Sunday, January 30, 2011

Friday, January 28, 2011

marah

sy sbnrnye marah. just xnk tunjuk. n sy xtau ptut bgi reaksi mcm mna bila diberitau smthng yg sy x suka. sy xd hak. sy x blh jdi wen. apa nk buat, buat la, jgn mess up dgn dri sendiri je. n sy jugak xleh jdi mcm G,tegur sume benda yg rsa x patut. so nk jdi diri sy mcm mna? i don't want to tell ppl what to do because they r grown up and they know what they need n what r they doing. at the same time, i don't want them to do certain things as i know it's the wrong decision, not in my point of view but generally.

why do you bother to ask me if you not going to listen to me anyway?

sushi time!!! with syazwani n syazwani

 sy tgh ddk kt class islamic finance n tiba2 wen anta msg, 'tolong! sy lapar'. lps berbalas msg kami plan nk jumpa kt bus stop. dh jln pgi bus stop, wen kata bas rehat. okla, kita jalan kaki. igtkan mkn kt kolej je dgn wani. time jalan kaki, buat mplan nk mkn kt digimall, midvalley, KL central, the curve, n sunway pyramid ????? at last pgi digimall. jalan dekat n selamat. dhla jalan jem mcm apa ntah. msg wani srh gerak skrng jugak!

tempat pertama mestila sushi!!!



sy belum pandai sangat dlm hal ehwal sushi. so, biarkan mereka yg pakar melakukan kerja mengorder. sy ddk goyang kaki n ambik gmba jela....







Air kami!!! benda pertama sampai dlu. wen nk minum pepsi je, sy n wani order smthng yg ada ice-cream ats dia. SEDAP!!!







First batch makanan. 4 piring je? itu starting je...








abg manager yg lyn kmi tu dh ambik pinggan2 kami yg kami susun tinggi mcm bangunan tu. ceh! lain kali nk bersihkan meja minta kebenaran dlu.... so ni jela yg sy sempat tangkp :(((






Lps tu pgi gurdian. lama jugak kt sana. buat apa? x tau... yg tau, sy bli snickers di sna. wow!!!! 


secret recipe!!! rabu hri tu birthday wen, so kami celebrate skrng. masuk kedai kek benda pertama wen ckp kt orng kt sana "hri ni birthday sy, sy nk bli kek" sume tergelak. x thn btl dgn bdk ni. terlalu spontan




muka birthday girl excited tunngu kek















tema kek kami, chocolate! pelbagai jenis chocolate. hehehe












sy suka sangat bila diorng excited dgn kek masing2. oh my god! thanks for them! 


wani bahagia dgn kek dia n wen 'heaven' dgn kek dia




ini belon!!! tgh busy makan tiba2 syazwani tny, belon ke? so lps ni, walaupun nmpk dia mcm lampu, ia sebenarnya adlah BELON!!!
oh oh. sblm kek sampai tdi, ini acara penyerahan hadiah. lipstick merah untuk wen. bli kt gurdian. dia suka pakai lipstick merah so sy blikan dia lps hampir tercuri tester dia. ops!












YEAY!!! lipstick


dia mmg excited!!!

 






satu2nya orng yg berjaya habiskan kek dengan jayanya!!! wani!!!!!!!










lps secret recipe kami pgi buat kacau kt kdai apa ntah nama dia. sampai kene halau! sy n wen tertarik dgn terompah kt sna... time balik tu dgr lagu retro kt teksi, hampir mood out. teringat kt mimpi pagi tdi n someone. tiba2 teringat, sy bli snicker kt guardian. YEAY!!! penyelamat! baru nk mskkan kt mulut wani tny 'zura ni x kenyang2 lgi ke' wani! awk mmg nk kene tendang kluar dri teksi tu!




sila bc entri di bawah ni.......

ex roommates

sy buka photos dlm nset sy n sy jumpa beberapa gamba yg sy sendiri xtau mcm mna n bila masa wujud. mereka berdua ni roommates time first year. sy kenal wen melalui wani. wani bilik dpn n coursemate sy. so slalu jugakla sy singgah bilik diorng time tu. diorng kdng2 buat sy teringat kt x-roommates sy,















plan sem dpn diorng nk sewa rumah yg sama klu x dpt kolej.



















one more thing, mereka bukan LESBIAN!. hahaha




Thursday, January 27, 2011

mimpi...

mlm tdi sy buat keje gila. sy xnk bgtau apa dia. sy xtau knp sy buat mcm tu, secara spontan sy t'pk n trs buat. sy pening n rsa mcm sparuh sedar. trs g tido. sy igtkan sy akn black out trs n xkan mimpi pon. rupanya mimpi gak lps tu. mimpi awal pagi. sy mimpikan someone yg sy tgh rindu. smthng yg x diingini berlaku. mak sy prnh kta mimpi awal pagi jdi kenyataan. lps bgn termenung trs. kdng2 mimpi sy jdi kenyataan. jdi takut plak...

Wednesday, January 26, 2011

Dewan Kuliah Lim Goh Tong

hari ni ada perasmian dewan kuliah kami. asalnya nama dia DK1 je. dh rosak dgn teruk n dh lama sgt. genting foundation tawarkan nk sponsor renovate kesemuanya. budget dia dirahsiakan dripda orng umum tpi 6 angka jugak la... nyk tu. aslnya fakulti kami tolak tawaran dia sbb duit haram. gentingkan famous dgn kasino. at last, genting kta diorng akn gne duit dri perniagaan halal diorng. n nama dia ditukar seperti tajuk entri ni di ats.


mulalah renovate sejak sem lps. akhirnya siap minggu lps. seminggu kami keje nk buat persiapan opening ceremony. mna taknya, yg nk dtng opening ceremony dia sume orng kaya malaysia n sir lord digby jones. x knl dia? pgi google dia! dua hri rehearsal kot. pegi fakulti pagi pukul 8 n balik malam. kelas mmg ponteng habis2 sbb ada surat pengecualian. yes!


sy disuruh pakai make-up sbb nk lyn vip n vvip. muka sy x cantik ke? :-((((, mcm biasa, x dgr ckp orng, pegi dgn muka segala naturalnya. jga meja pendaftaran media. kiri kanan sy ada assistant, hahaha tu yg best tu! tiba2 ada sorng laki cina ni dtng n tny dh brape lama keje kt UM. sy kta sy student. n then ntah knp dia jdi excited trs. bagi salam, memperkenalkan dri, tny psl course sy n sembang2. sorry, xd masa nk lyn. byk keje ni. datang lain kali ye...


at last, yg dtng sume puji cra kami. sumenye smooth sepanjang masa. pihak genting sgt berpuas hati n nk ambik team kami untuk handle satu project diorng n kami akn dibayar. a very big YEAY! nk jdi kaya lps ni (start berangan bli ferrari dh). penat sgt2. msk class law tdi mcm orng nk telan lecturer tu. tgk muka sy dpn pintu je husna gelak terus. adoi, terus tutup muka dgn coat.


n skrng nk trn pgi pesta ang pau. walaupun tgh penat sy blh ambik masa ni utk siapkan sume keje sy or lagi better tido. still sy nk turun gak. x fhm btl dgn sy ni!

Tuesday, January 25, 2011

festival perkawenan

dalam keluarga sy, perkawenan mcm satu festival 3 hari. keje asyik tukar baju, touch up n tangkap gamba je. pengantin tukar baju, kami pu tukar baju. hehehe. lbih2 plak kan... kali ni kakak n adik kawen serentak. lagila meriah!!!!!


