 6 wen msg kta t'igin mkn sushi. tgh mamai2 lgi ats katil, tiba2 wen dh sampai blik dh. waaaaaa, sanggup dia buat sy mcm ni. sy pun cpt2la sedia n pgi sushi king dgn muka orng bgn tido tu. sampai sna dh pukul 7 dh. 

ntah kenapa sy rasa srnk sgt. wen tau sy x suke sushi hanya sbb sy mkn salmon mentah skali tu. tapi, dia nk juga sy mkn benda2 yg kurang mentah. dia ajar sy mkn guna chop stick. rasa mcm orng gila mkn gne chop stick sbb x reti. nsb baik wen ni jns 'wen'. so sy x kisah klu sy mkn comot pun... 

ini wen time curi soda cream saya







ini genger beer wen. wen suke minum beer.


















disebabkan wen yg b'gambar dgn pingan sume, so anggapla dia yg mkn sumenye...









dh hbs ni, pgi pusing2 kt digital mall cri pendrive utk wani. wani nk pendrive 4G warna pink. mmg xd! so, kmi blikan pendrive yg bogel n baju pink utk pendrive tu. 

dh tu, pgi watson. wen buli sy! :( dia apply cream ape ntah kt tngan sy sampai sy kehilangan warna sy. pas2 dia kta nk kembalikan warna sy n spu dgn cream ape ntah sampai kulit jdi warna kulit beyonce. tu gamba wen tgh shopping brng perempuan. hehehe













lps kluar watson, singgah sume bakeri kt sana, n last skali msk kdai bata. sy nk bli formal shoe tpi xd yg berkenan d hati. ni gamba wen tgh bingung dgn croc kt sna.









sy enjoy sampai naik teksi je. lps naik teksi trs dpt msg meeting rumah terbuka aidilfitri (RTA). dh b'gegas kt sna. wen pun nk ikt msk meeting so sy srh dia buat muka RTA. dia pun dgn berjayanya buat muka RTA n ddk skejap kt meeting tu. sapela sangka meeting pukul 9 akan meleret sampai pukul 12:30. tu pun, klu sy x minta nk blk, mesti meeting meleret sampai pukul 2. tiba2 keje RTA b'timbun hri ni. tgh meeting dpt call dri business club. AAAARGH!!!!! sy kene pgi fac pagi esk pukul 6 untuk charity run. dhla lps charity run kene rush ke open house. open house esk sampai mlm. so sy target hri ni sy xkan tido sampai mlm esk. mulai pukul 6 ptng tdi sampai open house nanti, sy x tido utk lebih 36 jam. Ya Allah, minta2la sy waras time open house nanti. skrng sy tgh rush siapkan assignment FM untuk isnin nanti sbb sy tau sabtu ahad sy xkan sempat siapkan! skrng, minum coffee 3 in 1 sepekat yang boleh. 3 paket ke, 4 paket ke. just something or anything that can keep me from sleeping. sy kene basuh kain lagi! waaaaaaaaaaaaaaaah!!!!

Friday, September 24, 2010

bru blk dri blik kwn sy, the ikan kering, the muka telan orng n lgi sorng still dlm proses penamaan. pgi bincang psl group work. group work nmpk mcm byk sgt, tgk2 kami skejap je dh hbs bincang. dh tu, mulalah sesi mencerita n mengutuk. gelak sampai tergolek2. sakit dh pipi mulut sy. sampai satu tahap sy xnk senyum lngsng tu, time tula plng trk gelak. sesak nafas!


t'igt time tgh mkn kt cafe lps nlk dri kelas mlm tu, t'serempak dgn sorng tu. sbnrnye sy x suka dia. tapi lyn dia mcm lyn orng lain. dia blk lps smbng2 dgn kwn sy tu, sy ckpla, "sebenarnye, sy x suke dia. dia tu jenis dot dot dot dot dot tuuuuuuuuuuuuut" sume t'gelak. sorg tu kta, dh zura, cukup, xyah ckp lgi dh. sy kata "sy jujur ni!" sume gelak blk.... urm... bile pk blk, mgkn sy patut filter apa yg sy bgtau diorng. hahaha

Thursday, September 23, 2010

innocent guy

smlm tgh x btl tu, sy merayaula kt fb, msk page orang sume, tiba2, sy came across something yg buat sy tergelak. sy x sangka ade laki yg innocent pda zmn ini. ikuti kisah status update dn kmen mengomen 3 orang ini.....

status update:
Wen  give a tampon to a historian,and ask him it comes from which period.
MR.ladi likes this

comments:

MR.ladi : Hahaha! ask tampon to compete with the Lawyers in the World not-so-Heavyweight "Blood-sucking" competition

Wen: surely those darn lawyers will win..they know how 2 rip people off legally
MR.ladi likes this

MR.dullah: tampon tuu apa?
MR.ladi likes this

Wen: ok..dullah..marry me,now..i'll teach u everything..after u finish ur lesson,u may divorce me as immediately as possible..

