Tuesday, October 7, 2014

harga kegembiraan anda: mahal or murah?

apa yang boleh membuatkan anda gembira? dan adakah perkara itu mahal????


Sy x perlukan handbag gucci atau pakaian bernilai ratusan ringgit atau pegi tempat mahal2 dan dapat layanan eksklusif.

not at all...

Pernah sekali lepas exam waktu petang kt UM, which is the last paper of the sem, saya ajak kawan saya teman saya pergi mid valley. saya ajak just untuk pergi my fav bakery, la boheme. 1 destinasi tu je. Sebenarnya mid valley hanya 5 minit dari universiti kami. tapi disebabkan time tu petang dan kene lalu federal, kami naik bas sejam nk sampai ke mid. Pas2 spend 10 minit untuk borong beli semua roti fav saya and spend another hour kt bas untuk balik. worth it? don't know. but  was extremely happy. dan saya xkan lupa kawan saya yg layankan kegilaan saya and langsung x marah or menunjukkan reaksi menyampah atau boring buang masa 2 jam kat bas semata2 pegi balik mid ats urusan 10 minit.... and that is friendship.

pernah ada skali kawan saya bawa saya pergi somewhere yg dia x bgtau destinasi. kami naik lrt pas2 naik bas pas2 dia bwa saya ke satu area yg masa tu sy x kenal sangat and x suka sangat, bawak naik lif yg gaya mcm nk roboh and pergi parking lot yg kosong. time tu dh seram sikit igtkan apalah dia nk buat kt saya kan. rupanya dia bawak sy tgk sunset kat tempat yang sangat x dijangka. yup, i was extremely happy...

Zaman matriks sy x pernah pergi outing. Pernah skali roommate sy semua kluar outing sama2 tapi sy xnk ikut ats alasan yg tidak munasabah. Mereka kluar pagi and tinggalkan sy sorng2 dlm bilik. But mereka call sy and check all the time kalau sy dh solat, saya dh makan, sy dh siapkan assignment sy and so on. Time tu langsung x rasa sedih ditinggalkan. Rasa gembira....
Feel loved.

Saya ada sorng kawan yg mempunyai camera canggih. Pernah skali tu kedudukan bulan sangat dekat dengan bumi and semua orng post pasal kecantikkan bulan kt fb. Tapi di area saya mendung n x nampak langit langsung. Sy bgtau kawan sy tu. And the next thing i know dia tangkap gamba bulan tu guna camera canggih dia and upload kt fb dia and tag sy. That was sweet.

So, yes.... my happiness is very expensive. Because you can't buy it with all the money in the world. It comes from a truly honest heart.

5 comments:

  1. awak rindu saya sebenarnya..tapi awak taknak mengaku. saya pun rindu awak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous, apa kata msg saya kata awk rindu saya, tgkla apa respond sy nanti.....

      Delete
    2. saya tak main candy crushDecember 13, 2014 at 3:34 PM

      taknak.. sebab
      1- handphone saya hilang, saya dah takde no sape2, no awak pun takde. no ss pun takde.
      2- saya tak tau handphone saya kat mana
      3- saya tak awak tido sekarang (btw, awak kena pegi bigbadwolf..pukul berapa pagi pun takpe. mesti awak menjerit tengok buku 5 ringgit)
      4- kalau awak letih jalan2 kat bigbadwolf, ada kerusi urut kat luar..free..gintell punya..duduk urut kaki dulu
      5- ape bende ntah saya nak cakap kat awak tadi? dah lupa...

      tu jelah...

      btw, gambar awak dengan abang awak time nak g tengok cerita tamil (hahahaha) aritu...awak nampak SANGAT letih.. you shouldnt join them in the first place..

      bye

      Delete