Monday, April 4, 2011

bru blk dri MPS2, dinner kolej. penat so blk awal. x sibuk tangkap gamba or berhias cantik2 mcm orng lain. satu2nya dinner yg sy slalu pening cri baju n berdiri dpn cermin lama2 untuk biz night je. dinner lain sume, buka almari, nmpk je pape baju, pakai n jln...!


sampai je, wen sambut kt lobby. berbual2 kjp, bru msk hall. cri tempat ddk, tunggu makanan n trus makan. x lyn spepun. rsa sesak smcm je. tgh mkn2, adalah senior sy 2 orng ni yg msk raja lawak, kononnya buat lwk. lyn kejap pas2 sibuk sms. pas2 ada mila. juara AF tu. sy dh x tgk AF tpi sy kenal dia sbb satu lgu dia tu yg famous time matrix. sy berdoa dia x nyanyi lgu tu, time tgh berdoa dlm hati tula dia tiba2 nyanyi lgu 'ku lebih tahu'. sy mula teringat zmn matrix sy. mmg dh mood out. pas2 dpt msg dri sorng kwn sy ni.


sy xtau knp sy nangis. sy tau walaupun ada hampir 900 orng kt dwn tu, xd sorng pun prasan walaupun yg ddk sama meja dgn sy. sy blh rsa sakit hati yg sy rsa 2 thn dulu. sy mmg xleh tahan kecewa. sy just mampu ddk diam2, n teruskan makan dgn muka yg xd perasaan. hati sy, YaAllah!!!


sy bersyukur sgt2 kt tuhan bgi sy byk dugaan n ajar sy erti kesabaran. sy yg asalnya mmg xd kaitan dgn sikap sabar, dh mula belajar bertahan dgn sume benda. Alhamdulillah..... cuma sy harap, sy akn belajar trima kecewa lps ni. supaya sy blh terima n lupakan beberapa perkara, n sy xnk nangis lgi....


ada orng kta kt sy "burung yg patah sayap, x blh m'ajar terbang. orng yg dh luka hatinya, xleh nk ubatkan hati orng" hati sy bkn luka, cuma berparut. :-)))


p/s wen, sy byk terigt kt awk time dinner tdi. skrng pun, stiap kali lap air mata, awk je muncul dpn mata. jom kluar g dinner esk....

3 comments:

  1. kan kite gadoh...nape awak byk ingat saye?

    ReplyDelete
  2. mgkn sbb sy plng byk tgk awk nangis lately...

    ReplyDelete