MR.dullah: xmau...... the person i wanna marry is the one who will stay with me until the end of my life...... ^_^
huhuuu....
(mati aku kalau MR.ladi bace nihhh...)

MR.ladi: DP:apsal nak mati plak?? mengarot number 1..... adoyai....
TAMPON tuh ader kat area2 TAMPOI la abang oiii hahahahhaa!!!!!

owh tp statement marry ko tuh mmg poyo 2 da max ah... T.T
(considering ur previous 'relationship' T.T)

Wen: nanti jgn luper ek korang, adopt aku as anak angkat :)

Wen: ladi is too heavy 2 be 'angkat'ed..
Sorry ladi,i am heavy too..hehe
alaa dullah..bkn senang nk stay together 4ever..
married life is cruel..i cant never imagine myself marrying someone..
Yup..tampon is definitely from tampoi..haha.what a false fact..
MR.XX likes this

MR.dullah: heheheee. previous relationshiop tuhhhh..... aku dahh try selamatkan.... tp xda rezeki aaa....

ohhhhh!!!! dekat ngn area tampoii laaa ek?

MR.ladi : Wen: owh damn wen dah sound aku... time to hit the Gym hahahaa (Pokemon Gym lawan Misty ader la :P)
--owh ya, ko rase dullah serious ker or main2 dlm last statement dier tuh??

Dullah: Ko biar btol dullah?? btol ker ape yg aku bace nih??? Main2 jer kan??? Whutt??!!! Hahaha

MR.dullah: errrr.... aku tau tampoi tuu katnerr.... tp tampon tuhh... aku tanya ayah aku, die xtau....

MR.ladi  
WAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAaWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAH
WAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAH
WAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAH
WAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAH
WAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHWAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAH

MR.ladi: WEEEENNNNN!!!! mane WEN NIHH??!!! waahahhahahaha
Tgk Dullah nih Siap Tanyer Bapak Dier lagi... hahahahhaa
Aduh2 pecah perot aku! instantly!! Hahahahhahahaaa
Wen likes this

MR.ladi: Aku TAU yg ko musti TAU nyer TAMPOI tuh sbb agak familiar ah ngan ko... SBB TUH la aku sengaja KAITKAN ngan 'benda' lagi satu tuh hahahaaa ini aku baru blaja kat kelas english : 'Relation approach to guess a meaning of a word' WOW!! DP dah Aplikasi dahhh~!! T__T

Saya: en.dullah perlu b'kawen pda kdr yg sgt segera. u r unbelievable man!
MR.ladi likes this

MR.ladi: Agreed. Mcm Diabetic Perlukan Insulin!! Mcm tuh la betapa Perlu Nyer ko berkahwin Dullah hahahaa
-Yours truly, Mr Ladi- :P

Wen: aku gelak mcm nk mati dlm kerete nie..! Tolong la dullah.bnde2 cmni jgn tny mak bapak..
MR.XX likes this


di akhir kisah ni, en.dullah telah megambil keputusan utk bunuh dri. hahahahaha seriously, sy x prnh jumpa orng mcm dia. takkan dia tny bapa dia... bapa dia pun satu hal. hahahahaha  

Wednesday, September 22, 2010

sy xd pilihan lain

sy memilih utk sktkan hati seseorang supaya dia x sakit hati + kecewa pada masa depan. n sy xd cra lain utk buat dia tak bazirkan masa dia. sy rasa bersalah sgt2. tapi, walaupun dia skt hati, sy tau dia x marah dgn sy. sy x sangka hati sy begitu keras ke tahap tu. mgkn sy x prnh buat mcm ni kt sape2. slalunye, buat kejam pun, sy slalu rasa orng tu mmg patut kene mcm tu. tapi dia ni, mmg lngsng x patut ape yg sy buat. 


saya minta maaf sgt2. walaupun dia x tau apepun psl saya, nama sy skali pun dia x tau, tapi dia jdi kwn yg baik sgt. dia slalu buat sy pening dgn soalan akaun n ekonomi dia. mesti dia dh benci kt sy kan?
sekurang-kurangnye, kurang satu masalah yang sgt bsr dlm hidup dia, saya.... 