Jumaat-pertunangan n malam inai


sy sampai sana lbih kurang pukul 12, hari jumaat sbb ada class ganti! tu pun ponteng lgi 1 class. lps lunch ada photo session private sbb adik beradik tu teringin pakai gown.
lps tea time, sume g tukar baju utk tunang n malam berinai plak.si kakak lps maghrib n si adik lps isyak. penat kot lari sana lari sini. naik turun tangga ntah dh brape ribu kali. by the time habis sume n kami nk mkn dh time supper dh. dh hbs majlis, bdk2 sume tukar baju sbb nk ltk inai gak. sy mls nk lyn sbb mood tgh x btl sikit. sy balik dlu. bdk2 lain balik dlm pukul 2:30 pagi. yg lain x tido.
Si kakak
si adik
sabtu- pagi nikah si kakak


kami diberutahu nikah pukul 10:30 pagi. tgh guling2 ats katil, tiba2 dpt news pihak pengantin laki dh bertolak dri umah. aik! biar btl diorng! awal lgi kot. apa lagi, satu rumah jadi gila n kelam kabut bersedia sume. dh bersedia n pegi umah pengantin, lagi terbeliak tgk tuan rumah. diorng sume x mandi lgi. ada yg bru bgn tido. yg pengantin prmpn lagila, tgh pakai baju tido n main2 lagi. dgr cite pihak pengantin laki dh sampai tapi park kreta kt giant n tunggu kt sana. muka sume orng jdi tegang. blh dgr orng jerit sana n jerit sini. pagi2 dh jerit. malas nk lyn. so sy just tlng sume orng gosok baju.


~sweet~
pengantin ni doctor, gangster sikit. dlm gamba je dia nmpk baik. dia nk trn dri katil pun melompat dgn pakai baju pengantin. cameraman terkejut bsr! kami sume mampu gelak je... suami dia plak lecturer. dia mcm pendiam n pemalu. sampai dia klu berckp pun mcm dgr x dgr je...






sabtu-malam nikah si adik


lps lunch, tukar rumah sbb si adik nikah kt umah lain. ambik masa sediakan bilik, pasang pelamin n kemas umah. ada yg sempat tido ptng lgi! agk2 nk tea time tu, sume mula pgi tukar baju. n mulalah sume beratur tunggu giliran n tandas sume penuh. pihak pengantin laki blh dikatakan sampai on time. at least, xdla serabut mcm pagi tadi, semangat sgt nk kawen. lps hbs majlis, sempat plak diorng nk adakan meeting utk sanding esk kan. hello, kt kolej pun meeting, takkan time p'kawenan mcm ni pun nk meeting. xd sapepun lyn. sume bersuka ria. at last, msk tido dh lmbt sgt. mata sume orng dh jdi mcm mata panda.

Add caption

pengantin prmpn ni akauntan n laki ni sy x tau dia keje apa. sy pun kliru sbb byk sgt teori psl keje dia. papepun, keje dia smthng berkaitan dgn syarikat telekomunikasi. mereka berdua jenis jovial. blh bergurau n berperang.









ahad- persandingan


kemuncak! sblm tido sy diberitau kami sume kene ada kt dwn pukul 8 pagi utk rehearsal. but, pukul 7:30 pagi, sy stll ats katil, pujuk bdk2 lain smbng tido. at last, sampai dwn pukul 10. memandangkan yg lain tgh sibuk, sy smbng tido d dwn, x sangka sy akn smbng tido. time majlis dh nk bermula, sy disuruh jdi chocolate girl plak. edarkan chocolate kt sume. apa lgi, cri bdk2 keci yg b'smgt sikit n srh diorng edarkan. sy tlng supply chocolate je. sgt ramai n sgt penat. sampaikan girlfriend sendiri pun x sempat nk lyn. hai hai bye bye je. habis dwn dh nk maghrib dh, balik umah, sy n 2 lgi bdk yg dh x tahan dgn baju tu balik n tukar baju. pas2 mulalah acara nangis menangis sbb pihak prmpn hntr ank ke umah mertua. sy xtau knp sy lnsng xd perasaan walaupun tgk hampir semua yg berdiri dgn sy menangis. siap peluk2 lgi. x faham sy! time kakak sy kawen, xdla plak ada yg nk buat drama mcm ni. mgkn sbb fmly sy ni practical skit. xp, sy buat keje supply tissue... 


Inilah geng sy! my monkeys with the girls...

Thursday, January 20, 2011

tension!

mood: telan orng!!!

sy mmg sgt bengang. dri mlm tdi pukul 1 sampai saat ni! bengang sampai xleh tido. diorng patut bersyukur sy bkn jns yg marah orng. n nasib baik sorng tu kwn sy, klu x, mmg habisla dua2 tu. klu sy dgr lgi ayt tu dri mulut dia, jgn menyesal klu sy dh mula gunakan balik ayt tu kt korng. jgn igt sy takkan buat, kan sy jns yg x kesiankan orng...


sy bkn nk kata sy hebat, tapi klu sy buat benda yg sama dia buat, mmg dh terlalu byk kerja yg xkan jalan. klu rsa x blh nk bertolak-ansur, tolonglah jgn msk mna2 projek, susahkan sume orng n mess up with everything! develop attitude n bersikap profesional. klu dh jawatan tinggi, x semestinya x blh buat kerja ajk bawahan. mereka sume patut blajar dri sikap pengarah FESENI sy, they r the best!


sy dh mula buat diorng menyesal, n memandangkan seorng lelaki yg ckp 'please' kt sy, ok, sy akn tolong jugak habiskan sume benda. tapi lps ni, jgn harap sy akn tolong pape. this is the last! jgn buang masa merayu kt saya. (husna kata sy keras hati)

sony ericsson vivaz

Ini adalah gamba abg kesayangan sy dgn gaya dia yg agak selekeh. sbnrnya dia penat sbb bru habis kerja n terus rush g kedai nset n dtng jumpa adik tersayangnya(sy!) hehehe. btw, benda yg dia tgh pegang n tunggu masa nk kene flush dlm sinki oleh sy tu adalah i-phone bru dia. untuk maklumat lanjut, sila hubungi sy! :)))


ceritanya, selasa hri tu, abg sy tiba2 call n tny psl nset dia yg rosak tu. pas2 dia srh sy g check sony ericsson vivaz kt internet. sy pun trs pinjam nset husna n online walaupun tgh ddk kt dlm lecture. 


dlm ptng2 tu sy call dia blk n kata nset tu cantik. n dia kata dia akn blikan sy nset tu. wah! berbunga2 hati sy. hahaha rsa mcm nk lompat2 je kt tgh2 dataran zaba tu. sy x minta nk nset bru kt spe pun. n sy mmg jns yg tak meminta. igtkan nk minta nset lama abg sy yg E66 dia je. yela, orng dh ada i-phone, nokia sume mna dia nk lyn kan. tapi x sangka plak dia akn blikan nset bru trs. yeay! mlm2 tu gak dia dtng kolej sy. pas2 tny dh mkn blm, mestila blm, then dia bw sy pgi ali maju damansara. dinner sambil mengutuk orng. time dinner tu t'pk nk tny spe finance utk bli nset, mna tau ayah yg bank in srh blikan ke apa ke. dia pandang dgn muka plik skjp, pas2 senyum n kata, "sy kot..." hahaha! hadiah pertama dri duit gaji dia!


Gamba versi 'comel' dia :)

ramai yg x percaya abg sy yg blikan nset, yela, klu jumpa kt luar, buat2 x kenal je, senyum pun x. kadang2 time tgh ddk sama, masing2 buat muka nk saling berperang. pas2 tiba2 abg sy blikan nset. sume plik. sy tergelak je dgr komen orng. hbs tu, nk buat apa? dh nk 20 thn sy tgk dia. takkan nk still terlompat2 n senyum klu jumpa dia kt luar. kami blh ddk berjam2 kt 1 tempat tanpa berckp sepatah pun n tanpa rsa uneasy. msng2 buat keje n lyn perasaan msng2. 

p/s wen, jgn renung gamba tu lama2!

