Tuesday, December 7, 2010

(post ke-100!!!) part 2

ramai kta enjoy bc post sy yg lps.lbh2 lgi orng yg terlibat dlm cite tu. patutla stat pun melonjak naik... so t'pk nk buat part 2 plak. yg ni nk cite psl diorng.

minah yg berdiri dpn sy time nk daftar tu nisa the muka baik. masa mula2 kenal dia igtkan dia jns yg mcm skema n yg sewaktu dgnnya. tpi, hm, klu diajk buat jht, dia penyokong n pengikut nombor 1. sungguh tida disangka. dia orng yg plng byk beri kami kejutan. kami hanya mampu berkata "nisa dh pandai" or "nisa dh maju". sy slalu bgtau dia, klu ayah dia jumpa sy n tny psl ank dia, sy akn kata, sy tdk bertanggungjawab ats segala perubahan pada anknya....





yg sama group dgn sy time haluansiswa ialah hanis the oldest immature. plng tua antara kami n sgt feminine orngnya. first impression dia, dia orng cina. dia tau sume tips kecantikan. tapi agak inconsistent orngnya. so, sy xkan srh dia buat mna2 kptsn. sy akn buat kptsn n tny dia ok ke x. perkataan first dia lps msk lecture pgi2 adalah, "ngantukla". lps sejam, perkataan seterusnya, "laparla". tpi x prnh hbs mkn. kdng2 sy enjot tgk gelagat dia.


bdk yg ikut kami time salin jadual sampai msk lecture n blk kolej ialah husna the ungu. "ouch" trademark dia. pink! pantang dia. dia ada lesung pipit, benda pertama yg sy prasan kt dia. sbb tu sy blh cpt igt muka dia. masa awl2 knl, slalu mcm x blh dgn dia. ade2 je benda untuk di argue dgn dia. klu dgr cute ada orng buat salah or benda pelik, sy slalu kata "itu mesti terlebih kwn dgn husna tu". mula2 dia slalu argue blk, lama2 dia dh blajar menerima n redha dgn ayt tu. 


bdk yg slalu kami nmpk sorng ialah wani the slow n steady. di nmpk mcm rajin. slalu nmpk dia buat assignment or ddk ats meja n buat smthng. dia pandai buat origami. dia prnh buatkan sy origami pasu bunga tapi hilang time nk pindah blik. :( dia  minat pada orng cina sahaja. dia minat culture cina. dia mmg tersiap lahir sbgai melayu. dia blh fhm klu orng ckp cina. minat cite korea. slalu menyemak kt blik dia tgk cite kt komputer akak senior kt blik dia.







asalnya t'pk nk tls pasal peristiwa2 yg kita sume lalui tpi mcm x dpt idea sbb kepala sarat dgn management accounting n legal aspect of banking. esk, klu dh siap xam nanti, sy try pk blk...

1 comment:

  1. hehe..zura...sy baru bace...muah3...=p

    ReplyDelete