:'(((

era kesibukan

dengan ini, sempea pertengahan bulan syawal yang mulia, sy mengumumkan permulaan era kesibukkan saya.


sudah semestinya aktiviti business club menduduki carta pertama dalam penyebab kesibukkan saya. ade lagi projek yang masih dalam perlaksanaan! kemudiannya, presentation 2 subjek dimana 1 subjek tu sangatla sengal dan topic lagi 1 presentation lebih sengal.


coming soon projek intervarsiti debate yang melibatkan bukan sahaja pelajar dalam universiti malah mereka dari luar universiti. ketua bahagian protokol kerana yang lain adalah junior. kepada sesiapa yang membuat andaian kerja2 protokol itu adalah sangat senang, anda dinasihatkan untuk jumpa saya supaya saya boleh buktikan yang ITU BUKAN SENANG YE!!!!!


coming soon jugak majlis hari terbuka hari raya dimana saya menguruskan persembahan. oleh sebab sy seorang sahaja senior dalam department saya, lagi sekali jadi mangsa menjadi ketua department. stakat ini belum ada situasi yang mendesak sy menyanyi lagi. kepada mereka yang pandai masak biskut dan membuat lemang, anda dialu-alukan menyertai pertandingan kami.


ni guna ejaan penuh n bahasa agak keformalan sbb baru habis buat folio pembimbing rakan sebaya...!!!


sekian, terima kasih.....

Tuesday, September 21, 2010

perfume

ni nk cite psl orng b'tamadun pkai perfume ni. taula perfume dia wangi kan, biasanya, orng pakai perfume, ade sesetengah tu, ddk sblh bru blh bau, ade sesetengah, ddk sama geng dh blh bau, lebih advance skit, jln kt dpn blh bau, advance lagi, jln cross kite, dia dh cross pun still blh bau utk beberapa saat. orang b'tamadun ni plak, stiap tempat yg dia pgi, dia tinggalkan bau dia kt c2. pening btl! bau menusuk hidung hati hempedu jantung perut usus sumelah! sy rasa dia ptut buat lawatan ke tandas awam kt malaysia ni, social service sikit....


p/s- orng b'tamadun ni sy sendiri x knl. klu ade sape2 nk terasa, silakan.....

Saturday, September 18, 2010

It's good to miss someone sometimes,
even if it hurts your heart.

he stole my heart

i'm watching Narnia. hate the nightline, ganggu konsentrasi sy tgk cite je!!!


by the way, aslan, the lion in the movie, OMG, he really stole my heart!!! i think i'm obsessed with lions. but, he really2 stole my heart compared to lion king or madagascar or whatever cartoon or animation movie...

 wow! look at him.... hehehe ok ok, nak smbng ngorat dia,


bye.....

Thursday, September 16, 2010

kwn2 sekolah...

surprisingly, kwn skolah rendah n menengah dtng umah sy hri ni. x sangka ade gak igt kat sy. agak lama jugak lepak kt umah sy. mmg dri dlu lgi sy biasakan mreka dtng umah sy, mreka pun suke lepak n makan2 kat rumah sy. mak sy pula pandai masak indian food je n sedap plak tu... umah sewa kami dlu corner lot so best main pistol air kt halaman umah sy. walaupun dh pndh umah, x ssh diorng cri umah sy....


x sangka sorng tu buat nursing kt UM gak!!!! t'kejut sy... wah, x sangka. dia kta dia suke kayak kat tasik varsiti, sy plak suke tasik varsiti. plik x prnh jumpa or terserempak walaupun accidently.