Tuesday, January 18, 2011

thank you husna...!

ini dia HUSNA AL-MIZI yg prasan AYU!!! :-)
mlm tdi, lps marah husna lama2 dlm hati n membelasah dia teruk2 dlm imaginasi, akhirnya, sy mkn ubat sebiji,('magic' husna). antara byk2 penyakit, sy mkn sebiji je. itu pun dh cukup baik. nasib baik saiz dia lgi kecik dri lubang 'paper puncher'. terima kasih husna ats 'magic' awk tu...

last sy igt sy mkn ubat n baring ats katil n roommate sy sorng kta 'kesian zura', pas2, rsanya, sy pengsan terus ats katil. sedar2, husna call pukul 6 pagi. bdk ni, stahu sy bkn jns yg bgn awl. tapi dia berjaya gak call sy pagi2 utk kejutkan. yela, nset sy rosak, mna blh set alarm, kenela ada orng kejutkan sy. terima kasih husna... :)))

dh bgn tu, mcm biasa, trs ddk kt study table. rsa mcm otak sy kosong sgt2. tido tdi mcm terlalu tenang. tapi sy prasan sy mengelamun time tido. rsanya first time mengelamun time tido. tpi skjp je... rsa mcm... WAH! sblm tido tu bkn main tension, angin x baik, plus penat balik class sampai bilik pukul 10 mlm! kesihatan yg smkn tenat n muka mcm nk kene blasah. bgn tu mcm mlm tdi tu x wujud, rsa relax sgt2. terima kasih husna ats 'magic' awk.....


pagi tdi, time tgh termenung sorng, teringat kt someone. sy rindu dia... :-(. n sy xtau nk buat apa klu dh rindu. bkn blh jumpa pun. igtkan nk msg, ego menghalang plak. lgipun nset rosak, xleh nk msg pun(alasan). sy ddk merindu sorng2 jela.  betapa keciknya tulisan ini, begitu bsrla ego sy. ssh klu dh demam ni, pk mcm2 plak...

Monday, January 17, 2011

bad day...

yup, what a bad day. bgn pagi, dpt call dri company n serabut. pegi class, blh plak tertinggal nota kan. antara kelas sy berjam2 hri ni, sejam je sy free, sejam tu plak rush blk bilik ambik nota. dhla x sihat. oh ye, penyakit sy smkn bertambah! ddk dlm aircond berjam2, sakit kepala yg teramat(still sempat update blog kan) husna bebel sy x mkn seharian. pas2, sy mkn nasi goreng USA n skrg rsa mcm nk muntah, tpi x muntah, seksanya, blh plak time2 mcm ni nset yg sy tgh guna ni rosak. screen dia hitam je. yg ni sbnrnya nset abg sy, nset sy yg asal yg rosak tu blm repair lgi. mcm mna sy nk bgn pagi esk? sy xd alarm. dhla esk class pagi sume appionment sy, sy save kat calender hp. husna bagi sy 'magic'. harap berkesan. mak dh call byk kali srh balik. abg sy dh nekad nk dtng ambik sy esk...

nasib baik sy bkn jns yg menangis kan, klu x penat kwn2 sy nk pujuk sy spanjang hri. hahaha

sy dh x larat sgt, nk tido dh, good night :)))

Sunday, January 16, 2011

bad habit

sy dh mulakan balik bad habit sy sem lps. stiap kali sy x cukup tido, sy akn minum terlalu byk coffee supaya sy x ngantuk kt class n sepanjang hri... n at last, sy akn menghadapi mcm2 side effect. seperti xleh tido mlm dh... sy kene cri alternatif lain plak. vampire mcm kt crite twilight. kt cite tu, vampire kan x tido mlm. pastu blh plak kumpul ijazah byk2 kan.

ada orng call sy ptng2 n time tgh cite2 tu, citela skali sy x sihat. dia tny knp? selain selsema sjk smlm n batuk sejak pagi, sy ckpla simptom2 sampingan. punyala panang sy cite, lps dgr pas2 dia gelak n kata "siti, lain kali orng tny, ckp demam je, xyah cite panjang" oh.....

so, wen emmalin richardson, now i'm officially demam, n sy rsa sy start demam lps lyn kenakalan awk ptng tdi yg pakai benda mcm topi tu kt kepala pas2 pegi kacau sume orng keliling kedai buku sambil melaung 'nobby'. ntah brape ramai yg pandang dgn muka pelik n gelak sampai sy terpaksa ckp, "sy x knl dia, dia bkn kwn sy" kt satu geng kt sorng2 sana... nsb baik wani ada. krng sikit malu. awk suka buat keje gila2 mcm tu kan. sampai skrng sy tergelak klu pk benda tu. memandangkan internet slow sgt2, sy xleh nk upload gamba awk pakai benda mcm topi tu...so, sila upload di blog awk :)))

memandangkan sy dh tuduh awk penyebab demam sy, silalah dtng melawat sy di bilik n bw buah tangan byk2. ubat2an adalah barang2 terlarang dlm bilik sy, harap maklum :)))

pesta ponggal (penutup)

bru balik pesta ponggal. x sempat tgk sampai hbs. :((( n hri ni xleh nk buat keje gila2 mcm smlm sbb ada master n penyelia. ddk diam2 mcm orng yg sgt pendiam n baik. seharian tak makan, skali nmpk indian food, mkn mcm orng yg x mkn berminggu2, dgn pinggan kwn skali habis licin. lps balik bilik bru dgr orng bersorak n buat bising mcm gila. rsa mcm nk trn dwn balik. tapi, adoi, nk turun naik 4 aras, cancel trs... sumbat telinga dgn headphone n dengar lagu maher zain mcm nk pekak.

i think i fall in love with maher zain again n again...
 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

mak call, ntah sape bgtau mak yg sy x sihat. mulalah nk risau. srh balikla trs... bgi mak, orng degil mcm sy ni kene ada orng jga. time matrix dlu mak x risau sgt, sbb mak tau diorng blh buat sy telan ubat. skrng dh lain, panadol pun xd, sy ni terlebih baik, klu dgr orng lain x sihat, terus hulur sume ubat dlm simpanan sy sampai hbs. hehehe


skrng ni, msk blog keje delete komen orng tu je. ntah bila dia nk kene block. sy dh penat lyn benda yg sama. nsb baik sy bkn dlm keadaan "marah sume benda yg hidup" mcm kali lps. hahaha, still blh tergelak mengenangkan sume mangsa2 sy. bertalu2 msg sorry msk nset sy dri sume orng. padahal sy rsa sy yg b'salah pgi marah sume orng. tula, nk sgt tgk sy marah orng, skali dh kene, sume skali menyesal beramai2. tu blm maksimum lgi, masih dlm control n sabar.

Saturday, January 15, 2011

Huggable

Salah satu soalan dlm formspring yg sy blm jawab. something related to this huggable thing. tapi sy xnk jawab soalan tu skrng sbb sy tau sape yg tny n klu sy jwb, sy akn msk perangkap orng tu.

oh ye, sy nk m'p'kenalkankan benda2 yg sy suka peluk! yup... hehehe mmg rsa plik buat post ni tpi sy tgh xd ilham sbb bru siapkan karangan biz research 2 page.kehabisan idea.

she is bubble, botol air sy yg bsr gedabak, 3 liter. comel orngnya. hahaha sy x prnh prasan sy suka peluk dia sampai roommate sy tegur. critanya, ada satu hri tu, time dh hbs mkn ramai tu, bdk2 ni tny, "baby zura penuh lgi x", huh? agk plik soalan tu, sy pun pending skjp. pas2 bru prasan diorng maksudkan air botol. diorng panggil benda tu baby sy sbb diorng kta sy pluk botol tu lps mkn. bru sy prasan habit sy tu. slalunya, klu mkn ramai2, kami sume mkn kt bwh, carpet, ddk bersila sume n sy ltk bubble sy tu tepi katil. bubble sy sentiasa penuh n dia berat. so sy just akn minum air lps hbs mkn sume n lps minum, sy takkan ltk dia kt tempat asal dia, sy akn peluk dia sepanjang masa kami bersembang hbs kutuk semua makhluk kt hostel kami. yela, time tgh kutuk kan dahaga kan sbb byk berckp, kan senang klu bubble tu dh sememangnya kt tgn, xyah ssh2 angkut dia balik dari tepi katil tu.



