Wednesday, April 20, 2011

hari tanpa perancangan

hri ni g fac nk resubmit assignment business ethics. kami kene buat blk lgi satu copy sbb cd group kami x blh buka. mmg ada je masalah klu sy dgn en.zul ni. dia bgi appointment dri pukul 2:30 sampai 4:30. sampai fac dlm pukul 3, blh plak dia tinggal notis 'kepada zuhraah & co" antara ramai2 dia nk jugak tulis nama sy kan... adoi....! dia kata dia kluar n akn balik pukul 4:30!!! so kami just masukkan cd dlm pocket file dpn bilik dia n buang masa kt fac sampai lbh krng pukul 4. 

at last, decide nk g kps, bli buku law. dh nk xam minggu dpn, bru sy nk bli buku. sy sedar diri jugak akhirnya yg sy xla hebat sgt sampai nk hafal sume akta2 contract act tu. dh dpt buku sy tu, pgi kt husna yg mcm biasa, dlm dilema pilih novel  n then dia kta nk ajk sy g mid stu hari nanti. amoi kata "jom kita pegi skrng" sedar2, 15 mnt lps tu, kami dh ada kt mid dh. 

tempat pertama of course tempat favourite and tempat wajib sy, bakery La Boheme, tgh sibuk memilih, wen call n tny sy kt mana. and by the next 10 minutes, wen dh join kami kt mph. kombinasi wen n amoi mmg sgt hebat! sampai satu tahap tu sy rsa mcm nk tanggal kepala n simpan dlm beg! adoi...! xnk ngaku kwn pun ada.


n then lalu dpn vincci, sale! sale! sale! more than 50%.wen n amoi smgt msk! ramai sgt2! blh nmpk kepala orng je. diorng plih kasut mcm x prnh nmpk kasut. ntah knp sy xd nafsu lngsng. pandang kiri, pandang kanan n pandang husna. sy n husna lbh krng sama, buta brand n buta fesyen. pakai je apa yg suka n halal. wen suka2 tarik tangan sy n heret sampai hujung kdai dpn sume n then mula memilih kasut. sy nmpk yg expert pilih kasut n bli kasut yg cantik2 tu bkn prmpn, golongan yg seakan2 'prmpn'. mmg high la taste diorng. sementara wen tgh pilih tu, ntah mcm mna sy blh terminat dgn beg2 kt sana. at last, walaupun ditentang oleh wen, sy bli 1 beg n wen still x puas hati. sedar2, sy sorng je yg bli brng. wen n amoi yg asalnya bersemangat tu, kluar dgn tangan kosong! terbalik plak dh...
 msk kedai nose jap... x bli pape pun, just msk n ddk je. yg bju hitam tu wen n bju oren beg pink tu amoi.



 then msk secret recipe. amoi yg nk sgt. waiter yg serve kami tu nama dia daeng kasturi. mmg kene buli hebat dgn wen n amoi. sy n husna keje gelak je sepanjang masa. dia pun suka. kejap2 panggil dia, dia pun melayan je. ddk sna sy t'pk, mmgla rsa malu n bila orng keliling yg kononnya decent sgt mula pandang semcm je kami buat kecoh. ada kami ksh? we r students n we are enjoying our life. diorng x dpt chance mcm ni, kene behave all the time. at least, kami pun dpt gelak, waiter tu pun dh x tension... time dia kluar hbs syif dia, siap bye2 kt kami lgi.


lps secret recipe, mmg bykla kedai yg kami merayap..... sampai bilik dh nk pukul 10 dh. wah!!! biar btl kami ni... seriously mmg enjoy. kombinasi wen n amoi, rsa mcm lain kali kene ajk diorng klu nk kluar... n kene pakai mask!!!


sampai bilik, bru sedar diri yg sy x blaja dri smlm lgi!!!!!! mlm tdi rsa mcm blaja, tpi sbb otak serabut, sy g tido trs, mmg xd input. n hri ni, kluar bilik pukul 1:30 ptng n msk pukul 10 mlm. adoi!!! sy igtkan dh mandi trs nk start blaja, err... xpla, update blog dlu hehehe. okla, MAYBE sy nk smbng blaja skrng...

1 comment:

  1. lagi baik kalau awak pakai purdah je terus.. hihihi

    ReplyDelete