sorng ni kt uitm. dia buat some course related to IT. x igt nma course dia. dulu sy rapat sgt dgn dia. cuma ade salah faham sekejap dgn dia. lps tu dh ok dh. sampai form 3 ok lagi. time form 4 dh lain2 class, lain2 kwn. sembang pun kat perhimpunan je. tpi still mesra lgi. time awal2 msk matrix dlu, zmn sy sorng2 n x b'kwn dgn spe2 tu, sy slalu t'igt kt kwn2 skolah sy. prnh t'pk mcm mna sy blh kwn dgn dia kalau sy prnh x suke kt dia sepanjang darjah 6 sampai form 1. bru sy sdr, rpe2nye, sy yg mengubah dia. hri ni, sy byk prasan cra ckp n gaya dia mcm slh sorng yg sy syng sgt. orng tu sy syng sgt sbb dia mmg ade skp yg sy ske. tpi bru hri ni sy sdr sy mengubah dia kpd skp2 yg sy suke. dia sendiri bgtau psl perubahan sikap dia time form 1 lps kami gado tu. pgi flash back kejap. byk yg kami sembangkan... x sangka byk sgt benda yg sy t'lps pandang n sy x sedar benda2 yg sy buat.


anyway, lps ni, hopefully msng2 contact msng2. thn ni byk plak sy dpt. kehilangan satu yg sgt bsr diganti dgn byk benda. hrp2 xd pape yg akn patahkan sy lgi lps ni.

amin...

Tuesday, September 14, 2010

pemalas

yes i am!!! assignment x siap. kene but report. ade nk buat beberapa research. ada kuiz. dhla lps projek trs ade projek business club. n sy x buat pape, stiap hri mkn, tido, tgk tv, main fb, sempat blogging, n main2 dgn buah hati bru. ade gak yg blk awal sbb nk buat assignment. bgs gak idea tu. tpi klu sy blk awal, seminggu mkn maggie jela... mna ada kdai dkt2 sna. transport pun xd...


time matrix, x kirala raya ke ape ke, assignment mesti siap on time. bkn on time, before time lgi. skrng? ntahla. dh serik blaja kot. mna x, msk thn ni dh nk 15 thn sy blaja klu la sy kt india, ni dh final year dh!

Monday, September 13, 2010

sooo long...

dh lama sy x update blog rupenye... busy dgn buah hati baru. hehehe my little angel is doing great! dia x byk ragam n x byk nangis. she is really an ANGEL!


raya thn n mmg ramai dtng umah.. fuhh!!! penat sy dibuli. time raya kedua, ade hantu bambang mna ntah curi hp adik sy! eeee! geramnyeeee!!! yg curi tu bkn sedara ke kwn ke apa. tu geng bdk2 yg ntah wujud dri mna ntah yg dtng tba2 muncul dpn umah "assalamualaikum..., nk raya blh" nk raya tu raya jela! ade spe2 bgtau srh ambik nset tu ke! panas btl....


hri ni, brothers sy bgi sy minum wine. green grape wine, warna dia kuning cair keruh n bau dia mcm bau jeruk. rasa dia okla gak. cuma  bau je x thn..  


sempena hri raya, sy dpt free call. hehehe sy pun punye lah simpan 1 jam terakhir utk b'gayut dgn kwn sy sorng ni, bile call dia, dia pnt blk dri umah sedara dia plak. dh la x sihat. rsa kesian n x sampai hati nk kacau dia. tpi sdih nk lpskan pluang ni. :(((((((( akhirnye, dia sendiri kta nk tido. dgn hati yg berat n rsa syukur sbb dia srh ltk, sy pun bye dia....

Sunday, September 5, 2010

buah hati baru

hari ini sy dpt jwpn....

dh lama sy rsa sy smkn kehilangan kwn sy yg plng sy syng kpd kwn bru dia yg dia lbh syng... mgkn sbb tu sy rsa dull sjk kebelakangan ini. sampai senyum pun susah. mna x, buah hati smkn jauh drp kita. mgkn suatu hri nanti, bkn lgi buah hti dh. yela,  xd benda yg kekal. as i always says, i never believe in the word 'forever'. kdng t'pk gak, klu smthng tu x kekal, knp tuhan bgi kita syng sgt2 kt smthng tu. kan x adil. apa yg tinggal, sakit hati n air mata...
tpi hri ni, sy dh xd persoalan di hati sy mengenai kejadian lps. sy rsa gembira sgt. thank you Allah krana brikan sy buah hti yg bru yg sgt sy syng.... satu hubungan yg kekal selamanya... yup, tepat pukul 6 pagi, kakak sy lahirkan anak sulong perempuan dia, buah hati baru sy... excited sgt2. x sabar nk jumpa baby bru... 
sy ngaku skrng, sumenye mmg adil... smasa sy sdng kehilangan dia yg tiada pengganti secara ansuran, Allah bgitau, walaupun xd penggati, tp ade perkara bru yg blh ceriakan hdp sy kembali.... 

p/s lps ni sy busy dgn buah hati baru, blog n facebook mesti x jln. klu ade pape, text me!!!