ini dia, bantal pink sy! Bukan bantal busuk ye! Dia wangi sentiasa... Setia di ats katil sy stiap masa. Asalnya, sy guna dia utk blaja je, sbb sy suka blaja ats katil, so sy akn letak buku or kertas sy ats riba, ats bantal tu. ntah bila sy blaja peluk benda time tido. Kdng2, klu sejuk sgt tu, selimut je x cukup, so sy akn peluk bantal tu. Kdng2 bgn pagi tu jumpa dia ats lantai. Kesian dia...  bkn sy xd teddy bear, ada seekor kt tepi katil, dpt utk birthday sy thun lps, kwn lama bgi. hehehe, ntah knp x prnh terasa nk pluk dia plak.







and the last but not least, MY BABY CAYANG!!!! ank buah sy! love her soo much. boleh dipeluk dia 24/7. x byk nangis, x byk meragam, very lovely little angel. so soo sooo soooo huggable. adoi, sy rindukan dia sgt2. boleh demam rindu. last time jumpa dia thn lps. kalau jumpa dia, kene bersaing dgn ramai bru boleh dapat sbb satu2nya cucu utk fmly sy n fmly sebelah atta dia.. dia satu2nya alasan yg boleh buat sy pack barang2 sy n balik rumah tanpa pk n considerkan pape yg lain. klu dpt dia, nset, laptop,  internet, tv sume dh x lyn dh...
sabar seminggu je lgi, nanti tu blh peluk dia puas2




sy blm mkn lgi :((( jom g cafe korng.....

pertandingan kolum (pesta pongal)

baik sy karang time tgh mood excited ni.


asalnya sy turun pukul 9:30, igtkan ada meeting. lps turun bru tau rupa2nya nk buka booth utk salah satu projek sy. kwn2 sy ni adala yg msk pertandingan kolum. pertandingan mula pukul 10. lbh krng pukul 10:30, agk2 dh krng orng kt foyer tu, apa lgi, msk dwn la. menyemak kt sana. dh penat kacau tu ddk ats pentas. berlagak mcm AJK pesta pongal plak. time tgh ddk tu adalah sorng junior ni buat announcement, tinggal 10 minit lgi, pas tu dia ltk speaker n ddk sblh sy. dh agk2 tinggal 5 minit lgi, dia n kwn dia lgi sorng tu argue spe nk smbng buat announcement.


sy ni klu dh mood excited ni, gila2 sikit. diorng tgh busy argue, tiba2 sy hulur tangan n kata, sy nk buat announcement. diorng pandang dgn muka sgt pelik. sorng tu kata "oh tuhanku dia ckp tamil la!"(translate dri bahasa tamil) sy gelak je n kata, speaker pls, dia mcm orng kene pukau trs bgi speaker. hahaha, dh dpt speaker apa lgi, dgn segala excited nya mulalah buat mcm2 announcement.


kwn2 sy yg tgh busy buat finishing touch sume pandang dgn pelik. gelak2 lgi. adaplak yg tegur "zura, suara awk x best!" adoi, sedihnya.. xp, sy x kisah, smbng buat bising.


balik bilik, bru tau kesan dia. dh la sememangnya tgh sakit tekak, suara bertambah 'merdu', nk berckp pun terbatuk byk kali. ni plak gatal nk buat bising dgn pegang speaker lgi pulak tu,n kesannya  kahak sy berdarah terus, maksudnya tekak sy pun berdarahla kan. hbsla esk, dh x blh nk berkata2 lgi dh kot... ala... esk ada lagi sambungan pertandingan pesta pongal, x blhla nk sumbng suara lgi.


kalaula hp sy tu elok, dh lama sy tangkap gamba n upload kt post ni.. ssh gak hidup xd camera ni.

Friday, January 14, 2011

x sihat.

smlm bgn tido dh rsa sakit tekak dh. still sy survive sepanjang hri dgn byk berckp, byk merepek n byk gelak mcm biasa. hri ni, bgn pagi tadi, pakej dgn sakit tekak yg smkn bertambah, sakit kepala n selsema. x blh nk byk berkata2. sy ramal esk sy demam. of course la sy tak mkn ubat. kan sy x suka ubat. so mcm mna nk sembuh? dgn kasih sayang. betullah! mengikut kajian spe ntah, klu diberi kasih sayang, sume penyakit boleh sembuh.

skrng, klu makan, keje muntah je. sy pk, YES!!!skrng sy blh mkn pape n seberape byk, xyah pening pk psl nk diet, mcm mna pun, lps makan, sy akn muntah gak...

My matrix roommates. i miss u all like crazy. Thanks for everything...
sy teringat zaman matrix sy. skali tu sy demam je, sy dijaga mcm orng msk ICU oleh roommates sy sume n kami sume akn saling bergado sbb sy x mkn ubat. lbh2 lgi, slh sorng roommate sy tu tau mcm mna nk buat sy mengalah sbb sy x suka dimarah or dipaksa, n at last, sy akn mkn ubat sbb xd pilihan lain. klu sy x mkn, ada jugak yg akn mogok tak nk mkn gak. lagi skali, sy akn mengalah n mkn pape.

skrng dh bsr, bdn sendiri pandai2 la jga sendiri! takkan nk demand roommates mcm tu gak... sampai hri ni, sy blh bgtau spe2 pun, my matrix roommates are the best. all 4 of them! x mgkn sy akn jumpa geng mcm diorng lps ni.

roommates sy skrng? sy akn cite psl diorng dlm next post sy...

Thursday, January 13, 2011

uitm again

sy mengaku sy x blh concentrate klu pgi uitm. time sy pgi roadshow, kami hanya dptkan beberapa team. tapi sy bgtau dgn terbuka kt sume ajk2 n team sy yg klu diorng pg lgi skali, confirm blh capai target kita. n hri ni, junior sy n beberapa orng lain pegi uitm lps tny kt sy. n yes, diorng dh berjaya lps target kami. we r far beyond our sponsors expectation. i am sooo messing up with everything.

mlm tdi kluar bilik dgn niat nk g digital mall, naik bas nk pgi mid valley n end up kt Kl central. ini sume gara2 wen yg sgt random. by the time balik bilik, dh rsa mcm... adooooooooi...

ptng tdi, lecture hbs stgh jam awal n sy rsa lapar sgt sbb sy lnsng x mkn. so sy pegi cafe n terserempak dgn sorng lgi course mate sy, si N. sy tgk dia tgh bli kuih. sy bli roti je n pegi tunggu dpn bilik tutor. kt dpn bilik tutor tu, kwn2 si N dh sememangnya tunggu kt sana. n terdengar si F tny, "eh, si N mna?" sume jwb xtau. sy xnk ckp sy sy nmpk dia kt cafe. so sy ddk diam2 mkn roti sy tu. kejap tu si N muncul dgn plastik. si F kata "eh, Si N pgi cafe la" cpt2 si N hulurkan plastik dia kt si F n kata, "i bli utk you, you kata lapar kan tadi"

sy tergamam. klu sy ada kwn mcm dia, sy akn appreciate dia gila2. sy rsa cemburu sgt2 time tu. ok, mmg plik dgr perkataan cemburu dri sy tp mmg, sy seriously cemburu. dia jga si F sampai mcm tu. time tu sy rsa sakit hati. sy xnk bgtau knp. yg lps biarla lps. sy t'pk kalau2 si F tu appreciate n jga si N tu. sy x rapat dgn diorng so sy xtau apa2 yg berlaku. all i can say is, she is one in a million. treasure her....

Wednesday, January 12, 2011

busy night...

mlm tdi ada first meeting utk project senam seni. laporan yg sy sediakan sy buat psl poster je. tiba2, kt belanjawan ada flyers n makanan n apa ntah lagi. nk betulkan mmglah dh x sempat dh. igtkan kantoi habis habisan dgn penyelia. kami yg ddk dlm meeting tu saling bermsg n saling menuduh. last2, blh penyelia x prasan benda tu. nasib baik. n lps turn sy buat pembentangan bru master msk. master lambat! wah! rsa relief sgt. nasib baik. selamat utk satu mlm

time tgh meeting tula sume tgh serabut dgn tempahan meja untuk dinner kolej. kalau sorng je yg msg xp lgi. ni lbih dri 3 orng skali. dgn yg call lagi, serabut dibuatnya... ddk kt meeting tu buat muka orng sesat.

mlm tu gak ada preview utk teater. sy dh sememangnya ada kat dwn sbb tgh first meeting, mestila sy tgk. klu xd meeting pun mesti sy trn pgi tgk preview diorg. dlm team teater tu ada kwn2 sy, ada junior sy, bdk bilik dpn sy(walaupun kami just kenal muka je). best! diorng x guna mic. so kene jerit2 ats pentas tu. rsa mcm srnk je jerit2 mcm tu. release tension. time I-week dlu, kt dataran za'ba xd microfon. so sy guna suara sy yg tinggi tu utk buat announcement. mmg best. mcm lps sume geram n marah kt c2 je. thn lps team teater dh menang dh. harap tahun ni juara.

lps habis preview, tgk2 dh pukul 11. turun bwh n jumpa orng sana, jumpa orng sini. pening sana, pening sini. sempat plak ada yg kenekan sy jdikan mangsa kan. penat. balik2, internet slow. adoi! terpaksa tido awal n letak alarm pukul 2 pagi, gara2 nk siapkan keje mlm tu gak! last2 time tido dh nk pukul 5 dh. bgn pagi awl sbb igtkan pukul 11 ada tutor. bru sy tau sbnrnya tutor mula pukul 4. wah! so ddk dpn laptop n siapkan sume keje yg tertanguh. yeah!

Tuesday, January 11, 2011

knp dgn zuhra hri ni?

sy pun x tau...

pagi tdi kami pegi uitm buat roadshow MBC kt sana. sbnrnya dh lama dh sy tau sy akn pegi. lgipun, sy yg pilih nk pegi uitm. dlm hati dgn harapan nk jumpa kwn matrix sy kt sana. tapi ntah knp sy lngsng x bgtau dia. stiap kali terpk nk msg n bgtau dia, sy akn jdi blur... mgkn takut akn dpt jwpn negatif kot.
pagi tadi lps dh sampai kt sana tu, fac pentadbiran kot nama dia, bangunan dia mcm bergabung dgn fac law. time sume tgh try attract student sy ayik tpk je, sampai bdk yg ikut tu byk kali tny 'zura knp?' sy jwb 'biasa je :)' hnst dh pegang, msg dh taip, cuma x hntr2. sy pun x fhm knp sy x anta. sampai sorng tu kata, kjp lagi dh blh balik dh. pas2 bru tekan send n then adoi!!! kt sana xd line. terpaksa kluar cri line n hntr msg. pas tu hnst ckp, "battery low!"... haish! pas2 kene msk lobby dhla xd line kt sana. kjp2 kluar cri line tgk klu dia ada reply, tapi mcm biasa, x, so sy assume dia xd kdt mcm biasa dia ckp kt sy.
dh nk dkt hbs tu, sy nmpk kwn dia 2 orng jalan dpn kami. berdebar trs nmpk diorng. sorng tu spatutnya kenal sy tapi ntahla dia buat2 x kenal sbb dia x suka sy or mmg dia btl2 xleh cam sy. lalu skali sy terus pandang tempat lain. n kali kedua diorng lalu sy berdiri hadap dpn tapi tunduk sikit. pas2 cari kiri kanan klu2 t'nmpk kwn sy yg sy msg tu tapi mcm xd harapan je sbb kami dh nk kluar dh pun. kt keta bru dpt msg dia, n sy xtau nk reply apa dh.

balik fac, jdi sengal trs. ntah rsa mcm sparuh sedar. xtau nk rsa kecewa ke, sdih ke, apa ke. dh dpt chance nk jumpa dia mess up mcm ni plak dh. klu x jumpa mira n atirah sy dh ponteng sume class dh. yg ddk sembang dgn sy sume mesti tergelak. ada yg kata sy ni mcm kartoon dh! n project director, adilla dtng join lunch tdi. tgh sembang2, sy xtau sy ckp apa kt dia, tiba2 dia bgn n terjerit2 announce psl projek kami kt cafe. time tu bru sy tersedar dan kembali ke bumi yg nyata sbb terlalu terkejut dgn tindakan dia tu. satu cafe pandang kami. sy sempat ttp muka dgn file sy...!!! tq adilla, klu awk tak buat sy terperanjat x mgkn sy jdi normal balik utk hri ni. hehehe


dh sakit otak, sume orng yg sy msg mesti plik. sy just taip msg tanpa berfikir. yg 2 or 3 orng msg skali gus tu xtaula sy merepek apa kt msg sy tu. apepun, jumpa sy mlm nanti. mayb sy patutu mkn n tido dlu...

terlepas!!!!

sy terlepas peluang sy buat internship kt microsoft cawangan singapore!!! adoi, rsa mcm nk hantuk kepala kt dinding je. mcm mna sy blh cuai! ni mesti sbb x tido seharian mlm sabtu tu pas2 ddk merenung jalan lama2 cari hantu KL. sempat post benda2 merepek kt blog lagi plak tu. kalaula sy ambik masa beberapa jam tu ddk pkkan benda2 mcm ni instead of layan perasaan.

wen kata "zura, awk xleh buat super saver" yup, sy pun prasan. stiap kali buat super saver, mesti gado dgn sape2. mcm hri tu, 2 jam kot kene marah dgn G. sy pun setia mendengar dia bebel.

ok, hri ni, lecture islamic finance sgt mengantuk. bdk yg ddk kt sblh tu tarik tangan sy n urut. tangan dia panas. sy teringat kt someone time matrix yg ddk sblh sy time sem 2. dia slalu ngantuk n sy urut dia. klu sy kesejukan dia pegang tangan sy sbb tangan dia jns tangan panas(mamalia bak kata dia).tapi time lecture tadi tu sy x sejuk. Dia urut plak mcm sedap je, apa lagi, bertambah mengantuk la...

sy rsa mcm nk gelak sampai tergolek2. ade orng tu, ntah mcm mna dia blh kene tipu dgn sy secara sgt efektif dan efisyen sampai seharian (hri ahad), dia ddk dpn laptop n bc kesemua 139 post sy semata2 nk cri maklumat. sy rsa lps beberapa jam bc kesemua post sy tu, bru dia sedar dia kene tipu. kan sy dh kata, sy ni pandai menipu. klu dh rsa mcm nk tipu tu, mesti akn ada mangsa yg hebat2 mcm dia... xp, trska m'bc blog. sy akn postkan mklmt yg awk cri tu dlm setahun lagi.

Monday, January 10, 2011

dh msk second week. harap lps ni xd penukaran jadual sume. ntah nk brape ribu kali edit jadual tu. pas2 nk bgi kt bdk2 projek sume lagi. tinggi jugak ye demand utk jadual sy. hehehe

mlm tdi ada orng anta msg kata nk grooming sy. seriously sy xtau maksud perkataan tu. setahu sy groom tu pengantin lelaki. lps balik bilik tu tny roommate sy, diorng sampai buka dictionary sume. satu tu kta nk mengasah skills orng sebagai preparation menghadapi career. err... tak, sy tgh blaja. n lgi satu maksudnya orng yg memberus menjaga kuda............. !@#$+%^&*+ terus sume gelak kuat2. eh, ada double meaning la. malu terus. bukan2, x mgkn dia maksudkan benda tu. ok, keadaan dh smkn teruk better tny orng tu je...

last2 maksud dia, tukar penampilan. dia nk tukar penampilan sy rupanya. hahahaha ok... good luck.

bangun time subuh tdi baru t'pk nk check jadual sy n bru sy sedar, hari isnin, sy mula class pukul 2. YIPPIE!!! trs g basuh baju n plan nk smbng tido lama2. tapi ada2 je orng yg cemburu tgk sy tido kan. msing2 sibuk nk msg. memandangkan sy nk bertindak kejam dan save kdt, sy x reply sapepun... bc n smbng tido....

lps balik mandi tadi tgh ddk membelai rambut sy yg sgt sy syg. dh smkn panjang. pas2 sy ambik gunting n potong!!!! n skrng sy rsa mcm orng hilang akal...