Saturday, September 4, 2010

erm.. ehem! ehem!

HOME SWEEEEEEEEET HOME!!!


msk je rumah, nmpk sofa bru, x pandang kiri kanan dh, terjun trs ats sofa tu. waaah!!! nikmat2... beg sume b'terabur.. guling2 ats sofa sampai buka puasa...


smthng happened. my school mate tny, "siti. free x? nk ckp skit" oh oooh, bunyi dia x best... benda pertama kluar dri mulut dia "i read ur blog" wah!!! punyela sy senyum lebar melebihi telinga, x sangka dia masih setia stalk sy rupanya. hbs knp dia remove sy jdi follower dia? hahahahaha kantoi!

Friday, September 3, 2010

wake up!

it doesn't matter being in whoever's shoes or sandals or heels or slippers and what ever, we are on the TITANIC!!! we gonna sink!!! so wake up and start to think other way around...!

friends?

sy tgk fb kwn2 sy. ramai yg mengomen. maksudnye, mereka mcm ramai kwn... kwn skolah, kwn matrix or kolej dlu, plus kwn universiti skrng. mcmla sy xd kwn kan, hahaha mmg la ade. tpi sy ni lain skit... meh kita pgi flash back. sume diminta b'tkr ke mode  black n white~~~~~


sklh rendah
sy tau korng akn t'kejut tpi nilah kebenaran. kawan sy spanjang 6 thn sklh rendah tu sorng je. RAJESHWARI nama dia. still rapat sampai skrng. time sklh rendah, sehari x gado mmg x sah! naik sklh menengah, kononnye dh mtng, x gado2... kdng2 kami pun rsa plik knp kami lgsng x gado. she is the most understanding person on earth! kami blh tau benda yg kami pkkan. dia blh tau klu sy b'sedih walaupun sy tgh gelak2. dia kta, xd orng yg memahami dia mcm sy. kami ni spesis limited edition kot... mmg kami prnh ade mslh n b'psh demi kebaikkan msng2, tpi, lma2 kami buat orng diskeliling kami sedar yg xd kebaikan klu kami b'psh. so, the whole universe conspire to unite us! (wah! pandai gak sy buat ayt)


sklh menengah
msa form 1, rapat dgn roji, hajar n alia orng ni. tu pun sbb sama kls n sma sklh rendah dlu. naik form2, alia tu dh msk hostel n dia berubah. tinggallah 2 orng. naik form 3, sy pun x fhm mcm mna blh b'terabur kami ni, sy rapat dgn bdk indian sorng, n 2 orng tu sy x igt sgt ape yg b'laku. form 4, sy sma class dgn roji tpi roji plak yg ddk asrama. form 4 n 5, dlm geng sy, sy, rajesh. rozita, yen yi n chiu hoon( 1 malay + 2 chinese + 1 indian + 1 indiamuslim= 1Malaysia!!! hehehe) n skrng, sy ade contact dgn rozita je...


ok stakat ni, kwn zmn sklh sy 2 orng


matrix
ni yg byk cite ni!!! msa mula2 msk, sy rapat dgn chiu teng, sbb kami sma sklh n sama tuisyen dlu. klu bkn krana dia, sy xkan ade kt cni skrng, sy xkan lpekan dia.... smkn lma smkn krng b'jumpa sbb dia sains fizik, lma2, jarang sgt contact dia. dia sma UM dgn sy skrng tpi fac lain. jarang gak la contact dia. 
dlm p'tghan sem 1 bru sy mula knl roommates sy. ekin, hayu, ieda(p'dtng haram blik kami) n yana. sy ni jns stiap masa hadap buku je, mmg sy suffer gila2 kt sna. khdpan sy yg plng trk. tpi, ade roommate sorng ni, dia m'ubah sy. dia mula buat sy enjoy matrix life sy. dia mengajar sy byk benda bru yg x prnh rsa spanjang hdp sy. one of them yg blh sy mention, seriously, sy x prnh rindu kt spe2 dlm hdp sy. sy tau bunyi dia plik tpi mmg sy x prnh rindukan spepun dlm hdpn sy spanjang 18 thn tu. dia mengajar sy ape tu prasaan 'rindu'.!!! my first lesson! 
kt tutor plak, sy rapat dgn 2 orng je, raja n ayu. naik sem 2, dh shuffle kls tutor, sy rpt dgn 2 chinese plak, jia lee n jie leen( nama mreka lbh krng, jgn kliru). skrng, sma U dgn raja n jie leen
spanjang matrix, sy agak rpt dgn farah, sains hayat sbb dia bau2 bacang. slalunye kluar mkn mlm sma2. tuje, lps matrix lngsng x contact.