Sunday, January 9, 2011

argue

rsa mcm ada post yg hilang? sy rsa sy dh terlalu emotional sampai merepek. better sy delete sblm G bc n bebel kt sy.

masa tea time, kala n saibu gado. hampir sejam diorng gado. n diorng gado sbb bncng psl future sy. both of them wants the best for me. saibu kata dia akn slmtkan sy n slalu jga sy drpd orng2 yg b'fikiran kuno. kala kata dia akn pastikan i get what i deserve. bila difikir balik, mereka gado ats point yg sama, my future. cuma pendapat yg berbeza. sampai satu tahap tu, sy rsa bertuah sy dpt fmly yg mcm ni. sy tak perlu risau psl that particular topic yg diorng argue sbb sy tau diorng takkan biarkan sy mcm tu je.

mgkn sbb ni sy x prnh tpk nk cri bf or nk couple. sy dpt sume yg sy perlukan dari fmly sy samaada dri fmly bangsar or fmly wangsa maju n sy x rsa kasih sayang dri seorng laki yg x halal bagi sy blh mengubah pape dlm hidup sy. n sy x rasa sy blh cri anyone yg blh defeat that someone yg mreka nk utk sy. so sy just serahkan segalanya kpd mereka.

sy x prnh tulis pape or komen pape berkaitan hal ni sblm ni. sbb sy rsa sy xd keperluan. n skrng, memandangkan msng2 dh mula ckp psl benda yg sama, sy terpaksa buka mulut. xd pape yg akn berlaku tanpa persetujuan sy n sy tau xd sape2 yg akn paksa sy. n still, sy xkan berdegil or ber'ego dlm hal ni. n yg plng penting, slagi siblings sy n abng2 sy x ckp ok, slagi tula sy takkan ambik pape secara serious. i love all of them that i don't dare to lose them in any way.

Saturday, January 8, 2011

bangsar...

Balik bangsar lps sekian lama. minggu ni shireen x blk. tinggal sy n abng dia, saibu je... slalunya spanjang hri tgk 2 beradik ni n ibubapa dia slng bergado ats benda yg sblm ni kita sume x prnh t'pk benda2 mcm tu pun blh dibuat gado. srnk... bgn pagi lmbt. igtkan saibu dh pgi keje. tgk2 terpacak dpn tv n wish good morning. pagi2 ajk tgk cite hantu thai. lyn jela.... tgh tgk tv tu, kala ajk mkn pagi. sementara sy mkn tu, dua beranak ni buat kek carrot n pisang. buat kek pun blh gado. gelak jela tgk diorng ni.... kala sy suka masak. tapi dia kta, klu dia msk, mcm xd orng nk mkn. memandangkan sy dh blk minggu ni, mcm2 la dia msk. pagi2 dh dpt kek, mlm nanti mee kari. lama tak mkn. x sabar tunggu mlm... bersabar ye shireen yg tgh kem kt KKB tu.

mlm tdi have a serious talk dgn cinnata n kala. memandangkan saibu dh kluar, tinggal kami bertiga jela kt umah. cinnata ckp dia bgtau sy sesetengah benda yg dia takkan bgtau ank2 dia sendiri. ada beberapa benda yg m'buatkan sy tpk panjang sblm tido... cinnata slalu besembang dgn sy sesetengah perkara yg ayah sy tak ckp dgn sy. mayb sbb tu sy brani bgtau cinnata sy sesetengah perkara yg sy x bgtau ayah sy. ayah sy n cinnata sy x byk beza. may b yg bezakan diorng social background mreka...

dh blk pun x tenang. ada2 je phone call n msg yg igtkan sy kt projek2 sy ni. btw, lps consider byk benda, sy dh buat kptsn nk buat tindakan kejam. sy dh xnk call n reply msg2 yg bkn emergency. sy kene mulakan balik misi kedekut kdt sy utk sem ni, smbngan sem lps... mna tak. cubalah byngkan. utk FESENI, ada dlm 11 team tambah dgn pengarah n ajk2 lain. 5 ajk utk PRIMASH, 4 utk MBC n beberapa utk biz night. ni blm lgi kira projek yg blm start lgi. sy rsa sy blh pokai dgn top up je. dlu, top up 10 blh tahan seminggu, skrng, 2 hari je... :( jgn rindu2
 tau... klu rindu sgt, meh cni...
pagi2 dh kene attend meeting. x suka betul. still, sy attend meeting tu. sy target 1 jam je meeting tu tapi sampai pukul 11 lbih. department sy yg plng awal mula keje n plng cpt tgh buat keje so, sy rsa xd sapepun yg layak kutuk department n ajk juniors sy! tau pu sy garang!!!

bdk2 ajk g dtc. ada pc fair, book fair n perkara yg sama waktu dgnnya... blk bilik, rush tukar baju n trs kluar g mid. first time makan kenny rogers.. kwn yg nk, blh laa.. mgkn x biasa dgn rasa dia lgi.. n then jln2 kjp. agk terkejut bila orng yg kluar dgn sy msk mph, ambik buku, ddk kt satu sudut n mula bc buku tu. sy ni plak rsanya dh sampai ke tahap dh serik bc buku. so sy just ronda2 keliling mph sampai terjumpa buku alexander the great vs zulkarnain. sy pun mula ddk kt satu sudut n bc sampai x sdr diri.

kluar dri mph trs balik sbb msng2 xd brng nk bli. nk jln2 pun, mcm xd tempat je.. memandangkan sy nk blk hri ni, xdla nk pegi bakery fav sy tu. dia ni jns yg enjoy, sy rsa, mgkn dia rsa boring kluar dgn sy tdi... balik bilik, packing barang n trs kluar balik bangsar. time sampai bangsar dh rsa penat n xd semangat dh. nasib baik msk rumah je trs dpt coffee, so dgn bertenaganya sy mula tgk tv. :))) i miss u very much astro!

ade orng tny soalan plik kt sy. jwpn sy, sy mmg mcm tu. klu sy dh anggap someone tu sebagai kawan sy, sy mmg akn caring psl dia. so, jgnla salah anggap. bkn dln hal berkawan je, dlm projek pun, sy slalu back-up ajk2 n junior2 sy sampai xd orng dh brani komen psl diorng. klu rsa mcm x puas hati, maksudnya sy blm anggap awk sebagai kawan sy :-)

Friday, January 7, 2011

being loved

hri ni, igtkan nk g fac jln kaki je. trn2 je, bas sampai. wow! perkara yg x prnh berlaku. baiknya pak cik bas tu. apa lagi, takkan lps nmpk bas nk jln kaki gak, mestil naik bas kan...

sampai je dlm lecture hall, nmpk wani dh terpacak kt krusi tu. trs ddk sblh dia, x lama lp tu husna n hanis join.

sy dpt surat cinta! hahahahaha husna tolong jdi posmen. memandangkan sy tgh guna hp zaman batu, tula gamba yg plng berkualiti blh sy tangkap... sampai ke status fb plak tu. sy x balas. lps balik bilik ptng tdi, husna chat kt fb n kata orng tu srh balas surat dia. mcm dh kembali ke zaman sklh rendah rasanya..


amoy, sy xnk kluarkan statement yg merbahaya. hahaha






tgh busy blaja tiba2 dpt msg. tgk2, msg i miss you dri hotlink. hahaha. nk tergelak je rsanya... hotlink pun dh rindu kt saya... flow hri ni smooth sgt. lngsng xd rushing or pening kpala dgn dengan pertukaran masa tutorial sume. 

seluar pendek


mmg dh jdi trend kan, laki ke prmpn ke, sume pakai sluar mcm ni. bersepah merata2. bak kata diorng, selese... seriously, sy lnsng x ske benda ni. 


kalau nk pakai benda ni stakat bdk kolej nk trn g cafe ke, nk kluar pgi kedai jap ke, takpun nk jumpa kwn kjp ke, blh trima lagi. ni tak. sume tempat nk pakai. pegi kelas, kluar lepak, dating, rounding2 kt mna2 tempat awam, pgi konsert, pegi meeting, sume tempat nk pakai. rsa x sesuai langsung!





jgn pelik, personally sy xd masalah dgn benda ni, ntah

knp sy x prnh nk suka benda ni. abng2 sy sume pakai je benda ni cuma mereka takkan pakai bila nk klua dgn sy. mungkin x tahan kene kutuk dgn sy hehehe

benda pertama yg sy akn tpk tgk orng pakai benda ni ialah Mr.Bean. igt x episod dia nk g dentist tapi terlambat bangun so dia gosok gigi n bersedia kt kereta. so, spe2 yg xnak kene kutuk dgn sy, jgn pakai benda merapu merepek ini. 












p/s wen, awk mcm dlm keadaan perlukan sy. i'm sorry i can't be there at the moment. sy harap awk x kluar esk supaya sy blh dgr confession awk. everythng is gonna be fine :))) n stop apologizing..

Wednesday, January 5, 2011

tido lbih pukul 1:30 n bgn pukul 4:30 sbb nk kene b'sedia pgi photo shooting. sy rasa sy dh kehilangan keseimbangan sampai hampir jatuh 2 kali. oh, itu tanda2 x cukup tido. dri pukul 4:30 sampai skrng asyik berkejar kesana kesini je. dh 3 kali ulang alik ke fac n kolej. kdng2 rsa mcm orng gila pun ada gak... sem lps, biasanya sehari ada 1 meeting. sem ni, sehari ada 2 meeting. meeting stiap hri. sabtu ahad x terkecuali ye kwn2.

asyik bercerita psl meeting n rushing je, nk buat mcm mna, dh mmg hdp sy psl meeting, rushing n projek je. hri ni menghadiri meeting yg plik skit. slalunya orng akn berbincang mcm mna nk attract ramai orng dtng ke pape event. tpi kali ni, ada plak berbincang mcm mna nk halang x ramai sgt yg dtng event. terbeliak skjp. pengarah ni mmg semacam orngnya..

sy termarah orng. bkn face to face. kt msg. tapi dia n sy tgh ddk kt tempat yg sama, cuma meeting yg berbeza. still, sy marah. sy x prnh mrh spe2. ntah mcm mna blh termarah. sy rsa sy smkn sensetif sjk kebelakangan ni...

memandangkan xd orng ajk sy kluar lagi, plan nk blk lps class esk...  pgi tdi kluar dgn husna. well, sy xnk cite pape pun psl kami kluar tu. sy rsa, itu perkara plng 'unik' kami prnh buat. n buat awal2 sem mcm ni plak tu. lecture n tutor asyik tukar2 je keje minggu ni. dh naik pening dh. dgn hasutan orng srh msk tutor yg dia ambik la, nk sama group la, pening jdinya. but at a point, sy x sangka sy blh bersabar sampai mcm tu time tgh 'sparuh nyawa' (bak kata husna) mcm tu...

Husna, tq sbb slalu setia teman sy jalan balik kolej bwh terik matahari or hujan walaupun awk blh memilih utk naik bas... jasa mu dikenang :)

sikap orng business club, sikit2 bgi sijil. hehehe
sy dh gemuk!! seriously, baju kebarung satu tu yg asalnye longgar dh jdi cukup2. OMG! dhla ada photo shooting dlm seminggu... kene diet!!! lps ni kene rajin jln kaki pgi fac hri2. pak cik bas, tolong tinggalkan sy dpn mata mcm biasa supaya sy akn jln kaki lps ni.

jumaat xd class!!! yeay! ada spe2 nk ajk sy kluar? jumaat ke, sabtu ke, ahad ke.... tlng ajk sblm sy decide nk blk bangsar lps class pukul 2 hari khamis tu...

sy msk class international finance. dhla msk lmbt sbb meeting. bnda pertama yg sy t'pk lps msk, 'sy mmg cri nahas sem ni'. byngkan class tu sume foreigner n chinese je n jumlah student 15 orng. biasanya, class elektif biasa at least mencecah 30 ke 40 student. tapi sy suka lecturer tu. ntah sy nk    ambik risiko ke tak. xp, lps tgk result sem ni, sy dh blaja redha n ambik risiko.

sy ada photo shooting pagi esk pukul 6 which means sy kene start jalan dri kolej pukul 5:30 pagi n which means, sy kene bgn awal esk. skrng dh nk pukul 12:30 n sy still kt tepi dwn... adoi, xp, sem ni last, sbb dh sparuh jln, so sy xnk tinggalkan pape projek sparuh jln. sy nk hbskan benda yg dh mulakan. walaupun tdi dh ade orng tegur n ungkitkan benda2 yg sy nk lupa, sy pun tgh dlm keadaan terpaksa skrng...

oh ye, esk husna nk bw sy pgi jln2, xtau nk pgi mna sbnrnya. walaupun esk pun dh 2 meeting, sy still ambik kesempatan utk kluar sbb sy rsa klu bkn skrng, lps ni nk kluar mmg payah. lgipun subjek kami dh byk x sama. jumpa dia pun mcm akn jarang lps ni... husna, jgn rindu2 tau. hehehe

kdt sy melayang!!!! adoi, sy kene cri jln control kdt sy. mna x, skali msg 11 orng, 15 orng. sume ajk... t'pk lps ni mcm xnk reply msg sape2 or xnk call spe2 mcm sy buat sem lps. hehehe sy tau agk kejam bunyi dia tapi sy xd pilihan lain. kdt duit sendiri, bkn parents sponsor...

Monday, January 3, 2011

first day sem 4

blm bgn tido pun dh dpt msg psl meeting board of directors 'bahagia'...

ntah knp hri ni terbangun awal. Nk kata smgt pegi class, x jugak. Balik mandi, bertimbun msg n miss call tny nk grk pukul brape. Adoi, tu pun nk tny ke? Xp2, diorng nk pgi fac dgn sy jugak kot, syngnye diorng kt sy (biarla sy nk prasan :p)

turun dri bas je, hujan... habis basah stoking n kain sume. Pas2 plak msk lecture hall 4 jam. Bertambah benci sy terhadap aircond tu... sgtla sejuk sampai nk beku. Sy sgt rindukan mamalia time tu. Kwn2 sy plak sume sama reptilia mcm sy.

****************************************************************************
reptilia ialah orng yg tangan dia sejuk time orgnya rasa sejuk. Mamalia ialah orng yg tangan dia jadi panas bila orngnya rsa sejuk. Sy suka b’pegang tangan dgn orng mamalia. Sy prasan sikap sy ni time sem 2 matrix, sy slalu pegang tgn kwn/roommate sy sorng ni yg slalu ddk sblh sy kt lecture sbb lecture hall kami sejuk sgt2.
***************************************************************************

Dgn tabahnya sy ddk baris plng dpn class En.triple S (sss), treasury management, dgn harapan dia akn distribute kertas tutor. Akhirnya x jugak, klu sy tau, dh lama sy ddk baris plng blkng! Islamic finance, jdi mcm kelas bahasa arab. Pening foreigner n bdk2 cina sume. Ada yg sampai tertido. Oi! Kelas pertama pun nk tido ke!!!