stakat ni, kwn matrix sy, roommate sy 3 orng(sorng lgi dh x contact), n ayu. raja n jie leen tdk dikira sbb sma U. so total 4. campur bdk sklh, 6... mmg sy lngsng x ramai kwn. mgkn sbb tu sy x pandai tegur orng, x pandai b'kwn sbb sy x prnh ade ramai kwn. sy xtau mcm mna nk behave sebagai kwn. slagi orng x approach sy, slagi tula sy buat x knl. klu nk harap sy pgi tegur spe2, "NOT IN A MILLION YEARS" sy x tau ape bound antara kwn. sy xtau how to feel sesama kwn2.


Universiti
yg ni sy x fhm. ntah mcm mna blh t'ramai kwn. lbh dripada yg sepatutnye. msa first year mmgla b'geng, 5 orng, msk second year terabur trs... b'laku perluasan kuasa. hehehe bkn bdk sma fac je, bdk2 luar fac pun ramai gak... nk ktakan sy famous mmg x. sbb ade bdk fac yg x prnh tau sy sma hostel dgn dia... ade plak bdk hostel x prnh tau sy sma fac dgn dia... mgkn tuhan sengaja nk bgi ramai2, ganti kwn yg sy spatutnya ade time sklh n matrix dlu... sy syng korng sume! korng slalu buat sy senyum n lpekan benda yg x patut...! harap kita sume x lost contact walaupun dh b'cucu-cicit. (hanis kawen dlu!!!)

Thursday, September 2, 2010

alone but not lonely...

roommate sy sume dh blk. tinggal sorng2 dlm blik. memandangkan sy ni jns suke sorng2, SERONOK!!! esk kwn2 sy majoriti dh blk. mgkn esk krng srnk :-(


apa lagi, mlm ni guling2 keliling blik la. plan nk stay up blaja MA, ade kuiz esk... klu dh hbs, ade masa lgi, buat money n banking. klu rsa malas, tidoooooooo


tibe2 ntah mcm mna, sdr2 tgh tgk cite the back-up plan. tgh tgk tu, husna ajak trn cafe. biar btl bdk ni... byk mkn nmpk. ade spe2 bgtau dia yg dia smkn kurus ke? dh nk 11:30 kot... hahaha trnla gak, isi air, bli coffee 3 in 1 (kononnye utk stay up, ntah2 lps mnm trs tido!), blk blik, smbng tgk cite. hehehe


mna plak sy ltk nota sy ni? time nk bcla dia nk hilang...

Wednesday, September 1, 2010

gone crazy???

i don't know!!! i was in totally different mood about 3 hours ago... and now, i have no idea!!! sume b'mula ble ade orng b'lakon mcm twins n tegur sy gne account fb di yg lgi 1. mula dgn t'senyum je. ble orng tu dh offline, chat dgn orng lain, mood senyum tu t'bw2 smpai jdi mood bahagia!!! hbs sume orng sy kerjakan... hehehe.. sorry yg jdi mangsa.


nk benci sy? bwla ramai2, kondemla, mood sy t'lalu baik utk pk psl sume tu. klu satu hri dh tau kbnran, jgn menyesal, sbb sy still akn trima mreka yg x sengaja. hehehe kwn sy kta, "alhamdulillah, ade jugak orng nk serang ko"---> siapla awk nanti!!!!


esk ade class, slalunye pukul 11 dh tido dh. ni dh pukul 2:00. t'gelak2 dlm blik mcm hantu. blik sblh, bdk aras bwh sume dh kumpul kt blik... dh ramai2 tu, mula lah mcm2 cite. tgh movie marathon. mcm dh hbs sem je... padahal tutor esk xd idea lgi. mid-sem test lusa, x buka muka pertama pun slide dia... lps ni nk tgk mons inc. ;-)))


memandngkan sy dh pandai upload video, jom kita saksikan satu lagu meraikan kepelikan hari ini...

video
sbrnye sy pun x tau mcm mna video ni blh t'sesat kt laptop sy. sy bkn mnt korea pun. memandangkan dh ade, gne kan di sblm delete...