Lps hbs 2 lecture tu, meeting time! Board of directors sy sume cina, still diorng respect sy n ckp dlm BI je, klu terkeluar cina, mesti berkali2 minta sorry. Keje gelak je ddk kt meeting tu. Walaupun sampai pukul 7 meeting tadi n penat pkkan mcm2 masalah, tapi mcm agk enjoy.


sy prasan ramai yg post kt blog n fb yg diorng rindu zmn skolah. mcm sy sorng je yg xd prasaan rindu skolah. mmg pun, sy x prnh rindukan kehidupan skolah sy. sy lbh suka kehidupan matrix sy. mgkn sbb kehidupan skolah sy sgt teruk sampi sy xnk terigt blk...

Sunday, January 2, 2011

knp sy?

sy x fhm knp sy tgh peningkan diri blk dgn jadual n course. mgkn dh hilang keyakinan dri lps mcm2 b'laku....

abaikan, move to the story...
ada sedara sorg ni hbs spm hri tu. di mohon UPU n matrix. dia mula peningkan kepala sy dgn mcm2 soalan. sy pun jwb sebaik yg blh. at last, dia kta dia nk ikut sy n di mohon matrix. skrng, ada sedara sy yg lgi sorng ni nk hbs matrix x lama lgi n dia pun nk mohon UPU. dia plak msg sy n mula peningkan sy skrang. at last dia choose nk msk UM n course business mcm sy.

knp mesti mcm sy?

satu benda yg sy takkan buat n x brani buat ialah buat keputusan utk orng lain. cbe byngkan, sy buat kptsn utk diorng n srh dia blaja doc, klu satu hri, dia dh sparuh jln blaja doc n tiba2 dia rsa mcm dia x blh bw, mesti dia akn salahkan sy. n cbe plak byngkan klu dia dh jdi doc dgn berjayanya, tpi dia rsa mcm x mnt dgn keje doc, n dia rsa dia dh bzrkan hidup dia, dia mesti salahkan sy jugak. kan? kan? kan? tersangkut kat mna pun, walaupun dia x bgtau kt spe2, jauh d lubuk hati dia, mesti dia akn t'pk itu sume salah sy...

buat kptsn utk orng bkn keje yg senang. nk tlng buatkan mmgla senang, x ramai yg akn pk apa yg akn jdi lps tu... parents sy sendiri pun, mreka slalu bgi sy pilihan n slalu bgi sy yg buat kptsn ttng dri sy. tu salah satu cra sy blaja byk benda. sbb sy sendiri yg akn b'tanggungjawab, sy sendiri yg cari masalah, n sy sendiri blaja nk overcome benda2 tu sume. i'm learning smthng new almost everyday...

lps ni, klu pape terjadi or diorng sangkut kt mna2, jgn brani nk slhkan sy sbb sy x srh spe2 ikut sy. korng ambik risiko sendiri...

Saturday, January 1, 2011

diari matrix

sy tulis diari time sy kt matrix. sy tulis sume benda. sy kutuk orng, marah orng, puji orng, sume kt diari. :)))

sy prnh t'pk nk bakar diari tu lbh krng 3 bln lps ats sebab2 yg tertentu. tapi diari tu hilang trs. hri ni, time tgh kemas beg dlm bagasi sy tu, sy terjumpa diari tu. dh terjumpa, bcla kan. sparu hari sy bc diari tu. senyum sorng. sy still blh rsa gembira, sakit hati, excited n sume yg sy rasa 3 thn lps.

sem 1 sem fav sy. tutor sume best2. naik sem 2, pihak penguusan shuffle tutor sume n chinese 2 orng je kwn sy... tapi, sy lebih syng kat roommates sy 3 orng tu. tambah sorng lgi pendatang haram. sy x prnh cite psl diorng kan... sy ada mood nk cite psl diorng hri ni...

ikin, adik manja
satu2nya bdk sains fizik kt bilik sy, yg lain sume bdk2 akaun. sy rapat dgn dia awal2 dlu. muka dia ala2 orng cina n klu dia senyum, mata dia hilang. dia slalu senyum n blh dikatakan slalu bertolak-ansur. panggil dia adik manja sbb dia lahir bln 10, plng muda dlm bilik sy. sbnrnya x manja pun, agk matang orngnya. meja study dia sblh meja sy, sy jns slalu ddk kt meja n buat keje sampai separuh sem sy x kenal sgt dgn roommate sy sume. dia slalu tmn sy blaja. :))) student 4 flat!

hayu, akak sulong x matang
dia lahir buan 1, paling tua dlm bilik n plng x matang. orng pertama yg sy kenal antara roommates sy. ade2 je benda nk d'argue dgn dia. plng byk prnh nangis dlm bilik sy n mostly sbb sakit hati dgn orng yg dia minat. dia byk bw msk bdk2 tutor dia ke bilik sampai kami sume kenal sume bdk2 tutor dia.

ida, tuan rumah
dia ni kwn tutor hayu time sem 1. plng kerap msk kluar bilik sampai bilik kami jdi mcm bilik dia. slalu berlagak mcm tuan punya bilik so kami panggil dia tuan rumah. dia jadi rapat pun sbb lap top dia. time tu mna ada bdk2 simpan lap top. dia sorng jela yg ada. klu nk online or buat keje slalu pinjam lap top dia. plng byk, main game kt laptop dia. kdng2, time tgh x sdr diri, tgk cite korea.

yana, gangster
orng yg sy plng benci time mula2 msk matrix. slalu kutuk dia kat kakak sy n sedara sy sorng yg kebetulan sama matrix dgn sy dlu. melalak je keje dia sampai sy xleh nk buat keje sy. gaya pun agk kasar. tapi, ntah mcm mna, lama2 jdi rapat. lps rapat bru tau dia langsng x kasar sprti yg nmpk. sikap sbnr dia lain sgt2. hampir sparu diari cite psl gado dgn dia. slalu sgt gado. sehari sampai 2 or 3 kali gado. sy slalu mrjk n dia slalu mengalah. x prnh ada alasan yg releven utk kami gado. rsa2 mcm nk gado, trs gado. satu2nya orng yg prnh buat sy nangis. sy bkn jenis yg menangis.. x prnh ada orng nmpk sy nangis...


lps hbs bc, rsa syng nk bakar diari tu. terlalu byk kenangan mcm tanah runtuh, bergado, n byk lgi. tapi takut nk smpn sbb ada benda2 yg sy rsa orng lain x patut tau. bahaya! mgkn sy akn bakar suatu hri nanti, tapi bkn skrng. buat masa skrng, kene cri tempat yg sgt strategik sampai xd orng blh jumpa....

Pukul 3....

hantu mna plak jerit pagi2 buta ni... terjaga trs! tapi, lps terjaga mcm senyap je... xd bunyi apa pun. spooky semacam je. dh la xd kdt. pas2 redeem 2 ringgit n msg orng. antara beberapa orng yg sy msg, xd sorng pun yg reply, sume call blk. dgn suara bgn tido, dgn bunyi bising dlm bar, dgn bunyi lagu2 kt mna ntah... n satu soalan yg sume orng tny, "awk ok x?"

sy terjaga pukul 3 sbb dgr orng jerit n skrng senyap mcm lngsng xd orng kt kolej n sy plak rsanya sorng2 kt blok sy dgn emosi yg still dlm proses tgh stabil n sume yg call plak tny sy ok tak, dgn x relanya sy jwb "ok". takkan nk kata "oh! sy x ok, jom g mkn kfc!"

wen call tdi. wen tak perlu nk bgtau, dgr suara awk pun sy blh tau awk tgh down. sempat plak dia ajar sy orng yg tgh nangis x blh nk ckp byk. ok.... nk tunggu awk hbs nangis takut hbs kdt plak kan. xp, esk balik kolej kan, tlng hbskan menangis kt umah n cite kt sy esk ye... x pun awk blh smbng nangis lps hbskan cite awk.

sy mcm dh xd tanda2 nk tido dh ni. rsa segar. mgkn sbb sy tido pukul 10 tdi... tgh tido dgr bunyi mercun sume n msg kt anset. tau2 jela dh pukul 12. still x t'pk nk bgn nk bc msg sume, smbng tido...